Web Analytics
More
    Reklāma

    Google pašbaucošais auto iekļuvis satiksmes negadījumā, Google atzīst vainu

    Jaunākie raksti

    Google pašbraucošās automašīnas ir viens no ambiciozākajiem projektiem, kas nākotnē paredzēts plašai izmantošanai civiliem mērķiem. Pēdējo sešu gadu laikā robotizētās Google automašīnas ir iekļuvušas kopumā 11 nenozīmīgos satiksmes negadījumos. Šādu informāciju savā blogā publicējis Google bezpilota automašīnu programmas vadītājs Kriss Urmsons (Chris Urmson). Urmsons apgalvo, ka, sākot no 2009. gada, 23 Google autonomās automašīnas izmēģinājumu laikā kopumā ir pieveikušas aptuveni 2.7 miljonus kilometru. No tiem 1.6 miljoni ir nobraukti pilnīgi autonomā režīmā, bez vadītāja iejaukšanās.

    Šī gada 14. februārī Google pašbraucošais Lexus RX450h mēģināja izvairīties no priekšā esoša šķēršļa un sadūrās ar autobusu. Autobuss ieskrēja Google pašbraucošajam auto aizmugurē, kad Lexus RX450h atkal atgriezās joslā ar pārāk mazu ātrumu. Google uzsver, pašbraucošais auto bija “rēķinājies”, ka autobusa vadītājs to ielaidīs atpakaļ joslā un autobuss samazinās ātrumu.

    Reklāma

    Satiksmes negadījumā neviens cilvēks nav cietis. Google norāda, ka pašbraucoši auto ir programmēti tā, lai tie spētu iekļauties satiksmē, tomēr autobusa vadītājs ir turpinājis strauju kustību, nav bremzējis, neļaujot pārkārtoties atpakaļ joslā. Google arī atzina, ka liela izmēra transportam ir grūti tikpat strauji samazināt ātrumu, un Google pašbraucošie auto pagaidām vēl nespēj tik precīzi izšķirt lielus satiksmes dalībniekus no maziem un manevrētspējīgiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    02.03.2016 15:06

    Ai ai, tas tak izdzīvošanai ir pirmais nosacījums, mācēt ātri samērīties un pabēgt no resnākajiem :D

    digitalk
    05.03.2016 16:13

    kad visi būs autonomi, tad savstarpēji pa bezvadiem samērīsies ar ID un kam garāks, to arī palaidīs ;)

    bet šobrīd rēķināties? pārkārtošanās citā joslā ir mazāka prioritāte nekā turpināt kustību savā.

    Reklāma