Web Analytics
More
    Reklāma

    Brazīlija pieņem likumu, lai padarītu kriptovalūtu par likumīgu norēķinu līdzekli

    Jaunākie raksti

    Neskatoties uz visai nestabilo situāciju kriptopasaulē, šķiet, ka Brazīlija nolēmusi sekot Salvadoras piemēram un atļaut maksājumus ar kriptovalūtām. Par to liecina Brazīlijas paziņojums par to, ka pieņemts likums, kas legalizē kriptovalūtu maksājumus visā valstī.

    Ziņots, ka Brazīlijas federālā likumdošanas institūcija, kuras pienākumus pilda Deputātu palāta, pieņēmusi normatīvo regulējumu, kas kriptovalūtas padara par likumīgu norēķinu līdzekli valstī. Lai gan tas ir liels solis uz priekšu kriptovalūtu izmantošanā Brazīlijā, vēl ir vajadzīga prezidenta Žaira Bolsonaru (Jair Bolsonaro) piekrišana, lai likums oficiāli stātos spēkā.

    Reklāma

    Būtiski, ka likumprojekta pieņemšana automātiski nepadarīs nevienu kriptovalūtu par likumīgu maksāšanas līdzekli Brazīlijā. Kad likumu apstiprinās, tad arī noteiks, uz kurām digitālajām valūtām tas attieksies.

    Papildus tam, ka kriptovalūtas padarīs par likumīgu maksājumu līdzekli, jaunā likuma ietvaros būs iespējams arī izveidot licences kriptovalūtu biržām un trešajām personām saistībā ar kriptovalūtu glabāšanu un pārvaldību. Likums arī paredz to, ka biržām būs skaidri jānošķir uzņēmuma un klientu līdzekļi, lai izvairītos no tādām nepatikšanām, ar kādām saskarās bēdīgi slavenā kriptovalūtu birža FTX, kas bankrotēja un norāva lejā vēl citus kriptonozares spēlētājus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    01.12.2022 10:06

    Nu jūs jau sapratāt, ko tas nozīmē

    Last edited 1 year ago by Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    Kursors.lv
    01.12.2022 11:11

    Mass adoption, vetsiit?

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    01.12.2022 11:30

    Precīzi 💯

    bomarstiim
    01.12.2022 13:13

    Atbalstītais likums (kas vēl jāatbalsta prezidentam) nepadara kriptovalūtas par likumīgu norēķinu līdzekli valstī, no kurienes autors to izdomāja?
    Likums deleģē kriptovalūtu regulēšanas pienākumus Brazīlijas centrālajai bankai.

    bomarstiim
    01.12.2022 14:09

    Neatbildēji uz jautājumu, nenovirzies no tēmas.

    Skābene
    02.12.2022 07:59

    Vispār jau barteris (maiņas darījums) ir likumīgs norēķina veids! Nav naudas, norēķinies ar jebko, kaut gliemežvākiem, galvenais lai otrai pusei tavs piedāvājums ir saistošs.

    Reklāma