Web Analytics
More
    Reklāma

    Toshiba Portégé X20W-D divi-vienā klēpjdatora apskats

    Perfekts izmērs, super izturīgs - noderēs ceļotājiem.

    Jaunākie raksti

    Atzīšos – iepriekš bija sajūta, ka tā dēvētie klēpjdatora un planšetdatora hibrīdi ar 360 grādu atvēršanas iespēju gandrīz vienmēr kaut ko pa ceļam zaudējuši, kaut kas upurēts kompaktuma vārdā. Tāpat Windows operētājsistēma gluži ideāli ar skārienekrāniem un ekrāna rotēšanu nemācēja sadzīvot. Bet viss mainās!

    Toshiba ir izdevies izgatavot klēpjdatora un planšetdatora hibrīdu, kas spēj apkalpot pat manas iesīkstējušās prasības ne tikai pēc visa modernā (lasi – lūrēt Twitch, skrollēt caur 9gag un atbildēt ar smailiju čatiņā), bet arī iespējas ar klēpjdatoru paveikt kaut ko derīgu. Atļaušos uzskatīt, ka apskatam saņemtais Portégé X20W-D ir drīzāk klēpjdators ar iespēju to atvāzt, lai nedaudz ērtāk noskatītos kādu filmu, jo dators vizuāli nemaz neatgādina klēpjdatora un planšetdatora hibrīdu.

    Reklāma

    Portégé X20W-D sver tikai 1.1 kilogramu, tam komplektā ir aktīvais, WACOM izstrādātais TruPen irbulis, kā arī klēpjdators ir ļoti izturīgs. Klēpjdatora ekrānu sedz Gorilla Glass aizsargstikls, kas arī nemaz ne tik bieži atrodams šāda vieda hibrīddatoros.

    Tehniskā specifikācija

    • Procesors: Intel Core i5-7200U, 2.10 – 3.00 GHz
    • Ekrāns: 12.5 collu, 1920 x 1080, IPS matrica, Corning Gorilla Glass 4, skārienjūtīgs
    • RAM: DDR4 8.0 GB (līdz 32 GB)
    • SSD: 256 GB (līdz 512 GB)
    • Videokarte: Intel HD Graphics 620
    • Operētājsistēma: Microsoft Windows 10 Pro, 64-bitu
    • Pieslēgvietas: 1x USB 3.1, 1x USB Type-C (Thunderbolt), 3.5 mm austiņu
    • Wi-Fi: Intel Dual Band Wireless-AC 8265 (a/b/g/n/ac)
    • Tīmekļa kamera: 720p
    • Akumulators: 44 Wh Li-Po
    • Izmēri: 299 x 219 x 15.4 mm
    • Svars: 1.24 kg, lādētājs 350 g
    • Papildus: pirkstu nospiedumu nolasītājs un infrasarkanā kamera (Microsoft Windows Hello), WACOM irbulis, USB Type-C pāreja uz HDMI
    • Cena: testētajam datoram ap 1500 eiro, nopērkams Euronics, LMT, Lattelecom, Elkor

    Izskats un uzbūve

    Toshiba mājaslapā tiek solīts, ka Portégé X20W-D ir plānākais divi-vienā klēpjdators pasaulē. Tas sver tikai 1024 gramus, un klēpjdatoram ir 12.5 collu ekrāns, kas padara Portégé X20W-D ļoti ērti pārvietojamu. Izmēru un svara ziņā Portégé X20W-D būtu pielīdzināms aptuveni diviem kvalitatīvi iespiestiem žurnāliem – lielākā somā to pat nejutīsi.

    Niecīgais Portégé X20W-D svars to padara par čempionu, kad klēpjdatoru salīdzini ar konkurentiem. Acer Aspire Switch 12 Alpha (12 collu ekrāns) sver 1.29 kg, HP Elite x2 1012 G1 (12.1 colla) sver 1.2 kg, pat Microsofts Surface Pro 4 (12.3 collas) sver 1.1 kg. Nevajag piemirst, ka Portégé X20W-D ir ļoti izturīgs – arī šis klēpjdators spēj izturēt līdz 200 kilogramiem. Lietotājs drīkst uz tā uzkāpt, un Portégé X20W-D nekas nenotiks. Atļāvos uz Portégé X20W-D uzkāpt vairākkārt, un tiešām tas pat nenokrakšķēja.

