Web Analytics
More
    Reklāma

    Glüxkind Ella – tagad pašbraucoši ir pat bērnu ratiņi

    Jaunākie raksti

    Šobrīd Lasvegasā notiekošajā CES 2023 tehnoloģiju izstādē prezentēts kārtējais interesantais tehnoloģiju produkts. Kanādas jaunuzņēmums Glüxkind ir prezentējis 3300 ASV dolārus vērtus pašbraucošus bērnu ratiņus Ella. Ratiņi ir aprīkoti ar elektromotoriem, sensoriem, kamerām un pat izmanto mākslīgo intelektu. Ella spēj pārvietoties blakus to īpašniekam, kamēr tajos nav bērns. Piemēram, vecāks bērnu nes opiņā un ratiņi paši brauc līdzi. Izklausās diezgan ērti. Ratiņi paši apstāsies, ja no saimnieka aizbrauks par tālu vai uzskries virsū kādam šķērslim.

    Kad bērns būs iesēdināts ratiņos, tie ar motoriem palīdzēs nodrošināt kustību un paši sabremzēsies, ja sajutīs kustību no kalna. Rokturī iebūvētie sensori visu laiku pārbaudīs vai saimnieks tos kontrolē un ja atlaidīsim rokas, ratiņi paši apstāsies. Ratiņu riteņi paši automātiski sabloķēsies, kad ratiņus nestumsim, lai izslēgtu iespējamību, ka ratiņi var paši no sevis kaut kur aizripot. Tāpat ratiņos varam ievietot diezgan daudz bagāžas, piemēram, iepirkumu maisus.

    Reklāma

    Ierīci papildina arī mobilā lietotne, kurā varēs apskatīties izstaigātos maršrutus, kā arī noteikt, kur atrodas ratiņi, ja tos sanāks pazaudēt vai kāds tos mēģinās nozagt. Tomēr tas nav viss. Ratiņos ir iebūvēta sistēma, kas tos automātiski spēs kustināt ar mērķi bērnu iemidzināt. Ja tas nepalīdzēs, tad varēs izmantot ratiņos iebūvēto baltā trokšņa ģeneratoru. Sak, ja nedarbojas kustība, tad varbūt savu darbu paveiks skaņa.

    Paredzams, ka šis produkts sākotnēji tiks tirgots ASV un Kanādā, taču 2024. gadā tas varētu nonākt arī līdz Eiropai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma