Web Analytics
More
    Reklāma

    Stārtaps grasās klonēt dārgus un izsmalcinātus vīnus

    Jaunākie raksti

    Bioinženieri apvienojuši spēkus stārtapā, lai bez vīnogām un rauga izveidotu identiskas dārgu vīnu kopijas. Tiek solīts, ka jaunākās biotehnoloģijas spēj ideāli nokopēt dārgus vīnus, lai plašāka publika vārētu izbaudīt 11 000 dolārus maksājošu vīnu. Stārtaps izpētīs vīna molekulāru uzbūvi, pēc tam izveidos identisku vīna kopiju. Vairākus simtus un tūkstošus dolāru maksājoši vīni interesentiem izmaksās tikai 50 dolārus par pudeli.

    Solījums veidot vīnu no nekā nedaudz atgādina Jēzu vai vismaz alķīmiju. Sākotnēji stārtaps fokusēsies uz Moscato d’Asti, Dom Perignon un Pinot noir vīnogu vīna kopēšanu. Katram vīnam ir 80 līdz 200 sastāvdaļas, laboratorijā tās visas var izpētīt un izveidot vīna kopiju, kas garšo, smaržo, izskatās un ir tikpat biezs vai šķidrs, kā oriģināls.

    Reklāma

    Arī citviet pasaulē modernās tehnoloģijas tiek liktas lietā alkohola izveidē un uzlabošanā. Iepriekš rakstījām, ka Lielbritānijā ir pagaršojams alus, kura recepte tiek nemitīgi uzlabota ar mākslīgā intelekta palīdzību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    15.07.2016 12:11

    Tā jau drīz tiks līdz savu radinieku klonēšanai :D

    digitalk
    15.07.2016 16:15
    Reply to  Krotow

    šitie gan bankrotēs vēl nesākuši – spēj iedomāties pasūtījumu rindu uz sievasmātēm?! :)

    aste
    15.07.2016 13:03

    Ja viņiem kas sanāks, tas tikai pierādīs, ka starpība starp 50 (nu labi, varbūt 150) USD un 11 tūkst. USD cenas vīniem ir nosaukumā un gadā un nekur citur.

    Rainman
    15.07.2016 18:19
    Reply to  aste

    Kādēļ nekur citur?
    Arī vecumā…

    bombelats
    16.07.2016 00:17
    Reply to  Rainman

    Vīniem, atšķirībā no degvīniem, ir labākais vecums, tobiš vecāks nenozīmē labāks.

    bombelats
    16.07.2016 00:35
    Reply to  aste

    Tas neko nepierādīs. Jo – cik ir cilvēki, kas ir dzēruši šos superdārgos vīnus; cik no tiem, kas var atļauties, spēj tos novērtēt; un galu galā cik no atlikušajiem, kas spēj novērtēt, spēs atzīt, ka viņu kolekcija neko nemaksā vairāk?
    Bet nu, diezin vai , mums par konkrēto jomu spriest, bet… grīdas lamināts nebūs koka grīda, dermantīns nebūs āda, utt. Tas tik tā, vieglam salīdzinājumam.

    15.07.2016 13:06

    Uz “TO” mēs pamazām ejam!

    x
    15.07.2016 13:39

    nekādas alķīmijas tur nav, vairums cilvēku tāpat nejūt atšķirību starp pāris gadus vecu galda vīnu un labi noturētu klasiku.

    digitalk
    15.07.2016 16:24
    Reply to  x

    it īpaši, ja tradicionāli uzkož sieru, kas lieliski nomaskē jebkura vīna pēcgaršu ;)

    Reklāma