Web Analytics
More
    Reklāma

    Seagate strādā pie PCIe NVMe cietajiem diskiem (HDD)

    Jaunākie raksti

    Seagate izziņojis cieto disku (HDD) izstrādi, kuri izmantos NVMe protokolu un PCIe savienojumu. Šis komplekts vienmēr bijis atstāts ekskluzīvi SSD tipa atmiņām.

    Seagate izmantojot pašu izstrādātu diska kontrolieri, kas saprotas ar SAS, SATA un arī NVMe. Seagate NVMe HDD pat tika parādīts Open Compute Compute Project Summit norises laikā. Tika izmantots 3.5 collu HDD, kas pie datora pievienots ar PCIe savienojumu.

    Reklāma

    Lai arī oficiāli tas netika nekā norādīts, tomēr acīgākie pamanīja, ka izmantots Seagate Exos X18 HDD, kura maksimālā ietilpība ir 18 TB. Nekādi sīkāki dati par datu pārraides ātrumiem netiek sniegti. Sagaidāms, ka Seagate varētu uzsākt pārdot NVMe HDD pēc 2 vai 3 gadiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Vārti
    15.11.2021 09:31

    Ne jau ekskluzīvi atstāts, bet nevienam tas nebija vajadzīgs. Bizness jau ir pieņēmis domu – gribi ātrus diskus, pērc dārgus SSD masīvus.

    Mani vairāk interesē, vai mehāniskā daļa nebūs šaurā vieta un kam īsti derēs šie diski. Protams, seq r/w tie nodrošinās ar pilnu ātrumu, bet ja slodzi par 80% veidos single block random r/w, tā nāksies mētāt galvu šupu turpu, un tad jau kas zin.

    digitalk
    15.11.2021 11:36
    Reply to  Vārti

    būs parasts HDD ar PCI-e pieslēgumu. derēs lielu datu apjomu glabāšanai bez sata portu starpniecības, kuri tāpat PCI-e kopnei pieslēgti. neesi sastapies ar situāciju, kad uz kompja SATA portu pietrūkst?

    Vārdi
    15.11.2021 12:30
    Reply to  digitalk

    Neesmu gan.

    Bet ne par to. Vai 7200rpm (vismaz esošais X18 tāds esot) diski spēs aizpildīt interfeisu, ja daudz jākustina galva? A PCIe 3.0×2 connection can run just under 2GB/s, and x4 just under 4GB/s respectively.

    Reklāma