Web Analytics
More
    Reklāma

    Riodežaneiro no nākamā gada nekustamā īpašuma nodokli varēs samaksāt ar “Bitcoin

    Jaunākie raksti

    Sekojot citu valstu un organizāciju piemēram, kur kriptovalūtas tiek veiksmīgi izmantotas ikdienas norēķinos, arī Brazīlijas pilsēta Riodežaneiro nolēmusi tās pamazām integrēt savā maksājumu sistēmā. Ziņots, ka no nākamā gada Riodežaneiro oficiāli sāks pieņemt “Bitcoin” valūtu nekustamā īpašuma nodokļu maksājumiem.

    Šīs iniciatīvas ieviešana padarīs Riodežaneiro par pirmo Brazīlijas pilsētu, kas pieņem norēķinus kriptovalūtā. Norādīts, ka pagaidām šis pilotprojekts tiks īstenots tikai Riodežaneiro robežās, un, ja tas būs veiksmīgs, domājams, to izvērsīs plašāk gan teritoriāli, gan dažādās citās jomās. Pilsētas mērķis ar šo iniciatīvu ir attīstīt šī jaunā digitālā aktīva izmantošanu un veicināt stabilu kriptovalūtu apriti.

    Reklāma

    Lai nodrošinātu jaunās sistēmas veiksmīgu darbību, pašvaldība nolīgs uzņēmumus, kas specializējas kriptovalūtu konvertēšanā uz valstu oficālajām valūtām, šajā gadījumā – uz Brazīlijas reāliem. Tādā veidā Riodežaneiro visu summu, kas samaksāta bitkoinos, 100% saņems šajos Brazīlijas reālos.

    Būtiski, ka kriptovalūtas nav vienīgais jaunums, ko Riodežaneiro cer iekļaut savā ikdienā. Pilsēta plāno izmēģināt arī NFT sniegtās iespējas, integrējot šo digitālos, unikālos tokenus mākslas, kultūras un tūrisma jomā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Fiatvaldis :(
    29.03.2022 12:07

    Eh, vajadzēja tomēr klausīt Hašvaldi :(

    Kkā tā
    26.04.2022 08:39

    Kā jau vairumā gadījumu, parasta konvertācija, tas ir tāpat kā rakstīt, k no nākamā gada kaksimā maizi varēs nopirkt ar btc izmantojot binance karti.
    Valdībai tātad reāla btc konta nebūs, bet būs kārtējais pa 12 gadiem muļķīgais sauklis par nākotnes valūtu kriptobaroniem

    Reklāma