Web Analytics
More
    Reklāma

    WD un Seagate gatavo HDD krājumus Chia kriptovalūtas racēju vajadzībām

    Jaunākie raksti

    Chia kriptovalūtas vajadzībām nepieciešams apskaužam cieto disku apmērs, kas jau radījis pamatīgas galvassāpes tiem, kuri meklē dažādus atmiņu produktus datoriem. Seagate un Western Digital paziņojuši, ka nodrošinās papildu ražošanas jaudas, lai apmierinātu gan Chia kriptovalūtas, gan arī ikdienas lietotāju vajadzības.

    Seagate un Western Digital palielinās lielas ietilpības cieto disku ražošanu, bet neviens nav paziņojis par jaunu ražotņu būvēšanu. Seagate un Western Digital gatavojas jau esošās ražošanas līnijas izmantot ar lielāku jaudu.

    Reklāma

    Cieto disku ražotājiem ir noslēgti līgumi ar lielajiem klientiem, kas uzliek par pienākumu tiem piegādāt noteiktu disku daudzumu. Seagate tikai 30% no saražotā apjoma nonāk mazumtirdzniecības veikalos, bet Western Digital šis rādītājs īr ap 40%. Tas nozīmē tikai to, ka strauji celt pieejamo cieto disku apjomus var būt grūti.

    Chia kriptovalūtas trakums sākās aprīlī, šī kriptovalūta pieprasa milzīgus cieto disku ietilpības apjomus. Šobrīd Chia kriptovalūtas vajadzībām kopumā tiek izmantoti 20 EB (exabytes), bet vēl maija pēdējās dienās šis rādītājs bija salīdzinoši zemi 13 EB.

    Kopumā pasaulē cieto disku ražotāji 2021. gada pirmajos trijos mēnešos saražoja cietos diskus ar kopējo ietilpību 288 EB.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Alberts Kviesis
    14.06.2021 09:50

    pamanīji kļūdu? Spied Ctrl+Enter

    1102
    14.06.2021 11:02

    vairs nav, vismaz pēdējā ff

    Reklāma