Web Analytics
More
    Reklāma

    CSDD tagad palīdz iegūt informāciju par ārvalstīs reģistrētiem transportlīdzekļiem

    Jaunākie raksti

    Iegādājoties lietotu auto, daudzi no mums cenšas iegūt informāciju, cik daudz kilometru šī mašīna nobraukusi, proti, vai odometra rādījums ir pareizs. Tāpat gribam noskaidrot vai mašīna kādreiz iekļuvusi ceļu satiksmes negadījumā.

    Latvijā ir vairākas interneta vietnes, kuras par samaksu piedāvā šo informāciju, tomēr tā nav pieejama par pilnīgi visām Eiropas valstīm. Ceļu satiksmes drošības direkcija apkopojusi informāciju par to, kur un kā iespējams iegūt informāciju par mašīnām, kas bijušas reģistrētas 10 Eiropas valstīs.

    Reklāma

    Dānija

    Informācija par Dānijā reģistrētiem transportlīdzekļiem bez maksas pieejama Dānijas Muitas un nodokļu administrācijas mājas lapā: https://motorregister.skat.dk/dmr-kerne/.

    Ievadot transportlīdzekļa VIN vai transportlīdzekļa Dānijas reģistrācijas numuru, pieejama informācija par transportlīdzekļa vispārējo tehnisko stāvokli; pēdējo fiksēto odometra rādījumu.

    Francija

    Transportlīdzekļu tehniskās apskates dati Francijā tiek glabāti par pēdējiem 4 gadiem. Svarīgi, ka pārdodot automobili, kas vecāks par 4 gadiem, ne mazāk kā pirms 6 mēnešiem tam ir jābūt veiktai tehniskajai apskatei.

    Atbilstoši Francijas normatīvajiem aktiem, transportlīdzekļu tehniskās apskates dati un vispārīga informācija nav pieejama trešajām personām, ja vien transportlīdzekļa īpašnieks nav devis atļauju publiskot šādu informāciju attiecīgajiem tehniskās apskates uzņēmumiem vai uzņēmumiem, kas veic transportlīdzekļu informācijas un vēstures apkopošanu.

    Ja transportlīdzeklim ir veikta tehniskā apskate kāda no “DEKRA AUTOMOTIVE SA” apskates stacijām un, ja datu publiskošanu ir atļāvis īpašnieks, tad, uzņēmuma mājas lapā (http://goo.gl/30iXz1) ievadot transportlīdzekļa Francijas reģistrācijas numuru, ir iespējams iegūt pēdējo tehniskās apskates datu rezultātus un odometra radījumus.

    Tīmekļa vietnēs http://fr.vin-info.com un http://www.autodna.com, ievadot transportlīdzekļa VIN, par maksu tiešsaistē pieejama informācija par Francijā reģistrētu transportlīdzekli, ko pēc tam iespējams saņemt arī uz klienta norādīto e-pasta adresi

    meklējot automobili kādā no Francijas automobiļu tirdzniecības interneta mājas lapām, piemēram, http://www.lacentrale.fr vai http://www.ouestfrance-auto.com, ir iespējams iegūt neatkarīga Francija uzņēmuma “AUTOVIZA” (www.autoviza.fr), kas nodarbojas ar transportlīdzekļu datu apkopošanu un publicēšanu, informāciju par konkrētā automobiļa vēsturi, uzskaites datiem, reģistrācijas darbībām un odometra rādījumiem. Dati pieejami, ja sludinājumā ir informatīva atzīme, proti, AUTOVIZA logo.

    Igaunija

    Informācija par Igaunijā reģistrētiem transportlīdzekļiem bez maksas pieejama Igaunijas Ceļu administrācijas mājas lapā: https://goo.gl/U6fGJs.

    Ievadot transportlīdzekļa VIN un transportlīdzekļa Igaunijas reģistrācijas numuru, pieejama informācija par transportlīdzekļa reģistrācijas darbībām; tehniskās apskates vēsturi; tehniskajiem datiem; fiksētajiem odometra rādījumiem.

    Lietuva

    Informācija par Lietuvā reģistrētiem transportlīdzekļiem bez maksas pieejama Lietuvas reģistra mājas lapas e-pakalpojumu sadaļā: http://goo.gl/MbT2tW. Informāciju par transportlīdzekli var atrast, aizpildot vismaz 2 no trīs sadaļām (transportlīdzekļa VIN, Lietuvas reģistrācijas dokumenta numurs, transportlīdzekļa Lietuvas reģistrācijas valsts numurs). Sadaļā pieejama informācija par automašīnas marku, modeli, izgatavošanas gadu, spēkrata kategoriju un tā statusu Lietuvā (ir / nav meklēšanā), tehnisko apskašu datiem un apdrošināšanas vēsturi.

    Lietuvas Tehniskās apskates asociācijas mājas lapas http://goo.gl/X2jZSz sadaļā “TA istorija” pieejami dati par tehnisko apskati (par laiku kopš 2006.gada) un par odometra rādījumiem (par laiku kopš 2009.gada)

    Nīderlande

    Nīderlandes Transportlīdzekļu reģistra mājas lapā https://ovi.rdw.nl, ievadot Nīderlandes transportlīdzekļa reģistrācijas numuru, bez maksas pieejama vispārēja informācija par transportlīdzekļa: tehniskajiem (uzskaites) datiem; statusu (reģistrēts, eksportēts, ir / nav izsludināts meklēšanā); apskates derīguma termiņiem; reģistrācijas datumiem; izgatavotāja atsaukumiem.

