Web Analytics
More
    Reklāma

    Fitbit tikko samaksāja 40 miljonus par Pebble nogalināšanu, Pebble Time 2 ir atcelts

    Jaunākie raksti

    Ne visai labas atsauksmes saņēmušais fitnesa aproču ražotājs Fitbit ir iegādājies ļoti augstu vērtēto viedpulksteņu ražotāju Pebble, lai no Pebble izsūktu visu dzīvības sulu – programmētājus un intelektuālo īpašumu. Pebble zīmols vairs netiks izmantots, turklāt Fitbit ir jau paspējis atcelt jauno Pebble pulksteņu iznākšanu.

    No Pebble komandas uzreiz tiks atlaisti darbinieki, kas nav tieši saistīti ar programmatūras izstrādi. Pebble Time 2 viedpulkstenis tā arī nekad neiznāks, visiem iepriekšpasūtītājiem tiks atgriezta nauda līdz 2017. gada martam. Jā, varbūt Pebble vairs nespēja norēķināties ar piegādātājiem, bet šāda uzņēmuma nāve netika gaidīta.

    Reklāma

    Šo var uzskatīt par melnu dienu viedpulksteņiem. Kas mums paliek? Apple Watch, ko neviens nepērk, Tims viens pats kārtējo reizi apgalvo, ka viss ir superīgiņi. Samsung Tizes OS, kas vēl nav spējusi atrast savu vietu un Android Wear ar visām savām problēmām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    19 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    GGrs
    08.12.2016 09:11

    ;( Cik skumji. Mans gaidītais time 2 nekad neatnāks. Sekoju pebble jau no paša sākuma un beidzot biju nolēmis viņus atbalstīt… tagad jāgaida nauda atpakaļ

    Lapsinieks
    08.12.2016 09:12

    Man, lielākā problēma izskatās tas, ka visi gri uztaisīt mazu “telefonu uz rokas” – beigās sanāk dārgs, smags, biezs un kaitinoši neergonomisks. Lai ir sensori, ink ekrāns, viegls, plāns, rāda paziņojumus… kaut kas šajā virzienā http://www.gearbest.com/smart-watches/pp_241271.html

    KKTK
    08.12.2016 10:42
    Reply to  Lapsinieks

    Tieši tā. Vēl man fascinē tiekšanās pēc pulsa mērītāja. Klucis palielinās, siksniņa ir jāžņaudz uz rokas, svīst, gumijots – vienā vārdā neērts! Un ko galu galā tas pulsometrs dod? NEKO. Vai tad tas “vied” pulkstenis tev pasaka, ka esi tukls vārgulis ar maza izmēra sirdi, ja uzkāpjot otrajā stāvā pulss tev uzlec uz 180? Nē. Ievadot “viedajā” pulsometrā savus gadus un svaru, tas vienmēr šķībi nosaka pulsa zonas. Utt. Pēc pulsa rēķināt notērētās kalorijas – izsmiekls. Bet neskatoties uz to visi to cītīgi stūķē iekšā un mēģina iestāstīt ka tas tev ir vajadzīgs.

    Krotow
    08.12.2016 12:28
    Reply to  KKTK

    Galvenais, lai pulkstenis spētu noteikt klienta nāves iestāšanos un paziņotu par to autoritātēm. Kad to olfaktoriskā ceļā konstatēs kaimiņi, šmuce būs jau daudz lielāka.

    Rūdolfs Rancāns
    08.12.2016 12:11
    Reply to  Lapsinieks

    …tātad Pebble Time Round?

    Lapsinieks
    08.12.2016 21:19

    Nesmuks

    Raimonds Talcis
    08.12.2016 09:18

    Biju nobriedis iegādāties Time Round nu neko vairs.Sasodīts. :(

    Rūdolfs Rancāns
    08.12.2016 12:10

    Es arī briedu, briedu un beidzot nobriedu.
    Viss ļoti patīk un ļoti ātri pieradu pie pulksteņa vieduma.
    Divi mīnusi:
    Endomondo neatbalsta Round modeli, jo džekiem ofisā bija žēl veltīt dārgās minūtes dažu rindiņu ierakstīšanai.
    Baterijas darbības laiks ir knapi, knapi 48h.

    Vecspebblers
    08.12.2016 10:47

    Joprojām no 2013 ir pebble classic, bet dažus mēnešus atpakaļ pārgāju uz garmin. Gaidīju kad time 2 būs, bet nesagaidīju un tagad arī nesagaidīšu. Pebble pat classic izpildījumā ir pārāks par garmin n lietās. Un netēlo pc uz rokas, tā pat kā garmin nekādu touchscreen, bet pogas. Žēl par šādām beigām.

    08.12.2016 12:20

    Žēl, bet visnotaļ saprotami. Pebble bija interesants stārtaps, kas vispār atdzīvināja viedpulksteņu jomu, bet objektīvi raugoties viņi tā arī pa šiem dažiem gadiem nav spējuši radīt produktus, kas būtu interesanti parastam mainstream lietotājam. Visi Pebble pulksteņi pa lielam ir gīku spēļmantiņas. Tās tā darbojas un tās tā izskatās. Masas tik neglītas ierīces labprātīgi nelietos.

