Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Gear S3 apskats

    Izcila viedpulksteņa izvēle Samsung viedtālruņa lietotājam.

    Jaunākie raksti

    Viedpulksteņu tirgum neklājas viegli – Google nespēj izlaist Android Wear operētājsistēmas 2.0 versiju, kaut pēdējās ziņas norāda uz Android Wear 2.0 iznākšanu februārī vai martā. Apple pasaulē dominē Apple Watch Series 2 un pēdējais konkurents Pebble ir paziņojis par pāriešanu Fitbit ķetnās.

    Samsung laicīgi spējis nozust no Android Wear trauksmainās pasaules, jo jau ilgāku laiku Samsung izmanto Tizen operētājsistēmu, kas ir ātrāka, glītāka un mazākus resursus prasoša.

    Reklāma

    Samsung jaunākais viedpulkstenis Gear S3 kļuvis vīrišķīgāks, pamatīgāks. Diemžēl vēl arvien Samsung nav spējis sadraudzēt savus viedpulksteņus ar Apple iOS. Tiesa, Samsung Gear S2 varēja izmantot kopā ar iPhone, bet programmatūra, šķiet, vēl arvien tiek uzskatīta par beta versiju. Baumo, ka jau šī gada CES 2017 izstādē šajā ziņā būs kādi patīkami jaunumi.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Tizen OS
    • Ekrāns: Super AMOLED 1.3”, 360 x 360 (ap 278 ppi), Corning Gorilla Glass SR+
    • Procesors: Exynos 7270, divi 1.0 GHz kodoli
    • Atmiņa: 4 GB, 768 MB RAM
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2, NFC
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • Sensori: akselerometrs, žiroskops, sirdsdarbība, barometrs
    • Papildus: nerūsējoša tērauda 316L korpuss, IP68 mitruma noturība
    • Izmēri un svars: 49 x 46 x 12.9 mm, 63 g
    • Akumulators: Li-Ion 380 mAh
    • Krāsa: melna (Frontier) vai sudraba (Classic)
    • Cena: ap 500 eiro

    Izskats un uzbūve

    Samsung Gear S3 ir pieejams Classic un Frontier versijās, apskatam saņemts tieši Gear S3 Frontier modelis. Gear S3 Frontier izskatās sportiskāk, tas ir 5 gramus smagāks un nāk komplektā ar silikona siksnu.

    Gear S3 abas versijas ir pamatīgi lielas – 46 mm pulksteņa korpuss ir nedaudz virs vidējā izmēra klasiskiem rokaspulksteņiem. Viedpulkstenim 46 mm izmērs nozīmēs ērtāku vadību, bet ne visiem cilvēkiem piestāvēs pulkstenis ar 46 mm korpusu. Teiksim tā – ja esi zem 1 m 80 cm, labāk meklē kādu citu modeli, piemēram, Gear S2.

    Gear S3 uzbūves kvalitāte ir ļoti augsta, pat varētu teikt, ka nav, kur piesieties. Viedpulkstenim ir IP68 mitruma un putekļu noturība, kas nozīmē 30 minūtes ūdenī metra dziļumā. Interesanti, ka Gear S3 spēj visai veiksmīgi darboties lietus laikā, un arī mitru pirkstu skārieni tiek reģistrēti kā nākas.

    Samsung ir izmantojis Gorilla Glass SR+ aizsargstiklu, ko pats ražotājs nodēvējis par ļoti izturīgu. Stikls ir iedziļināts korpusā, tāpēc to būs visai grūti sasist.

    Gear S3 Frontier versijā nāk ar silikona siksnu, kas izskatās glīti, tā ir ļoti praktiska, bet vismaz man šķita, ka tā nepatīkami pievelk netīrumus. It īpaši daļā, kas vērsta pret ādu. Jau pusdienlaikā ir vēlme noņemt pulksteni un nomazgāt siksnu, lai tā nelīp pie ādas. Silikona siksna arī pamatīgi vāc putekļus. Nekad iepriekš tā neesmu juties ne ar vienu citu sporta pulksteni vai fitnesa aproci.

    Viedpulkstenim ir standarta 22 mm siksniņas, tās ir ātri un ērti nomaināmas. Faktiski savam Gear S3 varēsi uzlikt jebkuru siksniņu, kas ir milzīgs pluss, kad Gear S3 salīdzina ar konkurentiem.

    Gear S3 ir divas pogas un grozāms gredzens ap pulksteņa ekrānu (angliski – bezel). Visai reti būs nepieciešams izmantot skārienekrānu, kas man šķiet liels pluss. Pulksteņa rāmja aizmugure (angliski – caseback) veidota, šķiet, no stikla, kas aizsargā optisko pulsa sensoru. Gear S3 uzlāde norit ar bezkontaktu dokstacijas palīdzību.