    Interneta mājas lapā http://nl.vin-info.com, ievadot transportlīdzekļa VIN (Vehicle Identification Number), par maksu tiešsaistē pieejama informācija par Nīderlandē reģistrētu transportlīdzekli, ko pēc tam iespējams saņemt arī uz savu norādīto e-pasta adresi: tehniskie (uzskaites) dati; statuss (reģistrēts, eksportēts, ir / nav izsludināts meklēšanā); apskates derīguma termiņš; reģistrācijas datumi; transportlīdzekļa fotogrāfijas; reģistrācijas un tehniskās apskates dokumentu kopijas; odometra rādījumi

    Zviedrija

    Informācija par Zviedrijā reģistrētiem transportlīdzekļiem bez maksas pieejama Zviedrijas Transporta aģentūras mājas lapā: https://fu-regnr.transportstyrelsen.se/extweb/UppgifterAnnatFordon . Ievadot transportlīdzekļa Zviedrijas reģistrācijas numuru, pieejama transportlīdzekļa tehniskā informācija un informācija par pēdējo fiksēto odometra rādījumu.

    Polija

    Informācija par Polijā reģistrētiem transportlīdzekļiem bez maksas pieejama Polijas Transportlīdzekļu reģistra izveidotā mājaslapā: https://goo.gl/kOsA6r.

    Ievadot transportlīdzekļa VIN, transportlīdzekļa Polijas reģistrācijas numuru un transportlīdzekļa pirmās reģistrācijas datumu, pieejama informācija par transportlīdzekļa reģistrācijas darbībām, tehniskās apskates vēsturi, tehniskajiem uzskaites datiem un fiksētajiem odometra rādījumiem

    Beļģija

    Informācija par Beļģijā reģistrētiem transportlīdzekļiem bez maksas pieejama Beļģijas Transporta un Infrastruktūras informācijas mājaslapā: https://mobilit.belgium.be/ .

    Ievadot transportlīdzekļa VIN, pieejama informācija par transportlīdzekļa reģistrācijas darbībām, tehniskās apskates derīguma termiņu un tehniskajiem uzskaites datiem

    Slovēnija

    Informācija par Slovēnijā reģistrētiem transportlīdzekļiem bez maksas pieejama: https://avtolog.si/ Šajā vietnē pieejama transportlīdzekļa tehniskā informācija un informācija par pēdējo fiksēto odometra rādījumu

    Norvēģija

    Informācija par Norvēģijā reģistrētiem transportlīdzekļiem bez maksas pieejama šiet https://www.vegvesen.no/en/vehicles/buy-and-sell/vehicle-information. Ievadot transportlīdzekļa Norvēģijas reģistrācijas numuru, pieejama transportlīdzekļa tehniskā informācija un informācija par pēdējo fiksēto odometra rādījumu.

    Nobraukums ārzemēs

    Informācija par transportlīdzekļa nobraukumu ārvalstīs bez maksas pieejama e.CSDD: http://webdev.csdd.lv/tadati/.

    Ievadot transportlīdzekļa izgatavotāja identifikācijas numuru (VIN) vai Latvijā reģistrētam transportlīdzeklim – transportlīdzekļa reģistrācijas numuru, pieejama informācija par transportlīdzekļa nobraukumu Nīderlandē, Igaunijā vai Slovākijā, ja transportlīdzeklis iepriekš ir reģistrēts kādā no šīm valstīm.

    Dati par transportlīdzekļa nobraukumu ārvalstīs pieejami transportlīdzekļiem, kuri uzrādīti agregātu numuru salīdzināšanai vai reģistrēti Latvijā, sākot no 01.03.2021.

    AvotsCSDD
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    22.03.2021 12:06

    Informācija par transportlīdzekļa nobraukumu ārvalstīs bez maksas pieejama e.CSDD: http://webdev.csdd.lv/tadati/.

    Šis nestrādā

    tests
    22.03.2021 12:48
    Reply to  waplet

    webdev…. izskatās pēc testa platformas :D

    azad
    22.03.2021 12:45

    Cīņai pret perekupiem un frankenšteinu tirgoņiem būtu jāiesaistās CSDD daudz aktīvāk.

    24.03.2021 00:57
    Reply to  azad

    Ja pircēji pērk cipariņus odometrā, tad lai pērk. Ja ir pieprasījums, jābūt piedāvājumam – viss godīgi.

    Pēteris
    22.03.2021 12:53

    Saite no csdd nav pieejama, bet cik aizgāju pamācībā (e-csdd – Tehniskā apskate – Tehniskās apskates dati – Turpināt – “Nobraukums …”), lielai daļai auto no ārvalstīm tā vai tā nav norādīts (Nobraukums ārvalstīs)

    Skābene
    22.03.2021 13:34
    Reply to  Pēteris

    Es piekopju un citiem iesaku pirmspirkšanas apskati pie dīlera, jo dīleru datu bāzēs var redzēt pēdējo apkopi un salīdzināt pēdējā apkopē fiksēto nobraukumu ar odometrā esošo. Tāpat var pārbaudīt visus atsaukumus un paskatīties, kas pa garantiju mainīts, vai ko pienākas mainīt!

    as as
    22.03.2021 15:51

    Skan drusku amizati: “pieejama informācija par transportlīdzekļa nobraukumu Nīderlandē, Igaunijā vai Slovākijā”, :D, bet es saprotu, ka ar kautko ir jāsāk!

    Meeris
    23.03.2021 05:43

    Gaidam, kad būs pieejams info no Vācijas. Tas būtu svarīgāk, nekā no visām pārējām valstīm kopā.

    Valerijs
    23.03.2021 09:14

    Vai varat norādīt precīzu linku uz Beļģu šautu, kur jāievada vīn? Izrakņāju visu https://mobilit.belgium.be/en neko neatradu

    Cietušais
    25.03.2021 02:07

    Tevi p un tu maksā lai tevi p talak…

    Reklāma