Web Analytics
More
    Reklāma

    PuzzlePhone – Somijā briest jauna viedtālruņu revolūcija

    Jaunākie raksti

    Ah, Somija. Šī Ziemeļvalstu reģiona tehnoloģiju Meka mums ir nesusi tādus telekomunikāciju jomas inovatorus kā Nokia un Jolla, tomēr ar to karstgalvjiem somiem vēl nav pietiekami. Šodien par sevi ar lielu troksni atgādina PuzzlePhone, kas vēlas ienest revolūciju viedtālruņu jomā.

    Gluži tāpat kā nu jau Google paspārnē nonākušais Project Ara modulāro viedtālruņu projekts par ko esam rakstījuši visai daudz, arī PuzzlePhone radītāji uzskata, ka viedtālruņiem ir jāsastāv no ērti nomaināmām komponentēm, kas ļautu pagarināt šīs sakaru ierīces dzīvi un tādējādi samazināt elektronikas atkritumu un to pārstrādes slogu. Mūsdienās mobilās ierīces kļūst arvien lētākas un nereti patērētāji tās izvēlas mainīt ik gadu. Briesmīgi! PuzzlePhone radītāji uzsver, ka viņu telefons būs lietojams 10 gadus.

    Reklāma

    qwisynp3dtlyi4jkm54d

    Telefons sastāv no trīs daļām. 1. Smadzeņu (Brain) daļa satur ierīces galvenās elektroniskās komponentes, kam ir “visīsākais” mūžs: procesoru, videoprocesoru, operatīvo atmiņu, iebūvēto atmiņu un kameru. 2. Mugurkaula (Spine) daļa ir ierīces pamats, kurā iebūvēts 5 collu 1080p izšķirtspējas displejs un citas komponentes, kas noveco ilgāk. 3. Sirds (Hear) daļā iestrādāta baterija un citas lietotājam aktuālas komponentes.

    Sākotnēji PuzzlePhone būs aprīkots ar 12 megapikseļu aizmugurējo un 5 megapikseļu priekšējo kameru, vārdā nenosauktu 64 bitu 8 kodolu ARM procesoru ar 3 GB operatīvo atmiņu, 16/32/64 GB iebūvētās atmiņas variantiem un 2800 mAh akumulatoru. Telefons darbosies 2G/3G/4G mobilajos tīklos un nodrošinās USB 3.0/2.0 Type-C, NFC, Bluetooth LE 4.2, GPS un WiFi 802.11 a/b/g/n/ac savienojumus. Ierīci darbinās Android 6.0 (Marshmallow) un tās svars būs 170 grami.

    Pie PuzzlePhone radīšanas darbs noris jau trīs gadus un šodien ir palaista Indiegogo finansējuma piesaistes kampaņa ar mērķi savākt 250 000 ASV dolārus, lai varētu uzsākt ierīces ražošanu. Interesanti, ka ražošana tiks veikta Somijā un atbalstītāji pirmos telefonus var cerēt saņemt nākamā gada septembrī. Lētākais PuzzlePhone tiks pirmajiem 250 atbalstītājiem un tas maksās 299 eiro. Pasteidzies, ja vēlies aptaustīt nākotni!

    2015-11-04_2030

    Prieks, ka tepat netālu tiek radīti tik inovatīvi produkti un savā ziņā PuzzlePhone var lepni būt arī latvieši, jo mūsu pašu meitene atbild par uzņēmuma mārketingu, kā arī Latvijas kompānija ir izstrādājusi PuzzlePhone mājaslapu. Atbalstīsim savējos? :)

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    17 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ivars
    04.11.2015 21:39
    Purvavelns
    04.11.2015 22:10
    Reply to  ivars

    neviens kikstarters nedod 100% garantiju, ka izdosies. Tas nav bankas depozīts.

    erikiss1
    04.11.2015 21:55

    Pa Aru, bet ne tādā nosaukumā, un nejau ar googli priekšgalā dzirdēju jau ļoti sen, kā kaut ko WOW un vajadzīgu, tad pieklusa. Tad parādijās Project Ara, reāli tas pats, tik jau ar googli priekšgalā utt utt. Sola, sola, sola.
    Bet var būt tieši somi izcelsies un audz ātrāk aizvedīs līdz galam, respektīvi līdz patērētājiem?

    Purvavelns
    04.11.2015 22:11

    Kristap – viena nianse – smārtfoni nepaliek lētāki – skatoties uz flagmaņiem – taisni vai otrādi…

    04.11.2015 22:13
    Reply to  Purvavelns

    Kopumā tehnoloģijas paliek lētākas.