    Samsung izvēlējies izmantot to pašu Super AMOLED ekrānu ar 360 x 360 punktu izšķirtspēju, kas, manuprāt, aiz jaunā, matētā Gorilla Glass SR+ aizsargstikla izskatās spilgtāks. Super AMOLED tehnoloģijas izmantošana nozīmē arī visai pieticīgus enerģijas tēriņus, kad aktivizēts vienmēr ieslēgts ekrāns (Always-on). Gear S3 pat rāda krāsas vienmēr ieslēgta ekrāna darbības laikā, kamēr Gear S2 rādīja melnbaltu attēlu. Krāsu rādīšana padara Gear S3 nedaudz līdzīgāku parastam rokaspulkstenim.

    Manuprāt, atšķirība no Gear S2 Classic modeļa ir neliela, ja neskaita izmērus. Parastais Gear S2 bija gluds, futūristisks, tam nebija tik vienkārši maināmas siksniņas. Gear S3 lielākais izmērs un tā pati ekrāna izšķirtspēja nozīmēs ne tik asu attēlu.

    Tizen OS

    Jau Gear S2 izmēģināšanas laikā biju patīkami pārsteigts par Samsung izvēlēto Tizen operētājsistēmas saskarnes filozofiju. Grozāms gredzens ap pulksteņa ekrānu komplektā ar divām pogām gandrīz spēj aizstāt skārienekrānu. Skārienekrāns ne vienmēr ir ērts, piemēram, kad esi cimdos, vai sportojot. Tāpat nebūs jādomā, kā tikt vaļā no pirkstu nospiedumiem.

    Grozāmais gredzens ap Gear S3 ekrānu ir ļoti precīzs, vecākajam Gear S2 modelim (nevis S2 Classic) varēja ļoti viegli aizskriet garām vēlamajai saskarnes daļai. Bet būtu jāsaprot, ka Tizen operētājsistēma nav salīdzināma ar Android Wear, kad runājam par žestiem. Android Wear atļauj ar rokas vēzienu (nepieskaroties ekrānam) apskatīt ziņas saturu vai pārskatīt (pāršķirt) tālāk tekstu.

    Samsung šo nespēju mēģina aizstāt ar S Voice balss vadību. S Voice ļauj uzstādīt atgādinājumus, sākt zvanu, nosūtīt atbildi uz ziņu. Jāuzsauc tikai “Hi Gear” un sekojoša komanda. S Voice darbība ir lēnāka par Apple Watch (Siri), tāpat S Voice nespēj atbildēt uz jautājumiem, piemēram, vai šodien būs nepieciešams lietussargs. Arī Android Wear spēj ļoti labi sadarboties ar Google Search iespējām. Tātad šajā ziņā Tizen vēl ir, kur augt.

    Toties Tizen OS ir ātra un neķeras, neviens skāriens nepaliek gaidot uz operētājsistēmas reakciju, kā tas gadās Android Wear. Bet Tizen ne vienmēr visam nepieciešamajam var piekļūt ātri un ērti. Mana lielākā iebilde ir pret S Health lietotni, kas no sākuma grib pārskatīt sasniegto, bet tikai trešajā ekrāna skatā piedāvā uzsākt skrējiena reģistrēšanu. Un pēc tam vēl tiek precizēts, vai vēlos izmantot GPS.

    Gear S3 Tizen iespēju klāsts ir saderīgs ar dažām Android lietotnēm viedtālrunī, bet pārsvarā nāksies paļauties uz Tizen Gear lietotnēm. Diemžēl to skaits ir visai ierobežots. Piemēram, Spotify Gear lietotne tiek reklamēta Samsung mājaslapā, bet tā vēl nav atrodama lietotņu veikalā.

    Optimālai viedtālruņa sadarbībai un sinhronizēšanai ar Gear S3 un Tizen OS nāksies izmantot Samsung izveidotās lietotnes. Ar Gear S3 ne vienmēr no Gmail varēs izdzēst e-pastus, ja tiek izmantos kāda cita ražotāja viedtālrunis. Pulkstenis it kā saņemto ziņu dzēš, bet Gmail lietotnē viedtālrunī tā vēl ir pieejama. Ar Samsung viedtālruni (Galaxy S7) šādas problēmas nebija. Daudzviet lasīts, ka Tizen OS ne vienmēr vēlas ideāli sadarboties ar citu ražotāju Android viedtālruņiem, un tā arī ir. Tas pats attiecas uz paziņojumiem par zvanu un īsziņu saņemšanu. Žēl.