    Te nonākam līdz vienai no lielākajām hibrīda klēpjdatoru problēmai – eņģēm. Iepriekš apskatītais Portégé X30 arī bija izturīgs, tas nebija atvāžams 360 grādos, bet klēpjdators bija precīzi izsvarots – atverams ar vienu roku (ar otru roku nenācās pieturēt tastatūras/procesora daļu). Diemžēl Portégé X20W-D slimo ar klasisko 360 grādu eņģu slimību – tās ir pārāk stingas, lai datoru atvērtu ar vienu roku, bet vienlaikus tās ir nedaudz par vāju, lai datora ekrāns nevērtos vaļā, kad to izmanto automašīnā vai sabiedriskajā transportā. Portégé X20W-D talkā nāk niecīgais svars, tāpēc eņģu darbība ir pieciešama, bet tā nav ideāla.

    Kad atver Portégé X20W-D pilnībā vaļā par 360 grādiem, starp ekrāna daļu un tastatūras/procesora daļu veidojas 2 līdz 3 milimetru šķirba, kas gan tiek atstāta speciāli. Šeit nonākam pie vēl vienas loģiskas nianses – Portégé X20W-D apakšdaļā ir visai paliels laukums, kas jau rūpnīcā apzīmēts ar uzmanību piesaistošu uzrakstu par laukuma uzkaršanu. Procesors ir izvietots tik tuvu korpusa ārpusei, ka tā jūtami uzkarst.

    Portégé X20W-D pieslēgvietu klāsts ir ierobežots: standarta 3.5 mm austiņu un mikrofona pieslēgvieta; viena USB 3.0 pieslēgvieta (ar USB Sleep-and-Charge) un viena USB 3.1 pieslēgvieta (Thunderbolt 3 ar Display Port un nodrošina arī uzlādi).

    Pirms Portégé X20W-D iegādes noteikti ir dabā jāizmēģina klēpjdatora tastatūra. Ražotājs nosliecies par labu mazākām pogām ar lielākām atstarpēm starp tām. Ierasts, ka kompakto klēpjdatoru ražotāji biežāk izvēlas uzstādīt lielākas tastatūras pogas, bet tiek ziedots atstarpju izmērs. Arī pogu nospiediens varēja būt informējošāks – nav skaidrs, kurā mirklī tiek reģistrēts spiediens. Shift un virziena taustiņu izmēri pavisam noteikti varēja būt lielāki.

    Protams, pie šādām niansēm pierod, bet Portégé X20W-D tastatūra ir visai uzkrītoši atšķirīga no Portégé X30 tastatūras.

    Skārienpaliktnis ir perfektā izmērā (11.1 cm diagonāle), tas ir ērti novietots un izcili precīzs. Skārienpaliktnī glīti iebūvēts pirkstu nospiedumu nolasītājs (SecurePad), kas atbalsta Windows Hello. Arī tā darbību vērtēju kā precīzu, bet ne pārāk ātru.

    Ekrāns un irbulis

    Portégé X20W-D ir 12.5 collu 1920 x 1080 izšķirtspējas ekrāns, ko sedz Corning Gorilla Glass 4 aizsargstikls. Rūpnīcā uzlīmēta visai cieta, matēta aizsargplēve, kas pavisam nedaudz traucē izmantot skārienekrānu, toties ekrāns ir matēts, un tajā nekas neatspīd. Ražotājs uzsver, ka ekrāna gaišums ir 350 cd/m², bet ārpus telpām ekrāns izskatīsies blāvs, arī atspīdumi ir pamatīgi, traucējot strādāt ārpus telpām vai ar muguru pret logu.

    Klēpjdatoram līdzi tiek dots WACOM tehnoloģijas digitālais irbulis ar iebūvētām divām pogām (labais peles klikšķis un Delete). Irbuļa darbībai būs nepieciešamas baterijas. Tās jau ir ievietotas irbulī, bet netiek skaidri pateikts, cik ilgi irbulis ar vienām baterijām spēj nostrādāt.

    Diemžēl Portégé X20W-D nav iespējams irbuli ievietot datora korpusā, tāpēc tas var ātri pazust. Vismaz man būtu bail tādu pelēki melnu nieciņu pazaudēt.

    Virs ekrāna izvietota Windows Hello atbalstoša kamera ar infrasarkanajiem sensoriem sejas formu nolasīšanai. Ja nevēlies spiest pirkstu pret pirkstu nospiedumu nolasītāju, ievadīt paroli vai PIN kodu, tikai kādu sekundi paskaties uz klēpjdatoru. Visai ērti, Microsoft apgalvo, ka arī droši.

    Skaļruņi

    Plānais Portégé X20W-D korpuss nozīmē tikai to, ka nekādu dižo skanējumu no klēpjdatora gaidīt nevajadzētu. Niecīga izmēra skaļrunīši ievietoti zem klēpjdatora plaukstu atbalsta laukuma, skaņa nāk ārā starp galdu un datoru. Ja strādā ar Portégé X20W-D klēpī, bieži skaņu slāpēs apģērbs, kas spiežas pret skaņai paredzētajām atverēm. Ar Portégé X20W-D skaļrunīšu izdoto skaņu nebūs iespējams apskaņot istabu, ar tiem knapi pietiek Skype sarunai.

    Toties iebūvētais mikrofons ir viens no labākajiem klēpjdatoros redzētajiem. Tas skaidri uztver runāto līdz pat divu, divarpus metru attālumam no datora.

    Aksesuāri

    Portégé X20W-D komplektā atradīsi USB Type-C uzlādes vadu (20 V, 2.25 A), kas ir visai liels izmēros, kad to salīdzina ar klēpjdatoru. USB Type-C uzlādes vads sver nedaudz virs 300 gramiem, tā līdzi nēsāšana par trešo daļu palielinās Portégé X20W-D svaru. Protams, vari izmantot jebkuru viedtālruņa lādētāju ar USB Type-C, bet uzlāde nebūs ātra.

    Tāpat kopā ar Portégé X20W-D saņemsi USB-Type C-to-HDMI pāreju, lai pieslēgtu klēpjdatoru pie monitora. Komplektā saņemsi arī iepriekš minēto irbuli.

    Toshiba piedāvā iegādāties arī Thunderbolt 3 dokstaciju (Toshiba PA5281E-1PRP), kurā ir iebūvēti HDMI, DisplayPort, VGA un Ethernet savienojumi. Ar pievienotu dokstaciju varēsi arī uzlādēt datoru. Dokstacija nav lēta, nāksies šķities no 300 eiro.

    Dokstacijas vietā vari izvēlēties arī kompaktāku USB C Travel Dock, kuram arī ir HDMI, VGA, LAN un USB 3.0 pieslēgvietas. Arī šis aksesuārs nodrošina uzlādes iespēju.

    Papildus iegādājama arī Portégé X20W-D paredzēta soma ar speciālu vietu irbulim.

    Veiktspēja

    Portégé X20W-D pieejams ar Intel Kaby Lake Core i5-7200U, i7-7500U vai i7-7600U procesoru, 8 vai 16 GB RAM un 256 vai 512 GB SSD tipa atmiņu. Ne RAM, nedz arī atmiņa nav maināma vai papildināma. Dārgākajā izpildījumā (i7-7600U + 16 GB RAM + 512 GB SSD) izmaksās gandrīz 2800 eiro, lētākā versija ar i5 procesoru, 8 GB RAM un 256 GB SSD tipa disku būs nedaudz virs 1600 eiro.

    Lai arī Portégé X20W-D kopā ar ekrāna daļu ir tikai 1.5 cm biezs, tomēr tas saņēmis tas saņēmis aktīvo dzesēšanu. Intel procesoru Turbo Boost gan nesasniedz teorētiski ražotāja mājaslapā uzrādītās takts frekvences. Īpaši izteikts tas esot i7 modeļiem, kur no teorētiski maksimāliem 3.9 GHz Turbo Boost reāli pieejami tikai 3.0 GHz, lai dators pārlieku neuzkarstu.

