Web Analytics
More
    Reklāma

    “Excel kā eSports” – Latvijas uzņēmums sadarbībā ar Microsoft organizēja Excel pasaules čempionātu

    Jaunākie raksti

    Decembra sākumā Latvijas finanšu konsultāciju uzņēmuma AG Capital CFO Services komanda Financial Modeling World Cup ietvaros organizēja “FMWC Open – Excel kā esports” sacensības, kurās sacentās dalībnieki no 37 dažādām valstīm par Excel pasaules čempiona titulu un balvu fondu 10 000$ apmērā, ko sponsorē Microsoft.

    Šīs sacensības tika raidītas tiešraidē populārajā ESPN3 sporta televīzijas tīklā un Financial Modeling World Cup Youtube kanālā, kur tās posmus noskatījušies jau vairāk nekā 340 tūkstoši cilvēku!

    Reklāma

    Sacensību laikā spēlētājiem ar Excel formulu un funkciju palīdzību jārisina uzdevumi spēļu formātā un jāatbild uz dažādiem jautājumiem. Šoreiz dalībnieki risināja uzdevumus par visiem zināmajām spēlēm “Kuģu kauja”, Domino, “TriPeaks Solitaire”, ruleti un dažādām citām komandas jaunizdomātām spēlēm, piemēram, “Share the ride”, kurā dalībnieku uzdevums bija navigēt Excel pilsētas karti, lai nokļūtu pie norādītiem galamērķiem.

    Pasākuma formāts tik tiešām līdzinās tipiskām esports sacensībām – iepazīšanās ar spēlētājiem, spriedze spēles laikā, rezultātu tablo, kā arī nozarē atpazīstamu cilvēku komentāri par spēlētāju stratēģiju (tajā skaitā Bill Jelen, aka MrExcel, Oz du Soleil, aka Excel on Fire, pieredzējušais esports pasākumu komentētājs Ian Hendren un Andrejs Grigoļunovičs, AG Capital CFO Services un Financial Modeling World Cup vadītājs).

    Sacensības guvušas popularitāti arī sociālajos medijos, it īpaši Twitter vietnē, kur fani izsaka savu sajūsmu par jauno eSportu:

    FMWC Open fināla sacensību ieraksts, kas skatīts jau vairāk nekā 280 tūkstošus reižu, noskatāms zemāk:

    Financial Modeling World Cup sacensības, kas vērstas uz finanšu modelēšanu notiek katru mēnesi, taču “Excel as esports” čempionāti tiek rīkoti pāris reizes gadā – daži no tiem pieejami tikai labākajiem modelētājiem ar ielūgumiem, bet FMWC Open, kuru plānots rīkot vismaz reizi gadā, pieejams visiem Excel entuziastiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    27.12.2021 15:23

    Lūk, šis ir oriģināli un laba reklāma organizētājiem

    Reklāma