Web Analytics
More
    Reklāma

    Katrs otrais ASV iedzīvotājs ir ieinteresēts iegādāties Apple AirTag

    Jaunākie raksti

    Amerikā bāzētais uzņēmums SellCell, kas sevi dēvē par galveno un lielāko tehnoloģijas preču uzpircēju internetā (angliski trade-in site) veicis aptauju, kuras rezultātā atklājies, ka 61% aptaujāto plāno iegādāties jauno izsekošanas piekariņu Apple AirTag.

    Mazais piekariņš tika prezentēts 20. aprīlī, un tas jau ir pieejams interesentiem, un kā redzams, tad ASV iedzīvotāju vidū tā popularitāte ir ļoti augsta. Aptaujā piedalījās 3000 respondentu, kas ikdienā lieto kādu Apple produktu. No tiem 61% izrādīja interesi iegādāties AirTag, bet 31% attiecīgi nebija ieinteresēts. Lielākā daļa no interesentiem – 57% plāno iegādāties četru piekariņu komplektu, kas Latvijā maksā 119 EUR.

    Reklāma

    Tā kā apaļais gadžets nav aprīkots ne ar iespēju to ievērt kādā atslēgu piekariņā, ne kaut kur ērti piestiprināt, tad divas trešdaļas aptaujāto tomēr sagaidītu, ka jau bāzes komplektācijā, tas būtu aprīkots ar kādu papildu turētāju. Šobrīd visi šie aksesuāri ir jāiegādājas atsevišķi, tomēr tāpat 19% atzina, ka cena ir viens no faktoriem, kāpēc izvēlēties tieši AirTag. Jāpiezīmē, ka šādi izsekošanas piekariņi tirgū jau ir vairākus gadus, bet izskatās, ka Apple ar savu ekosistēmu tos spēs popularizēt no jauna, samazinot tādu konkurentu, kā Tile popularitāti.

    Aptaujātie respondenti norādījuši, ka primāri AirTag tiks pievienots atslēgām, dzīvniekiem un bagāžai. Sestajā vietā bija arī bezvada austiņu AirPods kastīte, ko tiešām pašu par sevi nevar redzēt Find My servisā, kamēr pašas austiņas gan. Cilvēki ar AirTag palīdzību ir gatavi uzzināt arī savu bērnu un dzīvesbiedru atrašanās vietu, kas daļēji neiet kopā ar to uzstādījumu, kāpēc Apple radījis šo ierīci.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    36 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    16.05.2021 11:28

    es iekopēšu linku šeit, lai mazinātu ilūzijas par personīgo drošību. ērts spiegošanas instruments no aizgrauztā dārzeņa kompānijas ir klāt.

    REALAIS
    16.05.2021 12:22
    Reply to  digitalk

    Vai tad ir jebkāda elektroniska ierīce droša? Un vēl pie tam ierīce, kas ir domāta, lai sekotu līdzi.
    Pasniedz tā it kā atklātu noslēpumu.

    digitalk
    16.05.2021 12:57
    Reply to  REALAIS

    ir relatīvi drošas ierīces un ir ar garantiju zināmas uzlauztas ierīces. tāpat ir būtiska starpība vai tev nezinot var ierīci apmainīt, un tu pat nepamanīsi. es neko nepasniedzu, atšķirībā no tavas bezjēdzīgās megaatklāsmes. es iedevu linku uz reālu uzlaušanas video, nevis tavām noslēpumu fantāzijām.

    [edit] ja tev nerūp personīgā drošība, tad tā ir tava problēma. arī ar tehnoloģijām nesaistītiem cilvēkiem ir jāapzinās riski.

    Last edited 2 years ago by digitalk
    REALAIS
    16.05.2021 15:37
    Reply to  digitalk

    Noskatījos video. Džeks izjauca airtagu, ar vadiem vienojās klāt kamēr tika iekšā. Vai tad nevar uzlauzt jebkuru ierīci tādā veidā? Sēžot un urķinoties tajā kamēr sanāk kaut ko izdarīt? Kur šeit ir drauds parastam lietotājam kuram šāda ierīce ir somā piemēram?
    Kāds ir mans risks lietojot airtagu neiedodot nevienam to rokās? Saprastu, ja būtu uzlauzis attālināti un kaut ko nomainījis. Taisi tu te drāmu.