    Pamēģināju spēlēt pāris spēlītes ar Portégé X20W-D, un jāsaka, ka dators darbojas naski. Tam ir Intel HD Graphics 620 videokarte, kas uzskatāma par visai jaudīgu iebūvēto videokarti. Pat visai veiksmīgi strādāja Team Fortress 2.

    Akumulators

    Portégé X20W-D iebūvēts 44 Wh akumulators ar ātru uzlādi. 30 minūšu lādēšana ar līdzi doto lādētāju nodrošina aptuveni četru stundu darbību. Pilnai uzlādei nepieciešamas aptuveni 2 stundas un 50 minūtes. Pilnībā uzlādēts akumulators nodrošina līdz pat 14 stundu un 45 minūšu darbības laiku, kas gan reāli dzīvē ir tuvāks 12 stundām. Neviens ultraplānais konkurents nespēj pat tuvoties Portégé X20W-D rādītājam.

    Vēl arvien – Portégé X20W-D uzrāda gandrīz neticamu darbības laiku ar vienu uzlādi.

    Nobeigumā

    Toshiba Portégé X20W-D un arī Portégé X30 modelis sabija pie manis pamatīgu strēķi, uz izmēros lielāka Portégé X30 pat paspēju saklabināt gandrīz divus apskatus, bet ar Portégé X20W-D ārpus mājām spēlēju spēles. Abi klēpjdatori ir padārgi, bet toties tie ir dizainiski atturīgi, gana jaudīgi un ļoti izturīgi.

    Manuprāt, izturība ir Toshiba Portégé X20W-D un arī Portégé X30 labākā īpašība, kas nodrošina pamatīgu pārākumu pār konkurentiem. Vari būt pārliecināts, ka somā Portégé X20W-D nesaspiedīsi, kas man ir ļoti būtiska īpašība klēpjdatoram.

    Portégé X20W-D akumulatora darbības laiks ir pārliecinošs, tas pamatīgi pārspēja manas gaidas. Vismaz 12 stundas ar ieslēgtu Wi-Fi un normālu ekrāna spilgtumu ir fantastiski labs rādītājs 1.5 cm biezam un 1024 gramus smagam datoram.

    Pieļauju, ka nav pārāk prātīgi šāda izmēra datoram izvēlēties i7 procesorus, pietiks ar Intel Kaby Lake Core i5-7200U. Tāpat piedāvātie i7-7500U vai i7-7600U procesori ieguvuši divus kodolus. Jaudas pieaugums būs datora pielietojumam nebūtisks, bet dators varētu vairāk uzkarst.

    Portégé X20W-D ir atvāžams par visiem 360 grādiem, turklāt klēpjdatoram ir labākās redzētās eņģes. Tās nav ideālas, bet hibrīddatoriem gandrīz vienmēr ir jūtami šturntīgāk nostrādātas eņģes.

    Patīkami, ka Portégé X20W-D saņēmis pirkstu nospiedumu nolasītāju un Windows Hello atbalstošu kameru ar infrasarkano sensoru.

    Portégé X20W-D ir perfekts klēpjdators, ja daudz ceļo vai pārnēsā datoru savā pilsētā, rādot prezentācijas.

    Patika

    + glīts, atturīgs dizains
    + viegls un plāns
    + lielisks akumulatora darbības laiks
    + izturīgs
    + Windows Hello atbalstoša kamera
    + WACOM irbulis un HDMI pāreja komplektā

    Nepatika

    – mazi tastatūras taustiņi
    – nav SD kartes nolasītāja
    – nav iespēja droši korpusā ievietot irbuli
    – ekrāns varēja būt spilgtāks un ar lielāku kontrastu

    Perfekts izmērs, super izturīgs - noderēs ceļotājiem.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    9
    Ekrāns
    6
    Veiktspēja
    6
    Programmatūra
    8
    Akumulators
    7
    Salīdzinot ar konkurentiem (cenā ap 1500 eiro)
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    21 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kartupelis3
    22.11.2017 12:22

    Labs dators un labs apskats. Par max cenu jau var Surface book2 ieķert.
    Ilgi pētīju šo nišu. Beigās izvēlējos Yoga 720 dēļ gtx1050 video kartes (palaidu pat AC origins), ekrāna un 4 kodolu procesora un 15″ekrāna. Iespējams, ka bišķi cita klase – Ir smagāks, bet smukā portfelī lien mierīgi. turklāt lētāks. No ikdienas lietošanas jāatdzīst, ka pildspalvu izmantoju mazāk kā plānoju, bet ne laptopa režīma ik pa laikam sanāk, it sevišķi kādu filmu paskatīties vai grāmatas palasīt.

