Web Analytics
More
    Reklāma

    Brazīlijas vecākā banka ļaus iedzīvotājiem maksāt nodokļus, izmantojot kriptovalūtu

    Jaunākie raksti

    Jau rakstījām, ka pērnā gada nogalē Brazīlija spēra būtisku soli saistībā ar kriptovalūtām, pieņemot likumu, kas tās padara par legālu norēķinu līdzekli valstī. Saņemot prezidenta Žaira Bolsonaru (Jair Bolsonaro) piekrišanu, šis likums jūnijā oficiāli stāsies spēkā. Paralēli tam Brazīlija sper pirmos soļus kriptovalūtu integrācijai valstī. Tapis zināms, ka Brazīlijas vecākā banka ļaus iedzīvotājiem samaksāt par nodokļiem arī kriptovalūtās.

    Aizvadītās nedēļas beigās Brazīlijas banka “Banco do Brasil” paziņoja, ka izveidojusi partnerību ar šajā valstī bāzēto kriptovalūtu firmu “Bitfy” un Brazīlijas iedzīvotājiem jau tagad sāk nodrošināt iespēju samaksāt nodokļus ar kriptovalūtām. Pie šādas iespējas tiek tie brazīļi, kuru kriptovalūta glabājas “Bitfy”. Paziņojumā arī teikts, ka samaksāt šādā veidā par nodokļiem varot ātri un bez liekiem sarežģījumiem.

    Reklāma

    Būtiski, ka šis solis tiek sperts pēc tam, kad arī Brazīlijas pilsēta Riodežaneiro pērn martā sāka ļaut maksāt nekustamā īpašuma nodokli ar “Bitcoin”. Tas, visticamāk, bijis vairāk kā eksperiments, kas acīmredzot izdevies, tāpēc šāds likums pieņemts arī valsts mērogā, padarot Brazīliju par otro valsti aiz Salvadoras, kur kriptovalūtas iespējams izmantot tik aktīvi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma