Web Analytics
More
    Reklāma

    Seagate Storage Expansion Card for Xbox Series X|S apskats

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā rudenī mēs apskatījām Seagate Game Drive for PS4, kas ļauj ērti un vienkārši paplašināt mūsu spēļu konsoles atmiņu un uzglabāt krietni vairāk spēļu. Nu uz mūsu galda ir nonākušas jaunākās spēļu konsoles un varam notestēt Seagate Storage Expansion Card for Xbox Series X|S.

    Jau pēc nosaukuma varam saprast, ka tā ir atmiņas paplašināšanas karte, kas paredzēta Microsoft Xbox Series X un Xbox Series S konsolēm. Seagate šo atmiņas produktu ir veidojis tiešā sadarbībā ar Microsoft un tas ir savietojams ar jauno konsoļu Xbox Velocity Architecture un praksē tas nozīmē tikpat ātru spēļu ielādi kā no pašas konsoles iebūvētās 1TB NVMe SSD atmiņas. Piezīmēšu, ka Xbox Series S ir uz pusi mazāka 512GB iebūvētā atmiņa.

    Reklāma

    Seagate Storage Expansion Card for Xbox Series X|S ārējā atmiņa ir pieejama 1TB apmērā un Latvijā maksā sākot no aptuveni 230 eiro.

    Iepakojumā viss ir pagalam lakoniski – pati atmiņas ierīce un vienkārša lietošanas pamācība. Jo, nu, lietot šo produktu ir vienkāršāk par vienkāršu. Šī karte ir vienkārši jāiesprauž konsoles aizmugurē vienīgajā portā, kur to fiziski var iespraust! :)

    Šī atmiņas karte izmēru ziņā atgādina divas blakus noliktas USB zibatmiņas un Seagate pat piedāvā plastmasas vāciņu, kuru der uzspraust virsū, lai ceļā starp konsolēm nepiedzītu ierīci ar putekļiem un citiem gružiem.

    Šādi izskatās konkrētā atmiņas ierīce iesprausta Microsoft Xbox Series X konsolē. Kā jau minēju, to nav iespējams nepareizi pievienot konsolei.

    Kādas atmiņas ierīces varam pieslēgt pie Xbox Series X|S?

    Pirms ķeramies pie Seagate atmiņas ierīces testēšanas, noskaidrosim, kādas vēl atmiņas ierīces varam pieslēgt pie jaunajām Xbox konsolēm. Mēs varam izmantot USB 3.1 atmiņas ierīces, lai uzglabātu tajās gan iepriekšējo, gan šobrīd aktuālās paaudzes spēles. Tomēr jāņem vērā, ka šādas ierīces nespēj pat ne tuvu nodrošināt tādus ātrumus, kādus piedāvā jauno Xbox Series S un Xbox Series X konsoļu iebūvētā atmiņa un tai līdzvērtīgi ātrā Seagate atmiņa. Salīdzinājumam, jaunā Xbox Velocity arhitektūra nodrošina 2.4 GB/s ātrumu, kas ir 40x vairāk nekā Xbox One konsoles spējas. Tāpēc mēs varēsim no Seagate kartes spēles spēlēt pa tiešo, un, piemēram, ar savu spēļu kolekciju aiziet ciemos un spēlēt no draugu konsolēm. Par šo plašāk lasi šajā rakstā, bet galvenais apkopots tabulā.

    Īsumā, mēs joprojām varēsim uzglabāt terabaitu terabaitiem Xbox spēles uz vecākiem un lēnākiem HDD/SSD diskiem, taču jaunās tieši Xbox Series X un Xbox Series S konsolēm optimizētās spēles būs jāuzglabā uz Seagate Expansion Card atmiņas, ja vēlamies no tās pa tiešo spēlēt. Microsoft gan vēsta, ka strādā arī ar citiem atmiņas produktu ražotājiem un kaut kad nākotnē sagaidīsim līdzīgas atmiņas ierīces.

    Seagate Expansion Card veiktspēja

    OK, slēdzam iekšā konsoli! Jaunā atmiņas ierīce uzreiz parādās atmiņas ierīču sarakstā un redzam, ka spēļu datiem pieejami ap 920GB. Šajā skatā pa kreisi varam izlasīt tehniskās prasības atmiņas ierīcēm, lai tajās varētu uzglabāt spēles un citus spēļu datus.

    Atmiņas ierīces iestatījumos varam norādīt, lai visas jaunās spēles automātiski tiek uzstādītas tieši šajā diskā, kā arī piekļūt citām ikdienā nepieciešamām funkcijām.

    Kārtības labad sāksim testus ar ārējās atmiņas noformatēšanu. Tā, lai vairs nerodas nekādi jautājumi par tās korektu darbību. Formatēšanas process ir zibenīgi ātrs.

    Tagad pamēģināsim aizkopēt (Copy) un pārrakstīt (Move) kādu spēli no vienas atmiņas uz otru un pēc tam atpakaļ. Eksperimentam izvēlēsimies pavisam svaigo Assassin’s Creed Valhalla, kas “sver” 51.32GB.

    • Kopēšana no iekšējās atmiņas uz Seagate atmiņu: 1 minūte un 14 sekundes
    • Kopēšana no Seagate atmiņas uz iekšējo atmiņu: 1 minūte un 24 sekundes
    • Pārrakstīšana no iekšējās atmiņas uz Seagate atmiņu: 1 minūte un 31 sekunde
    • Pārrakstīšana no Seagate atmiņas uz iekšējo atmiņu: 1 minūte un 26 sekundes

    Kā uzskatāmi redzam, kopēšanas un pārrakstīšanas ātrumi no vienas atmiņas uz otru principā ir līdzīgi.

    Tā kā pie rokas man vēl ir nesen testētais Seagate One Touch SSD, pamēģināsim notestēt šīs pašas Valhalla spēles rakstīšanas ātrumus no un uz šādu disku. Šāds disks ir kaut kas tāds, kas noteikti daudziem no mums mājās šādā vai tādā ietilpībā ir pieejams.

    • Pārrakstīšana no iekšējās atmiņas uz Seagate One Touch SSD: 7 minūtes un 43 sekundes
    • Pārrakstīšana no Seagate One Touch SSD atmiņas uz iekšējo atmiņu: 4 minūtes un 7 sekundes

    Nu, re, šeit mēs jau redzam būtisku starpību. Rakstīšana uz šādu lēnāku atmiņu ir krietni, krietni ilgāka. Tāpat datos labi redzam, ka Seagate One Touch SSD būtiski atšķiras rakstīšanas un lasīšanas ātrumi.

    Bet tāpat vecākas spēles mēs varam palaist no konsoles iekšējās atmiņas, Seagate Storage Expansion Card un Seagate One Touch SSD. Pamēģināsim no visām trīs atmiņām palaist spēli F1 2019.

    • Xbox Series X iebūvētā atmiņa: 19.72 sekundes
    • Seagate Storage Expansion Card: 19.45 sekundes
    • Seagate One Touch SSD: 21.36 sekundes

    Interesants rezultāts. Vecākām spēlēm nav būtiskas starpības no kādas atmiņas to palaižam. Ņem gan vērā, ka jaunās un Xbox Series X|S konsolēm optimizētās spēles no ārējās SSD atmiņas palaist nevarēsi, nāksies pārkopēt tās uz konsoles iekšējo atmiņu vai Seagate Storage Expansion Card.

    Verdikts: Dārgi, bet noderīgi!

    Seagate Storage Expansion Card pavisam noteikti ir interesants produkts, kas būs noderīgs pašiem aktīvākajiem spēlmaņiem, kas grib aktīvi spēlēt daudz un dažādas spēles. Patiesībā, domāju, ka šāda atmiņas ierīce interesantāka būs tieši Xbox Series S lietotājiem, kuru konsolei ir tikai 512GB iebūvētā atmiņa. Tiesa, būs jāsagremo augstā šādas atmiņas cena, kas principā ir tuva pašas konsoles cenai. Bet vai mums ir citas iespējas?

    Seagate Storage Expansion Card varēsim ne tikai uzglabāt vecākas un jaunākas spēles, bet no šīs atmiņas varēsim darbināt pašas svaigākās un jaunajām Xbox Series S|X konsolēm pielāgotās spēles. To nevarēsi darīt no lēnākām HDD/SSD atmiņām. Tās varēsi izmantot tikai spēļu uzglabāšanai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rūdolfs Rancāns
    19.01.2021 13:21

    Ļoti grūti saprast kam šis produkts ir domāts.
    Neticu, ka eksistē cilvēks kurš pirktu series s ar domu vēlāk piepirkt klāt šo seagate expansion card, jo abi kopā maksā nedaudz dārgāk vai tieši tik pat cik series x.
    Gribētos vēl arī atzīmēt, ka series s reālais tilpums ir 364GB.

    Rūdolfs Rancāns
    19.01.2021 14:04

    Nopietnāki spēlētāji tāpat izvēlēsies series x, kur tās atmiņas ir krietni vairāk. Un 4min uz 51gb spēli man šķiet ļoti ok ātrums.

    1210
    19.01.2021 14:27

    speciāli pielāgotās spēles:
    run {
    if storage_type = EXTERNAL & check_storage != SSEC; then
    exit
    }

    Mareks Ignatjevs
    20.01.2021 07:26

    Pats vēl gan neesmu iegādājies un izmēģinājis, bet “internets” iesaka Samsung T5, kā lielisku alternatīvu.

    Rūdolfs Rancāns
    20.01.2021 09:13

    Kā tad nav? Daudzām (dažām?) apakšā ir ikona optimized for x/s. Piemēram Forza 4, MK11, Dirt 55 utt.

    Armands Bērziņš
    21.01.2021 11:14

    Interesants raksts un interesanta komentāru sadaļa 👍

    Viktor
    19.02.2021 06:32

    Nextgen speles aizņems mazak vietas, jo tajos nebus dublejuma faili, ko izstradaji bija spiesti viedot speles uz vecajiem cietiem diskiem.
    2Tb disku ar One S spelem pievienoju sava jauna Series X, kuras bez problemam palaiżas.
    Jaunas speles( optimizetas seriesX/S) ari tur var glabat un pec vajadzibas parmest uz pašu Xbox.Jo laiku tas aizņems nesalidzinami mazak neka ladejot no veikala.
    Verdikts.
    Pilniba var iztikt ar veco ssd disku.
    Par tadu naudu nevajag skriet un pirkt to jauno karti. Velak noteikti bus letak.

    Reklāma