    22.11.2017 13:15
    Reply to  Kartupelis3

    Tieši šobrīd apskatam ir arī Surface līdzinieks – ļenganā eņģe neder nekam – pastrādāt ar datoru klēpī nevar. 12 collas un 1 kg ir perfekti, lai nēsātu datoru apkārt. 15 collas ir cita klase, bet Yoga ar jaudīgajām kartēm varētu būt super pirkums.

    Kartupelis3
    22.11.2017 14:21
    Reply to  Artis Ābols

    Jautājums kurš surface – Pro vai Book?
    Sievai patīk Surface (tas, kas Pro 3), jo var somiņā iemest. Klēpī grūtāk tiešām pastrādāt, bet kad uzliek uz galda, tad ir puslīdz ok. Man gan patiešām kaut kam produktīvam tas 12″ salikās pa maz – visu laiku prasījās pēc ārējā monitora, bet pa ceļam tik pamatā nenopietnas lietas.. Savākak ok mašīna – 3 gadu iet..

    22.11.2017 20:13
    Reply to  Kartupelis3

    Nevis kāds Surface, bet līdzinieks.

    Kartupelis3
    23.11.2017 08:32
    Reply to  Artis Ābols

    Līdzīgs pro vai book – tāds bija jautājums.. nav jau tik svarīgi – gaidīsim tad apskatu vnk manuprāt diezgan atšķirīgas iekārtas..
    Vēl rekomendēju arī pašu Surface produkciju aptaustīt, kaut aizstaigā līdz tam euronics pačamdīt. Vismaz Pro modeļi diezgan ok strādā, līdz ar to arī vērtējot līdziniekus vieglāk nošķirt kas ir konkrētās iekārtas īpašības un kas ir formfaktora specifika. Turklāt bieži īsti nav pamatojuma ņemt līdzinieku, ja pats orģināls ir ja ne lētāks tad maksā aptuveni tikpat..

    Kristaps Skutelis
    23.11.2017 10:32
    Reply to  Kartupelis3

    Es jau nesen Euronics prasīju vai viņiem ir Surface datoru demo ierīces. Nav. Tāpēc mēs īsti nevaram notestēt kā tie verķi darbojas. Es gan arī uzskatu, ka mūsu pusei tie ir diezgan neaktuāli.

    Kartupelis3
    23.11.2017 10:59

    Jo? Tošiba pa 2.5k un klausules pa 1.3K ir, bet ultra universāls produkts ar izcilu kvalitāti pa 700 eur (nezinu cik euronic maksā gan..) nav? Ar ko mēs sliktāki? mums tikai overpriced draņķi pienākas? Vai tikai tāpēc ka Kristapam neiedeva palauzt uzreiz tipa mums nav aktuāli?
    Sory, ka tik emocionāli, bet biški iekaitina, ka labi produkti līdz mums nenonāk.. tas pats ar Razer laptopiem. Savu Yogu ar nācās kkā caur nez kurieni pirkt.. Šeit starp citu tieši jūs varētu reāli to situāciju iespaidot – kaut vai tieši tā – prasot tos produktus uz apskatiem (kaut atkārtoti).. uz apskatu nedod, a pēc tam brīnās,ka neviens nepērk..

    Kā minēju sieva jau 3 gadus lieto un ir viņai baigi ok…

    23.11.2017 11:21
    Reply to  Kartupelis3

    Parasti no šādiem viedokļu kariem norobežojos, bet Kristapam ir šajā ziņā taisnība – pie mums MS Surface produkcija ir pieejama, bet ļoti ierobežoti un ļoti dārgi.

    Es runāju visur par Surface Pro, jo Book ar cietajām eņģēm vispār pie mums nav manīts. Kaut kādi interneta veikali sola, bet 2k+++ eur par tādu atstāt neceļas roka laikam nevienam.

