Web Analytics
More
    Reklāma

    Sonarworks piesaista 500 000 eiro investīcijas no igauņu Karma Ventures

    Jaunākie raksti

    Latvijas audio tehnoloģiju iesācējuzņēmums „Sonarworks” piesaistījis investīcijas pusmiljona eiro apmērā no Igaunijas riska kapitāla fonda „Karma Ventures”, kurā kā padomnieki darbojas arī divi „Skype” līdzdibinātāji. Kā norāda „Sonarworks” vadītājs un līdzdibinātājs Helmuts Bēms, jaunās investīcijas ļaus attīstīt produktus, kas būtiski uzlabos mūzikas klausītāju pieredzi visā pasaulē.

    Uzņēmums „Sonarworks” radījis unikālu programmatūru, kas būtiski uzlabo skaņas kvalitāti austiņās un skaļruņos. „Mūsu kā uzņēmuma misija ir nodrošināt absolūti perfektu mūzikas skanējumu no jebkurām jau esošām austiņām vai skaļruņiem, ņemot vērā gan mūzikas radītāju ieceri, gan klausītāju dzirdes īpatnības,” stāsta Helmuts Bēms.

    Reklāma

    „Mēs jau kādu laiku esam sekojuši līdzi „Sonarworks” darbam, un uz mums atstājusi iespaidu gan viņu izstrādātā tehnoloģija, gan bizness, ko uzņēmums izveidojis profesionālo skaņu inženieru segmentā,” norāda “Karma Ventures” partneris Kristians Lanemā (Kristjan Laanemaa). “Šobrīd, kad „Sonarworks” komanda ir prezentējusi arī plaša patēriņa produktu un pirmās tirgus atsauksmes rāda, ka šī ir ļoti interesanta biznesa izaugsmes iespēja, mēs nolēmām atbalstīt uzņēmuma plānus ar investīcijām.”

    „Sonarworks” ir viens no straujāk augošajiem Latvijas uzņēmumiem. 2016. gadā tā apgrozījums bija aptuveni miljons eiro, kas ir trīs reizes vairāk kā gadu iepriekš. Kā norāda Helmuts Bēms, uzņēmuma attīstības dinamika ļauj uzstādīt mērķi līdz 2019.gadam „Sonarworks” apgrozījumu desmitkāršot.

    Uzņēmums „Sonarworks” iekarojis līderpozīcijas profesionālajā pasaules skaņu teholoģiju tirgū ar vairākkārt apbalvotajiem sērijas „Reference” produktiem. Arī plaša patēriņa tirgum orientētā programmatūra austiņu kalibrēšanai „True-Fi”, ko „Sonarworks” mūzikas cienītājiem prezentēja šī gada oktobrī, jau saņēmusi balvu Eiropas vadošajā austiņu izstādē „CanJam Europe 2017” kā labākais piederums mūzikas baudīšanai.

    Šobrīd „Sonarworks” turpina darbu pie jaunu produktu un tehnoloģiju izstrādes, un nākamgad plāno prezentēt inovāciju mūzikas klausīšanās tirgū, kas ļaus pielāgot mūzikas skanējumu klausītāja individuālajām dzirdes īpatnībām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    11.12.2017 23:53

    programmatūra austiņu kalibrēšanai kā labākais piederums mūzikas baudīšanai…

    Krotow
    12.12.2017 00:49

    Nez cik ilgi viņiem vēl būs jāventuro lai savu karmu pielietu līdz malām.

    neķer kreņķi
    12.12.2017 01:03
    Reply to  Krotow

    Pastāsti par šamējo karmu? Kas par zemūdens akmeņiem?

    Krotow
    12.12.2017 11:39

    No manas puses pilnīgi nekādu. Patiešām. Piedūra viņu pasākuma nosaukums. Nez kas ir jāpīpē, lai tādu nosaukumu izdomātu :)

    Kristap, nezini kāpēc Disqus komentārus vairs neredz telefonā? Android Firefox aplikācija, pēdējā versija.

    Kristaps Skutelis
    12.12.2017 12:17
    Reply to  Krotow

    Hmm, man ar Firefox uz Android bija visādas problēmas, bet ne ar komentāriem. Uzliku aplikāciju vēlreiz un šo komentāru rakstu no Firefox. Tev visos Kursora rakstos nerādās Disqus komentāru sadaļa? Nav kaut kāda bloķēšana pa virsu saslēgta?

    Krotow
    13.12.2017 10:23

    Ir gan – bija ieslēgts AdBlock. Mobilajā Firefox tas instalēts, jo ir pāris lapas, kuras bez tā vispār nav lasāmas. OptiBet azartspēļu popupu reklāmu taisītājus būtu jāsoda, pāris mēnešus liekot viņiem lasīt pašu pietaisītās lapas bez tiesībām piecelties no datora.

    Kristaps Skutelis
    13.12.2017 10:29
    Reply to  Krotow

    Tad tagad viss oki doki un varu gulēt mierīgi?

    Krotow
    13.12.2017 11:17

    Šo rakstu no telefona. Ir Ok :)

    Kristaps Skutelis
    13.12.2017 12:08
    Reply to  Krotow

    Paldies!

    Reklāma