    Purvavelns
    04.11.2015 22:13

    jā, bet flagmaņi – arvien dārgāki…

    04.11.2015 22:21
    Reply to  Purvavelns

    Nu jau baumo, ka vismaz Samsung samazinās savu flagmaņu cenas: http://bgr.com/2015/11/04/galaxy-s7-release-date-price/

    Purvavelns
    04.11.2015 22:13

    esmu drusku skeptisks… es telefonus mainu reizi gadā ne jau tālab, ka kaut kas ir novecojis… tur srambiņa, tur mazs skrāpējums… un gribas jaunu un šainī! Šis ir tieši pretēji… kā gan tas ekrāns kalpos 10 gadus? pat safīrs skrāpējas, par pērtiķstiklu nemaz nerunāsim…

    x
    04.11.2015 22:38

    10 gadu laikā nomainās ne vien sazin cik procesori un pārējie liberiņi, bet pat OS un arhitektūra. Reizēm arī ražotāji izrādās ar īsāku mūžu, bet kaut ko standartizēt enveins negribēs, jo tad pircējs nebūs atkarīgs no viena ražotāja. Šobrīd arī bezgaldārgo telefonu jomā tendence ir tos lietot 2, nu 3 gadus, pēc tam atdodot bērniem vai pārdodot mazāk iznesīgam sadzīves tehnologam. Bet te – 10 gadi. Nea. 10 gadus viens īpašnieks nelieto pat digitālās Leicas – pārāk ātri mainās modeļi, pārāk daudz kārdinājumu.
    Runājot par modulāro uzbūvi – nu, bija Ricoh GXR, brīnišķīga ideja, ka katrs jaunais objektīvs var tikt ražots ar jaunāku, labāku sensoru (tie ir vienā korpusā). Bet reāli ir tā, ka masām tas nav vajadzīgs un ja masas nebalso ar maciņu, tad produkts kļūst par nišas produktu, tad par ekskluzīvu mantiņu un beigās izzūd no plauktiem. Masām pietiek ar androīdu plānā bleķa korpusā, ka tik plānāks un smukāki versijas cipari kā iepriekšējam.

    05.11.2015 06:37
    Reply to  x

    GRX slavu nodrošināja modulis ar M bajoneti Leica stikliem. Pārējais bija dārgs un neglīts.

    Uldis M.
    05.11.2015 09:16

    Modulāro konceptu ideja jau ir laba – samazināt elektronikas atkritumus, bet reālajā dzīvē ka nesanāk gluži pretēji… Nu iedomājies – Tu nopērc klasisko viedtālruni, lieto, pēc laiciņa saproti ka kaut kas tomēr nav pietiekošā līmenī, nu neko darīt, tāpēc jau neskriesi tagad un neķersi pēc krutāka… tāpat lietosi saprātīgu laiku un pēc tam šis aparāts vēl nenonāks pa taisno izgāztuvē, bet to turpinās lietot kāds cits… un tā viens viedtālrunis ja tas ir bijis flagmanis var nodzīvot pat 5 gadus… Tagad salīdzinājumam paskatamies uz modulāro konceptu – Tu nopērc sākuma komplektu, palieto, saproti ka kaut kas par īsu… Jess – to taču var apgreidot! Apgreido – plaiek pāri nevajadzīga komponente… pēc laiciņa apgreido nākamo komponenti, tad saproti ka korpuss pabružājies, ka to arī jāmaina, ar jauno korpusu atkal vecais aķis neiet kopā, u.t.t. un tik turpini savu konstruktoru! un vecās komponentes krājas vēl lielākās atkritumu kaudzēs kā vecie viedtālruņi… Morāle tāda ka viengabala ierīcei mēs vis drīzāk piecietīsim ieplīsušu ekrāna stūri, vai kādu citu nebūtisku defektu un turpināsim to lietot, kamēr modulārajā ierīcē apzinoties vienkāršo nomaiņas procesu mēs kļūsim par atkarīgajiem no jaunām komponentēm! Te jau sākas psiholoģisks aspekts – monolītu ierīci mēs uztversim kā ierīci tādu kāda tā ir… Read more »

    05.11.2015 09:43
    Reply to  Uldis M.

    Es domāju, ka šo var atrisināt, ja ražotājs piedāvā komponenšu atpirkšanas pakalpojumu.

    Uldis M.
    05.11.2015 10:18

    Jā, tas būtu jauki, bet nu tikpat labi varētu jau šobrīd piedāvāt pašu viedtālruņu atpirkšanu. Un pat nevajadzētu modulāros telefonus. Jā – ir tagad iespēja maksāt ikmēneša maksājumu un mainīt kolīdz iznāk jauns. Bet priekš tiem kas pērk jaunu uzreiz par pilnu cenu, šāda iespēja nepastāv.

    05.11.2015 10:30
    Reply to  Uldis M.

    Šādi ierīču atpirkšanas pakalpojumi jau lēnā garā tiek piedāvāti. Pavei, Apple tādu izziņoja līdz ar iPhone 6s.

    Uldis M.
    05.11.2015 10:32

    Nu ja – es jau to pieminēju, bet tas darbojas tikai kā bezgalīgais līzings… Es labāk nopērku par pilnu cenu un lietoju pāris gadus to pašu… A par to man apple neko nemaksās ja mēģināsu viņiem to atdot pērkot janu…

    Skats
    05.11.2015 14:49
    Reply to  Uldis M.

    Piekrītu. Mans ir mans..Un nemaksāju katru mēnesi lai atdotu atpakaļ.
    Nopirku gadus četrus atpakaļ Nokia N8 un joprojām īsti neesmu tam atradis konkurentus vienkāršai ikdienas lietošanai. Drīzāk baida, ka 2016.šim varētu nogriezt atlikušo atbalstu – tur serverus navigācijai utml

    Skats
    05.11.2015 14:45

    Šis koncepts ir laba mārketinga ideja (ar to nesaku gan ka ideja nebūtu laba pati par sevi ) kā pievērst potenciālo pircēju uzmanību ar kaut ko atšķirīgu. Un vēl Somijā ražots – tas varētu paņemt..

    Reklāma