    Kartupelis3
    23.11.2017 11:31
    Reply to  Artis Ābols

    njaa.. man dažreiz grūti noķert to jūsu vērtību skalu.. 1.3k pa telefonu – nu cenai nav nozīmes, ka tik truba +/- laba, 700 eur pa lapopu (apskatījos – M79 ir pro 4 pa 700eur) – pilnīgs kosmoss un super neaktuāli.., labāk nopirkt “pa lēto” Toshibu, kas maksā tikai 2k (kaut cik lietojama)…
    Kad visi tie one++ un kas tur vēl nebija LV pieejami, tad tik un tā pat uz apskatiem vilkāt utt, bet neteicāt – nu tāds sūds LV vispār nav vajadzīgs..
    Respektīvi rekomendēju bik pamēģināt, saprast, kas tas ir, un tad izteikt viedokli cik tas ir neaktuāls un overpriced, un tad ķerties “līdzeniekiem”, kas ir tipa lētāki.

    x
    23.11.2017 11:47
    Reply to  Kartupelis3

    > “pa lēto” Toshibu, kas maksā tikai 2k (kaut cik lietojama)…

    par 2k laptopam ir jālido un jāzvēro elles liesmās, nevis jābūt kaut cik lietojamam….

    LapsiniekaBralis
    25.11.2017 16:23
    Reply to  x

    Darbam reti kurš laptops ir labi lietojams, tikai pats dārgākais gals – spēļu lapši.

    x
    25.11.2017 16:47

    tad jau braukšanai arī der tikai rallijreidu monstri.
    tas nekas, ka darbi, tāpat kā braukšanas vajadzības mēdz atšķirties.

    25.11.2017 07:53
    Reply to  Kartupelis3

    Nav iekš M79 Pro 4 par 700 eur. Ja arī ir, tad tas ir lietots, pelēks un bez klavieres.

    Kartupelis3
    25.11.2017 10:50
    Reply to  Artis Ābols

    Vairs nav. Iespējams arī, ka bija kļūdains sludinājums un (pēc manas reklāmas kāds mēģināja nopirkt) ir noņemts. Ir (šobrīd) 789 eur 220.lv

    Pie viena varu atzīmēt, ka ir arī citi surface modeļi – gan lētāki gan dārgāki.

    Kristaps Skutelis
    23.11.2017 13:05
    Reply to  Kartupelis3

    Nu, nu, pagaidām Microsoft datorus ne tuvu nevar nosaukt par ierīcēm ar “izcilu kvalitāti”. Tieši pretēji: https://www.consumerreports.org/laptop-computers/microsoft-surface-laptops-and-tablets-not-recommended-by-consumer-reports/

    Un aktuāli nav tāpēc, ka tas ir izteikts nišas produkts, ko izstrādājusi kompānija, kam nav pārāk liela pieredze šādu ierīču ražošanā. Rezultātā sanācis tāds izteikts jūsmiņu produkts. Kas nekādā ziņā nav slikti, tomēr arī mums ir ierobežoti resursi un katru mazo nišas produktiņu mēs nevaram apskatīt.

    Kartupelis3
    23.11.2017 22:31

    1mais book un pirmie surface līdz pro 3 beigām tiešām bija draņķīgi (tāpēc book1 nepaņēmu). par jauno book nemācēšu spriest, bet surface pro jau ir diezgan uzticami, vismaz cik lasīju. Es saprotu, ka MS vidēji ņemot nekas labs nesanāk, bet to jau es arī neteicu. Kā minēju pro 3 i5 iet 3 gadus bez nevienas problēmas. Jāatzīst bija arī pro3 i7, tas gan tā arī normāli nesāka strādāt – tieši tas , ka bija viņi divi, ļāva novērtēt cik daudz MS pat 1 paaudzes laikā iemācījās.. MS bija vispār vienīgie, kas šādas ierīces sāka ražot. ja viņiem nav pieredze, tad kam ir? Īsti nesaprotu arī teikumu, ka šādas ierīces nav aktuālas, bet tajā paša laikā pakaļkrējēji un pakaļdarinājumi acīmredzot ir aktuāli – nu ja jau apskats to. Bet nu ko nu tur daudz plēsties – cik saprotu tulīt būs apskats un nu tik visiem parādīsiet kāda ir īstā šāda formfaktora ierīce un kā MS paliek putekļus rītdams… Tiešām liels prieks, jo man tādu neizdevās atrast (varbūt vienīgi ASUS T303UA) BET protams nedod Dievs man mācīt jums par ko rakstī un ko nē. Skaidrs, ka pa visu neuzrakstīs. Vnk manā skatījumā šajā klasē neapskatīt Surface ir tas pats, kas pie telefoniem… Read more »

