Web Analytics
More
    Reklāma

    Seagate uzsāk 22 TB cieto disku piegādes, 100 TB diskus sola 10 gadu laikā

    Jaunākie raksti

    Paziņots, ka Seagate uzsācis dažiem klientiem izsūtīt 22 TB ietilpības cietos diskus. Jaunākie Seagate cietie diski spēj sevī nest 16 TB līdz 20 TB, bet nu pie pirmajiem pasūtītājiem sāk nonākt 22 TB diski.

    Jaunie cietie diski izmanto tā saucamo continuous magnetic recording (CMR) tehnoloģiju, kas ir lēnāka par hingled magnetic recording (SMR), bet CMR spēj sasniegt lielāku datu blīvumu.

    Reklāma

    Seagate izmanto HAMR (Heat Assisted Magnetic Recording) tehnoloģiju, kas ar sīkiem lāzeriem uz ļoti īsu mirkli uzkarsē cietā diska plātnes līdz pat 400 grādiem, kas ļauj būtiski pacelt ieraksta blīvumu (līdz pat 2 TB kvadrātcollā). Cik atradu, tad tiek apgalvots, ka HAMR tehnoloģija darbojas vismaz 6000 stundu un spēj veikt ierakstu 3.2 petabaitu apmērā (1024 terabaits = 1 petabaits). HAMR cietie diski tiek pildīti ar hēliju, kas atļauj novietot diska plates tuvāk vienu otrai. Vienā 3.5 collu cietā diska kastītē attiecīgi izvietojams lielāks plašu skaits.

    Vienlaikus paziņots, ka Seagate grasās jau 2026. gadā piedāvāt 50 TB ietilpības cietos diskus, bet ap 2030. gadu gaidāmi jau 100 TB cietie diski.

    Avotsguru3d
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    karlis
    04.02.2022 11:22

    ar vienu lāzeru tas tiek darīts
    un katrai rakstošajai galvai ir savs.

    kad nepieciešams ierakstīt informāciju, tad lāzers uzkarsē noteiktu apgabalu. kad tā ir karsta (uzkarsēta) rakstīšanas galva magnitizē (šeit laikam ir vajadzīgs cits termins) tos bitus, mainot polaritāti.
    process notiek dažās nanosekundēs, un pats process neietekmē pārējo diska apgabalu.

    acīmredzot runa iet par tehnoloģiju ar kustīgām detaļām.

    Reklāma