Web Analytics
More
    Reklāma

    Reaģējot uz jauno likumu, “Google” no saviem pakalpojumiem izņems saites uz Kanādas ziņām

    Jaunākie raksti

    Interneta meklēšanas gigants “Google” paziņojis, ka sakarā ar Kanādā pieņemto jauno Tiešsaistes ziņu likumprojektu lokāli izņems saites uz Kanādas ziņu vietnēm no saviem pakalpjumiem “Search”, “News” un “Discovery”. Šis lēmums attiecas vienīgi uz Kanādu, tāpēc pārējie lietotāji joprojām varēs skatīt Kanādas ziņu vietnes caur “Google” pakalpojumiem.

    Kanādas Tiešsaistes ziņu likumprojekts paredz to, ka tehnoloģiju uzņēmumiem, piemēram, “Meta” un “Google”, ir jāmaksā nodoklis, kompensācija ziņu izdevējiem par saišu rādīšanu savos pakalpojumos uz Kanādas ziņu vietnēm. “Google” uzsver, ka šāda pieeja “izjauc veidu, kā darbojas tīmeklis un meklētājprogrammas”, un apgalvo, ka maksas piemērošana tos vairs nepadara pieejamus un atvērtus.

    Reklāma

    Paredzēts, ka likumprojekts stāsies spēkā tuvākā pusgada laikā. Attiecīgi no “Google” pakalpojumiem saites uz Kanādas ziņu vietnēm tiks noņemtas drīz pēc tam. “Google” pārstāvji apgalvo, ka Kanādas Tiešsaistes ziņu likums esot neizpildāms un pārāk bargs. Kompānija arī ir veikusi sarunas ar Kanādas valdību, taču bez panākumiem.

    Jāpiezīmē, ka šis “Google” lēmums nāk dažas dienas pēc tam, kad “Meta” paziņoja, ka noņems saites uz Kanādas ziņām savos pakalpojumos “Instagram” un “Facebook”.

    Ļoti līdzīga situācija pirms diviem gadiem bija Austrālijā, taču toreiz “Google” un “Meta” tomēr izdevās panākt kompromisu ar vietējiem ziņu izdevējiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Sergejs
    03.07.2023 15:58

    Bija norādes google un citur (ko var uzskatīt par šo portālu bezmaksas reklāmu no google puses), tas veicināja to ka cilvēki gāja uz attiecīgo vietni palasīt = trafiks un ieņēmumi no reklāmas. Tagad tie ziņu portāli varēs pamatā paši tās ziņas lasīt. Ģeniāli tik pat cik sev kājā iešut izskatās.

    Asaris
    04.07.2023 09:52

    Nemaz nepārsteidz, tie zilmatainie ķēmi Kanādā veido likumus, tā kā tur visādi brīnumi jau ir pieņemti un pieņems vēl.

    Biteme
    04.07.2023 10:35

    Man jau liekas, ka ja cilvēks grib lasīt ziņas, tad viņš to dara. Vecumnieki parādīja feisbuku – tur tak pilns ar ziņām, nesaprotu kāpēc tas vajadzīgs. Feisītis tak ir dr.lv globālā versija, nevis ziņu agregators.

    Bumbulis
    05.07.2023 08:47

    Vispār jau visa pasaule uz to iet. Atliek EU to pieņemt arī un ko google darīs?! Visiem par visu būs jāmaksā.

    Reklāma