    digitalk
    16.05.2021 16:13
    Reply to  REALAIS

    jebkuru ierīci nevar uzlauzt tādā veidā, par ko cilvēks arī stāsta. tu neklausījies vai nesaprati.

    kurš teica, ka tev kaut kas kādam jādod? zaglis tev laipni palūgs atdot maku? greizsirdīgā beibe palūgs tev telefonu, lai izlasītu īsziņas un pārskatītu zvanu sarakstu? pietiks, ja uzhakotu tagu ieslidinās tev aiz oderes vai ar magnētu pielipinās tavam auto.

    tas ir tas pats scenārijs, kā FBI izmantotā laptopu webkameru pārprogrammēšana, lai neieslēdz kameras aktivitātes diodi. baumu rezultātā esmu atskatījies uz ar līmlenti aizpļeckātām kamerām :) tikai šis ir daudz reālāks drauds.

    REALAIS
    16.05.2021 16:38
    Reply to  digitalk

    Tur nav minēts, ka airtags pārstāj darboties. Telefons saņem paziņojumus, ja airtags atrodas tuvumā ilgāku laika posmu/”seko”. Ir taču daudz mazākas ierīces un daudz precīzākas, ko var izmantot lai sekotu kādam. Un kur ir tas lielais bonuss, ieslidinot aiz orderes uzlauztu airtagu ne piemēram oriģinālo? Es nesaprotu, kur ir tas apdraudējums parastajam cilvēkam starp parastu un uzlauztu airtagu.

    Abi divi taču darītu to pašu.

    digitalk
    16.05.2021 17:05
    Reply to  REALAIS

    es neapstrīdu, ka nav citu lētu sekošanas iekārtu. tomēr Kursorā par tām neraksta un Find My ir miljarda lietotāju tīkls (kā saka Apple).

    es varu tikai teoretizēt, bet uzklausi manu pasaciņu. āboļtelefons neziņos par uzhakoto airtagu, tāpēc ka tā būs tikai kārtējā BT iekārta uztveršanas rādiusā. tai pat laikā tā būs reģistrēta pie izsekotāja āboļiekārtas. vai tas ir iespējams scenārijs? tikai kūlhakeri to pateiks… vai nepateiks un tad pārējie baumos.

    REALAIS
    16.05.2021 17:11
    Reply to  digitalk

    Jā, tas jau izklausās pēc augstākā līmeņa hakosanas. Jo lai izsekotu airtag, tas ir jāaktivizē kā Lost, un tad tas ieslēdz bluetooth un izmanto citus apple produktus, lai ziņotu, kur atrodas. Tas nozīmē, ka airtagam ir jākomunicē ar upura ierīci.

    digitalk
    16.05.2021 17:35
    Reply to  REALAIS

    ja kaut vai virspusēji esi sekojis visādām malwārēm (vīrusiem, izspiešanai, spiegošanai), tad ir brīvi iegūstami vai lēti nopērkami programmu konstruktori. nebrīnītos, ka ar tādu sekotājtīklu kā Apple, neuzradīsies vairāki produkti.

    tiesa, dažreiz ir arī ‘pārsteiguma moments’. kā NSA Ghidra.

    Last edited 2 years ago by digitalk
    digitalk
    16.05.2021 19:33
    Reply to  REALAIS

    “jākomunicē ar upura ierīci”

    tieši šo es apšaubu. ja airtags būs uzhakots un izsludināts meklēšanā, bet atteiksies savienoties ar izsekošanas mērķa āboļproduktu, lai nenodotu sevi? garāmejošs Apple lietotājs uztvers un pados info tālāk.

    REALAIS
    16.05.2021 19:58
    Reply to  digitalk

    Izklausās ka tu jau grāb pēc fantastikas ))

    Krotow
    16.05.2021 20:31
    Reply to  digitalk

    +1

    Elektriķis
    16.05.2021 16:43
    Reply to  digitalk

    Vai nav tā ka būtībā čalis pastāsta kā var uzlauzt konkrēto nRF čipu? Šis ir visai populārs Zilzoba čips, to lieto daudzi.

    digitalk
    16.05.2021 16:53
    Reply to  Elektriķis

    viņam izdevās nolasīt firmwāri. uzprogrammēt no nulles ir pamatīgs darbs, par kuru protošie cilvēki grib lielu naudu, un viņiem ir pieejama visa tehniskā dokumentācija.