    Gear S3 ir iebūvēts GPS, Wi-Fi, Bluetooth, kas daļēji padara viedpulksteni neatkarīgu no telefona, tajā pašā laikā jārēķinās ar palielinātu enerģijas patēriņu. Ar Gear S3 varēsi veikt balss zvanu, jo tam ir iebūvēts skaļrunis un mikrofons.

    Mums mazāk aktuāli, bet Gear S3 saņēmis Samsung Pay NFC un arī MST (Magnetic Secure Transmission) atbalstu.

    Akumulators

    Samsung Gear S3 Frontier (arī Classic) ir 380 mAh akumulators. Samsung reklāmas materiālos tā darbība tiek vērtēta ap četrām dienām, kas varētu atbilst patiesībai ar aktīvu Bluetooth, bet ar izslēgtu GPS, izslēgtu Wi-Fi un neizmantojot visu laiku aktīvu ekrānu.

    Vislielākais enerģijas vampīrs ir sportošana, jo tās laikā ir aktīvs GPS, pulkstenis bieži ieslēdz ekrānu un skaļrunis sauc priekšā dažādus sasniegumus. Viena stunda sporta režīmā noēd aptuveni 17 – 20% enerģijas.

    Akumulatora uzlāde ir visai ātra, pusotrā stundā akumulators būs pilns.

    Sportošana

    Gear S3 vēlas sadarboties ar S Health lietotni, bet pieejama arī Nike+ Running lietotne. S Health lietotnei nav ne vainas, kopš vasaras vidus vari sinhronizēt datus ar Fitbit, Jawbone, Microsoft Health, Misfit, Runkeeper un Strava. Tiesa, Fitbit “ņems pretī” tikai čučēšanas datus, bet Strava gulēšanu ignorē. Izskatās, ka sinhronizācija vismaz ar Strava nav diez ko veikla, citkārt tā norit ātri, citkārt nākas gaidīt gandrīz visu darba dienu, virināt S-Health lietotni vaļā un ciet, veikt rituālās dejas un tikai tad dati tiek nosūtīti uz Strava.

    S Health lietotne ļauj manuāli uzskaitīt izdzertu ūdeni un kafiju, tā automātiski skaita soļus, uzkāptos stāvus. Pulkstenī iebūvētais barometrs gan nav diez ko precīzs.

    Visai precīzi strādā sirds sitienu mērīšana. Ierasts, ka optiskie sensori ir ar palielu kļūdu, bet Gear S3 kļūda skriešanas laikā bija aptuveni 4…6 sitieni minūtē zem Sunnto (ar krūšu siksniņu) rādījuma. Jāņem vērā, ka Gear S3 būs visai stipri jāapžņaudz ap roku, kā arī sirdspuksti ir jāmēra virs plaukstas locītavas, nevis tieši uz tās. GPS darbība ir samērā precīza, par to sūdzēties nevaru.

    Manuprāt, visai pamatīgs Gear S3 pluss ir iebūvētais soļu skaitītājs, kas skriešanas laikā rāda sperto soļu skaitu minūtē.

    Vai Gear S3 der kā sporta pulkstenis? Drīzāk nē, jo pulkstenis ir par lielu, par smagu, tas šķiet nedaudz par glaunu sportam. Te gan jāatzīmē, ka daudzi īstenie sporta pulksteņi arī ir lieli un smagi, dažs saņēmis nerūsējošā tērauda siksnu un safīra aizsargstiklu.

    Man nepatika, ka siksniņai ir pārāk lielas atstarpes starp caurumiem, tātad pulksteņa aptvēriens rokai ne visiem būs precīzi un gana ērti regulējams. Protams, siksniņu vienmēr var nomainīt uz sev pieņemamu.

    Tā arī neesmu sapratis, kāpēc viedpulksteņi neļauj sev pievienot Bluetooth Smart krūšu siksniņas.

    Noslēgumā

    Samsung Gear S3 Frontier nav nekas revolucionārs, tomēr tas viens no kvalitatīvākajiem viedpulksteņiem, kas sadarbojas ar Android operētājsistēmu. Gear S3 visai saprātīgi balansē starp viedtālruņa “pagarinājumu” un atsevišķi izmantojamu ierīci. Iebūvēts Wi-Fi piedāvā nelielu atelpu no viedtālruņa, tāpat nenāksies telefonu ņemt līdzi skrējienā.

    Gear S3 uzbūve ir superkvalitatīva, bet atkal jānorāda, ka Gear S3 ir paredzēts vīrieša rokai. Smalka jaunkundze ar Gear S3 uz rokas atgādinās repa un bling-blinga subkultūru piekritēju.

