Web Analytics
More
    Reklāma

    “CES 2024” prezentē MI darbināmas durvis, kas kaķim neļaus mājās ienest savu medījumu

    Jaunākie raksti

    Tehnoloģiju izstādē CES ik gadu tiek atrādīti arī visai amizanti, pat dīvaini risinājumi, kuri paredzēti ļoti šauram klientu lokam. Viens no tādiem, par ko gribas pastāstīt, ir Šveices jaunuzņēmuma “Flappie” radītās kaķu durvis. Tās ar mākslīgā intelekta (MI) palīdzību automātiski aizslēdzas, ja mīlulis vēlas mājā ienest ārā noķerto laupījumu.

    Uz āru vērstajā durvju pusē iestrādāts sensors un nakts redzamības kamera. Vairāku gadu garumā sistēmā uzkrāta liela datu kopa, kas aptver visdažādākās kaķu šķirnes un daudzveidīgāko laupījumu klāstu, kas filmēti dažādā apgaismojumā. “Flappie” norāda, ka tā izstrādā tehnoloģija darbojas ar 90% precizitāti, kas nozīmē, ka dažos gadījumos mājdzīvnieks tomēr var iekļūt pa kaķu durvīm ar peli vai kādu citu dzīvnieciņu zobos.

    Reklāma

    Avots: Engadged

    Kaķu durvju iekšpusē iestrādāti dažādi slēdži, kas tās ļauj, piemēram, manuāli atslēgt, aizslēgt, izslēgt upuru noteikšanas sistēmu utt. “Flappie” atklāj, ka risinājuma gala mērķis būtu panākt, ka mājdzīvnieki tiek apmācīti neiet mājā iekšā ar laupījumu. Ja upuris tiek atstāts ārā, kaķu durvis automātiski atslēgsies un dzīvnieks iekļūs mājā.

    Uzņēmums norāda, ka risinājums darbojas ar pavadošo lietotni, taču lietotāji var izmantot arī kaķu durvīs iestrādātās kontroles funkcijas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    10.01.2024 14:11

    Paredzu ka beigās kaķi būs apķērīgāki :) Vispār interesanti, kuru DIY projektu viņi aizņēmušies?

    Anime connoisseur
    10.01.2024 17:12

    Šis ir kandidāts Ig Nobel balvai

    Reklāma