    Elektriķis
    16.05.2021 20:24
    Reply to  digitalk

    Nu ja, varēs uztaisīt klonu, bet ne jau ko mainīt. Tas taču nav izejas teksts.

    digitalk
    16.05.2021 23:21
    Reply to  Elektriķis

    ja neesi iedziļinājies jomā vai vismaz piesekojis tai virspusēji, tad varu tevi apbēdināt. gudri (atšķirībā no manis) cilvēki kodā izmaina 2 baitus un programma sāk uzvesties pilnīgi savādāk. tāpēc ir teiciens — kā divus baitus pārsūtīt ;) dekompilatoru Ghidra es jau augstāk pieminēju, un tas nebūt nav vienīgais instruments.

    paskaties, kā USB izhakots. [pēc jūtūbes meklēšanas] ha, izskatās, ka saturs izcenzēts vai nezinu pareizos atslēgas vārdus. vari forumā PM, ja zinātniskā interese.

    Last edited 2 years ago by digitalk
    Elektriķis
    17.05.2021 09:02
    Reply to  digitalk

    “cilvēki kodā izmaina 2 baitus un programma sāk uzvesties pilnīgi savādāk”
    Jā, tiešām peldu pa virsu šajā jomā, bet šis apgalvojums gan man šķiet jocīgs.
    Kādam bakstīšanās resursam jābūt, lai sāktu darīt ko tādu??? Tā ir tīrā laimes spēle – pat mainot vienu bitu programma var nestrādāt vispār, kur nu vēl 2 baitus.

    digitalk
    17.05.2021 15:55
    Reply to  Elektriķis

    programmas ir tikai instrukciju ķēdes, kuras saka, kas dzelzim jādara. asemblers ir dzelzim tuvākā programmēšanas valoda, kur katra komanda maksimāli tuva instrukcijai. cilvēku ērtībām ir radītas abstraktākas programmēšanas valodas, lai katrreiz nebūtu jāraksta instrukcijas pa solītim. kompilators pārvērš cilvēkam vieglāk lasāmo kodu dzelža instrukcijās. tie, kuri pavisam tuvi dzelžiem, šo kodu brīvi lasa. izmainīt divus baitus ir reference uz JMP xx — pārlekt pāri koda daļai, kura “traucē”.
    ja nav žēl nedaudz sava laika, tas pats vācu inženieris, kura AirTag uzlaušanas linku es iepostēju, dekompilē WannaCry izspiedējvīrusu un atgriež to lasāmā veidā. varbūt noķersi fīlingu, kā tajā jomā strādā.

    Elektriķis
    17.05.2021 16:17
    Reply to  digitalk

    Dzelzim tuvākais ir iepildīt reģistros bitus. Pamēģini tad kaut ko sajaukt vietām -šo fīlingu esmu ķēris :)

    digitalk
    17.05.2021 16:37
    Reply to  Elektriķis

    tad kāpēc tev likās jocīgi, ka dzelžu kodu var lasīt un mainīt ar jēgu, nevis bakstīt uz labu laimi? tiešām neiebraucu, ja tev ir dzelziskās priekšzināšanas programmēšanā…

    Elektriķis
    17.05.2021 16:52
    Reply to  digitalk

    Jocīgs šķita apgalvojums par baitu maiņu vietām. Ja ir divi reģistri, un katram vajadzīgs savs saturs, tad tos apmainot vietām, dabūsi figu. Varbūt esmu pārāk tuvu dzelzim un piezemēts domu lidojums :)
    Šķiet ka nRF čipā, kur ir gan procesors, gan radio daļa, var kaklu nolauzt, lai kaut ko dekompilētu un saprastu, ko īsti pamainīt, lai sasniegtu kādu iedomāto mērķi.

    digitalk
    17.05.2021 17:28
    Reply to  Elektriķis

    tu neuzmanīgi lasīji. nevis samainīt vietām, bet izmainīt (domāts uz citu komandu).
    kā divus baitus pārsūtīt = kā divus pirkstus apčurāt = vienkārši.

    AirTag uzlauzējam nevajag mainīt radio komunikācijas daļu, tikai aizlauzt loģikas virsbūves pusi. dažiem pietiks, ja uzlauztais tags atsauksies tikai uz izsekotāja BT 10 m rādiusā. citiem var gribēties vairāk, nāksies ielikt melnajā sarakstā visas izsekojamā āboļiekārtu BT adreses.

    es varu turpināt ģenerēt scenārijus, bet vai vajag, ja ir izdarīts galvenais — nolasīta AirTag firmwāre, kas nozīmē, ka aparāts ir pilnībā kompromitēts, jo ļauj izmainītu firmwāri iešūt atpakaļ.