    Kristaps Skutelis
    23.11.2017 22:46
    Reply to  Kartupelis3

    Paga, nelecam uz ecēšām :) Es piekrītu, ka Surface sērija ir ļoti svarīga, īpaši pašam Microsoft un tuvākajiem tā faniem. Lai arī tā ir ļoti niecīga (gan modeļu, gan pārdoto ierīču skaita, gan ietekmes ziņā), tomēr tai ir sava nozīme. Ja pēkšņi mūsu rokās nonāks kāda no aktuālajām šīs sērijas ierīcēm, nemetīsim prom, bet raudzīsim iedziļināties un pastāstīt par to.

    Kartupelis3
    23.11.2017 22:57

    Paldies. Domāju, ka ne tikai faniem tas būtu interesanti- daudzi t.sk jūsu minēto iemeslu un paša MS kretīnisma dēļ vnk par tām nezin. Tāpat kā tas bija reiz ar 1+1 utml telefoniem. Jaunais book2 ar gtx1060 visp man liekas ir monstrs un ļoti orģināla ierīce – paši rakstījāt kkad ka laptopi kopumā ir garlaicīgi jo 90% ir praktiski vienādi (15″collonieku standartx). Sis tad noteikti ir kkas vismaz atšķirīgs.

    Kristaps Skutelis
    23.11.2017 23:06
    Reply to  Kartupelis3

    Tagad tikai jāatrod iespēja tikt pie šādas testa ierīces. Pirkt par savu naudu tikai testam roka pagaidām neceļas, bet Euronics testa ierīces nav.

    24.11.2017 16:47

    Varēšu tev aizdot testam savējo, kad atnāks. Jauna gan vairs nebūs :) Un tā kā pareizi teica, ka LV īsti nav iegūstama – būs ar vācu klaviatūru.

    24.11.2017 16:45
    Reply to  Kartupelis3

    Varu iekomentēt, ka pirms ~4 gadiem pirmo reizi iegādājos Surface 2 RT un biju, kā arī joprojām esmu sajūsmā par to. Priekš manis Surface līnija ir tieši tas, kas vajadzīgs. Kvalitāte galvu augstāk par jebkuru konkurentu. Nav nekādi plastmasas lētuči.

    Nez kāpēc pret MS cilvēki ir kritiskāki un aktīvi meklē kur piesieties, bet ja tu nemēģini viņu pataisīt par to, kas tas nav – internetam, filmu lūrēšanai, pat arī kā doks pieslēdzot peli un klavu, lai pastrādātu ar ofisa programām, viņš ir kruts.

    Man tiešām žēl, ka viņi viņu nepasniedza kā atsevišķu OS, jo nelietotam (ieslēgtam) baterija turēja nedēļu+, joprojām esot stand-by režīmā. Filmas varēja skatīties mierīgi 10+ stundas no vietas un atgādināšu, ka tas bija pirms 4 gadiem.

    Tā kā man ir mazie, tad kritis viņš ir neskaitāmas reizes tas joprojām izskatījās un darbojas teicami… proams līdz bŗidim, kad nogāzās no 2m augstuma uz flīzēm, tad gan ekrāns saplaisāja.

    Bet bija arī laiks un tagad tieši esmu pasūtījis Surface Pro 4. Tagad vēl bonusā nāk surface pen zīmēšanai, kas man arī ir aktuāli.

    Reklāma
    Perfekts izmērs, super izturīgs - noderēs ceļotājiem.Toshiba Portégé X20W-D divi-vienā klēpjdatora apskats