    P.S. To es saku kā sens Pebble Steel īpašnieks. Lietoju pulksteni jo nūģīgs. Besī, jo neglīts un tehniski nejēdzīgs. comment image

    08.12.2016 12:31

    Lietoju Android Wear turpat 2 gadus, bet nesaprotu par kādām problēmām Kursors runā. Vienīgais apgrūtinājums – katru vakaru nolikt savu Moto (1.paaudzes) dokstacijā lādēties. :)

    08.12.2016 12:38

    TechCrunch smuki apkopojuši vienā rakstā visu Pebble vēsturi: https://techcrunch.com/timeline/pebbles-story-from-kickstarter-sensation-to-fitbit-acquisition/

    Māris Gaugers
    08.12.2016 15:50

    Es esmu pirmā Pebble lietotājs (tagad atdāvināju draugam), gadu nostaigāju ar pirmo Moto360 un būtu vēl staigājis, ja neapriebtos Android un nepārietu uz Apple. Jā, Moto360 strādā arī ar iPhone, bet ne pilnvērtīgi. Un jā – pēc gada lietošanas baterija jau ir beigta un pus dienu pulkstenis knapi izvelk. Bet tā patika lietošana un pat baigi nekārās!
    Es samaksāju priekšapmaksu arī par jauno Pebble jau vairākus mēnešus atpakaļ un arī negaidīju, ka šis uzņēmums nosprāgs – esmu šokā :( gaidu naudu atpakaļ!

    Jānis Stirna
    08.12.2016 16:55

    Runājot par šo tēmu, uz nedēļu sanāca notestēt Pebble 2 + heart rate pulksteni. Iespējams tāpēc, ka tas bija mans pirmais mēģinājums sadraudzēties ar viedpulksteni – man tas likās wow! Bet, kad nācās to atdot īpašniekam, vietā sev nopirku Garmin Forerunner 35, kam ir GPS (un kas man likās kā priekšrocība garmin pulkstenim, jo turēt pebble core kā atsevišķu gadžetu priekš gps ar būtu stulbi).
    Bet jautājums man kā nezinītim par to – kas tad skaitās viedpulkstenis un kas nē, ja pebble tāds ir, bet, nekas cits vietā neesot, zinot, ka pebble 2 un tā paša forerunner 35 fīčas ir gandrīz identiskas (e-pasta/portālu paziņojumi pulkstenī parādās, ienākošie zvani arī, miegu mērītājs strādā daudz maz ok, spotifyā dziesmas pārslēgt var, par walkingu/sportu abos trackot ar varēja, pulsa mērītājs arī ir). Cenu attiecība bija ap 40 eiro (pebble 2 nāca pa 120 apmēram, garmins pa 160 pa cik skaitās ”vecā kolekcija”).

    10.12.2016 14:30
    Reply to  Jānis Stirna

    Manā skatījumā sporta pulkstenis ir ar knapu ekrāna izšķirtspēju, ieteicam bez skārienjutīga ekrāna (skārienjutīgie Garmin ir totāls mēsls), ar iespēju ātri uzsākt reģistrēt sportu, ar iespēju pieslēgt jostiņa, kadences, jaudas mērītājus. Paziņojumi no telefona ir ekstra.

    Viedpulksteņi ir telefona ekrāna pagarinājums – SMS un epastu teksti, kalendārs, pielāgojamas vizuālās tēmas, animāciju efekti, balss vadība. Sporta fīčas kā ekstras.

    09.12.2016 00:40

    No vienas puses, protams, bēdīgi, ka uzņēmumam neizdevās sasniegt savus mērķus, bet Fitbit noteikti nav ļaundari šajā situācijā. Tieši pretēji – viņi sniedz iespēju Pebble izstrādātājiem turpināt darbu valkājamo viedierīču lauciņā, jo uzņēmums jebkurā gadījumā būtu aizvēries. Pebble produkcija mani nekad nav vilinājusi, bet tagad pat interesanti, kā šī iegāde attīstīs Fitbit produktus.

    Atbildot autoram uz jautājumu “Kas mums paliek?”, varu teikt, ka paliek ļoti daudz visdažādāko ierīču, atliek tikai iegūglēt ?

    10.12.2016 14:33

    Pēdējais, neiznākušais Pebble laidies izskatījās ļoti labi cenas un kvalitātes attiecības ziņā. Pebble spēja sabalansēt viedumu ar akumulatora darbības laiku. Plus darbība kopā ar iOS un Android bez liekiem pūliņiem.

    08.12.2016 12:17

    Žēl, bet visnotaļ saprotami. Pebble bija interesants stārtaps, kas vispār atdzīvināja viedpulksteņu jomu, bet objektīvi raugoties viņi tā arī pa šiem dažiem gadiem nav spējuši radīt produktus, kas būtu interesanti parastam mainstream lietotājam. Visi Pebble pulksteņi pa lielam ir gīku spēļmantiņas. Tās tā darbojas un tās tā izskatās. Masas tik neglītas ierīces labprātīgi nelietos.

    P.S. To es saku kā sens Pebble Steel īpašnieks. Lietoju pulksteni jo nūģīgs. Besī, jo neglīts un tehniski nejēdzīgs.

    Reklāma