    Gear S3 būs lieliska izvēle Samsung viedtālruņu lietotājiem, bet citu Android ražotāju viedtālruņiem var rasties pāris nesaprašanās ar Gear S3. Šobrīd neviens Android Wear viedpulkstenis pat nespēj tuvoties Gear S3, bet īstais Android Wear spēks varētu tikt demonstrēts tikai kaut kad 2017. gadā pēc Android Wear 2.0 atnākšanas.

    Gear S3 Frontier un Gear S3 Calssic modeļi maksā gandrīz vienādi – abi tuvu pie 500 eiro, kas ir visai vājprātīga cena viedpulkstenim.

    Šobrīd Tizen OS varētu būt labākā izvēle no visa viedpulksteņu operētājsistēmu klāsta, bet nav skaidri Samsung plāni attiecībā uz Tizen OS pulksteņos, kā arī ir diezgan patukšs lietotņu veikals. Glītās digitālās ciparnīcas ir par maksu, pieklājīgas bezmaksas ciparnīcas ir retums. Sev pieņemamas atradu vien divas bezmaksas ciparnīcas.

    Patika

    + saskarne un ātrdarbība
    + reti jāizmanto skārienekrāns
    + viegli nomaināmas siksniņas
    + lielisks akumulatora darbības laiks

    Nepatika

    – liels un smags
    – patukšs lietotņu veikals
    – sadarbība ar citu ražotāju telefoniem tālu no ideālas

    Izcila viedpulksteņa izvēle Samsung viedtālruņa lietotājam.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    9
    Ekrāns
    8
    Programmatūra
    6
    Akumulators
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jokman
    03.01.2017 13:27

    Pats lietoju garmin forerunner 235 jau aptuveni gadu. Tas ir atšķirīgs ar to, ka primāri tas ir paredzēts sportam, bet viedpulksteņa īpašības ir kā papildinājums. Esmu ļoti pieradis pie tā, ka ja atnāk ziņojums vai kāds zvana viss parādās uz pulksteņa un nav jāvelk ārā no kabatas telefons. Tas sadarbojas ar Android un Apple IOS vienādi labi.
    Kas ir labāks Samsung 1) tā ir ātra darbība – garmin reāli bremzē. 2) Var runāt un veikt zvanus izmantojot tikai pulksteni. 3)Izskats – Samsungs ir glīts un tādu nav kauns uzvilkt arī pie uzvalka. Kas ir labāks Garmin 1)Baterijas darbība ar vienu uzlādi – ja netiek sportots no 7-9 dienām. 2)Cena – Garmin 235 maksā ap 270 EUR.
    Šeit drošvien ir vēl daudz konkurentu līdz Gear S3 cenai 500 EUR. Ja cena būtu ap 350 EUR es domāju, ka tas būtu Bestseller.

    03.01.2017 14:41
    Reply to  Jokman

    Jā, tagad arī sporta pulksteņi rāda dažādus paziņojumu, reģistrē soļus un veic citas popsīgas lietiņas.

    Līdzīgās cenās laikam sanāk Fenix 3 vai Ambit3 pat ar safīra stiklu. Tie būs nopietni sporta rīki, izskatās līdzīgi, uzbūve laba, akumulators labāk tur.

    Dmitrijs Zorins
    12.01.2017 07:31
    Reply to  Jokman

    Gear S3 cena latvijas veikalos ir 399 EUR.

    Jānis
    15.03.2017 14:47

    Starp citu, ja kādam interesē – šobrīd pērkot Gear S3 un uzstādot Endomondo, viņi automātiski piedāvā Endomondo premium fīčas uz gadu.

    Wecan
    12.05.2017 23:35
    Reply to  Jānis

    Akcija darbojas vēl? Ja darbojas tad līdz kuram datumam. Paldies

    Jānis
    13.05.2017 10:07
    Reply to  Wecan

    Nav ne jausmas. Veikalā tas nekur netika pieminēts. Vienkārši uzinstalējot izleca paziņojums.

    Janis Abele
    18.08.2018 20:10

    Es Frontier izmantoju jau gandrīz divus gadus un esmu ļoti apmierināts ar šo viedpulksteni. Nopirku šo pulksteni ar Samsung S8, tagad to lietoju ar Samsung S9 un nekādu problēmu savienojamībā nav bijis. Kādu laiku lietoju šo pulksteni ar iOS un jāteic, ka savienot var un ir lietojams, bet nav tas, kas ar Android. Lietoju arī ar Huawei P20 Pro un nekāda vaina. Atšķirībā no Samsung ierīcēm, nācās lejupielādēt gear aplikāciju, kas Samsung jau ir integrēta, bet, kad tas izdarīts, nekāda atšķirība. Labs viedpulkstenis!

    Reklāma
    Izcila viedpulksteņa izvēle Samsung viedtālruņa lietotājam.Samsung Gear S3 apskats