    Last edited 2 years ago by digitalk
    Elektriķis
    17.05.2021 20:18
    Reply to  digitalk

    Jā, jā – izmainīt, tikai kurus un uz kādiem? Vai Ābola vaina ir tā ka izvēlējās nRF čipu, kuram noraustot barošanu, izbirst FW?

    digitalk
    18.05.2021 09:42
    Reply to  Elektriķis

    Apple nekad nav vainīgs. «Jūs to nepareizi turat» (c) exJobs

    IT sētniekam
    16.05.2021 12:35
    Reply to  digitalk

    Ābols ir auglis, bet dārzenis esi tu! 😀

    digitalk
    16.05.2021 13:06
    Reply to  IT sētniekam

    sveiks, ananīmais komentētāj, kurš nezin kā pašam vārdā.

    klientu uzmetēja un izspiedēja exjobsa kompānija ir ļoti bagāts, bet iepuvis dārzenis. paskaties kādu video ar Vozņaku par aizpuvušā augleņa tapšanas vēsturi. tu to, protams, nedarīsi, jo intelekta līmenis nevelk, bet pasaulei vienalga.

    Last edited 2 years ago by digitalk
    0853
    16.05.2021 13:39
    Reply to  digitalk

    auglenis – vārds, kas patiks abām pusēm)) un arī tiem, kam nerūp epla varkas.

    digitalk
    16.05.2021 13:51
    Reply to  0853

    man patīk, kā āboļnieki ražo un programmē, vai drīzāk ražoja. bet tā otra ēnas puse ar šaubīgā biznesa piesitienu… savā ziņā dīvaini, ka man nav iemesla tik sarkastiski izteikties par IBM/Lenovo, HP vai Dell.

    [edit] īstenībā nav dīvaini — viņu produkcijas remonta dokumentācija ir brīvi pieejama.

    Last edited 2 years ago by digitalk
    Elektriķis
    16.05.2021 16:37
    Reply to  digitalk

    Vai man nepareizi iespiedies atmiņā, ka Bils nočiepa Stīvam logus?
    Un kā tur bija ar Googles Androīdu? Vai nav tā ka tagad Āboļniekiem bail ka šiem atkal ko nočieps?

    digitalk
    16.05.2021 17:16
    Reply to  Elektriķis

    Xerox Pal Alto Research
    pele
    logu UI
    lāzerprinteris (laikam)

    Androīds ir no Linukša, nevis kā MacOS no BSD.

    ja kaut kur kļūdos, lūdzu nespārdiet, slinkums pārbaudīt wikipēdijā :)

    Elektriķis
    16.05.2021 21:24
    Reply to  digitalk

    Taisnība: Xerox ir logu aizsācējs. Stīvs iesūca Xerox darbiniekus. Uzzināju patiesību :)

    IT sētniekam
    16.05.2021 17:37
    Reply to  digitalk

    Anonīmais?
    Ko Tu te murgo dārzeni?
    Jeb mamma Tevi nosauca par digitalk, jo jau sākuma saprata, ka no Tevis tāds štruntīgs IT sētnieks vien sanāks?

    Žēl, ka tās tavas “pamatīgās” zināšanas Tev labākajā gadījumā palīdz muldēt komentāros, nevis pelnīt naudu….
    Antiņš ibio! 😄

    digitalk
    16.05.2021 18:06
    Reply to  IT sētniekam

    tu pārrakstījies — ‘ananīmais’ ir starp onanīmais un analnīmais, nezinu kurš process tev tuvāks.

    ps. piedod bloga turētāj, drīkst izdzēst.

    IT sētniekam
    16.05.2021 20:05
    Reply to  digitalk

    Neviens no šiem, Tu jau labāk zini, ja reiz veic izpēti… 😅

    digitalk
    17.05.2021 00:12
    Reply to  IT sētniekam

    [ieslēdz psihologa režīmu]
    ā, tev šobrīd tikai pirmā stadija — noliegšana.

    Last edited 2 years ago by digitalk
    IT sētniekam
    17.05.2021 08:53
    Reply to  digitalk

    (Ieslēdz loģiku)
    Izrādās, ka ne tikai IT jomā esi sūdīgs…

    Reklāma