Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft jau veidojot Windows viedtālruņu flagmaņus

    Jaunākie raksti

    Šobrīd lielākā Windows viedtālruņu problēma ir jaunu flagmaņu neesamība. Microsoft paspārnē tapuši vairāki jauni un atjaunināti modeļi, bet tie visi ir uzskatāmi par budžeta klases viedtālruņiem. Windows viedtālruņu flagmaņu kārotājiem nākas iegādāt Nokia Lumia ierīces vai arī nedaudz uzgaidīt.

    Tiek baumots, ka šobrīd Microsoft veidojot divus jaunus Windows viedtālruņu flagmaņus, kas nonāks pie pircējiem līdz ar Windows 10 oficiālu iznākšanu. Abi Windows viedtālruņu flagmaņi būs jaudīgi un spēs konkurēt ar Android flagmaņu tehnisko specifikāciju. Viedtālruņi jau ieguvuši kodētus nosaukumus Cityman un Talkman, tiem būs QHD ekrāni, 3 GB RAM, 20 megapikseļu kameras un 32 GB iekšējās atmiņas, kas papildināmas ar microSD kartēm.

    Reklāma

    Talkman būšot 5.2 collu viedtālrunis ar sešu kodolu Snapdragon 808 procesoru un Cityman saņems 5.7 collu ekrānu, un astoņu kodolu Snapdragon 810 procesoru. Izmēros lielākais Cityman iegūs vairākus aksesuārus, kas to padarīs par galddatora aizstājēju kopā ar jauno Windows 10 iespēju, kas ļauj pieslēgt telefonu monitoram un vizuāli kopē datora saskarni un funkcijas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    22 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    05.05.2015 11:14

    >Šobrīd lielākā Windows viedtālruņu problēma ir jaunu flagmaņu neesamība.

    ja var, lūdzu mazliet sīkāk par problēmas būtību – kā izpaužas, kādas sekas.

    >Abi Windows viedtālruņu flagmaņi būs jaudīgi un spēs konkurēt ar Android flagmaņu tehnisko specifikāciju.

    ja salīdzina veiktspējas specifikācijas, domāju ka jau tagad viss kārtībā un lumijas ir vienā līmenī vai veiklākas par androīdiem.
    ja kāds vadās no aplama pieņēmuma, ka jāsalīdzina dzinēju apjomi, tad var attapties situācijā, ka androīda muskuļauto paliek iepakaļ lumijas ģimenes vagonam :)))

    05.05.2015 11:17
    Reply to  x

    Par pirmo punktu: Es neteiktu, ka flagmaņu neesamība ir lielākā problēma (lielākā problēma ir tas, ka Windows (Phone) ir trešā platforma divu platformu cīņā), tomēr flagmaņi ir nepieciešami, lai uzņēmumu kontos ieripotu smuki un apaļi dālderi. No lētučiem, ko tagad Nokia/Microsoft saštancējuši (relatīvi) milzu apjomos, tomēr nekāds lielais bizness nesanāks.

    x
    05.05.2015 11:25

    Neesmu biznesa zinātājs, bet tā ir klasiskā problēma – kas nes lielāku peļņu, pārdot miljoniem vienreizlietojamo šķiltavu vai tūkstošiem ilglietojamo šķiltavu + kramiņus un uzpildāmo degvielu?

    Vai šeit varētu runāt par risku sadalīšanu, cerot pelnīt uz dārgo modeļu tirdzniecību gadījumā, ka pasaules mazāk izšķērdīgā daļa nolemtu nemainīt lētākas iekārtas reizi 2-3 gados? Manā sapratnē, riskus mazinātu cita produktu līnija ārpus telefoniem, bet kā jau teicu, neesmu specs. Iespējams, ka dārgo modeļu tirgošana palīdz finansēt tālāku attīstību triecientempos, nevis inkrementāli.

    x
    05.05.2015 11:28

    p.s. neteiktu, ka MS maisās pa kājām diviem lielajiem, drīzāk dzīvo savā neatkarīgā pasaulē. Ir taču cilvēki, kuri principiāli nepērk apple izstrādājumus un neaplūko arī android iekārtas, un jebkurā gadījumā lietotu kāda mazāka, ne tik visaptveroša ražotāja izstrādājumus. Labi tas, vai slikti – cita lieta, bet viss liecina, ka tādi ir.

    05.05.2015 11:33
    Reply to  x

    Tur jau tā problēma, ka Windows (Phone) ir tik nenozīmīgs tirgus spēlētājs, ka tas pat īsti nemaisās pa kājām nevienam. Protams, daļai lietotāju no šādas platformas un ierīcēm ir jēga, bet pa lielam tas bizness nesanāk nekāds. Redzēsim cik ilgi vēl Microsoft mocīsies.

    x
    05.05.2015 11:53

    pa lielam – tas ir nevis bizness, bet fizioloģija ))

    visdrīzāk jau ka trīs lielie lien visās iespējamās spraugās, kur vien var uzstutēt viņu OSu un kādubrīd kādu segmentu var stutēt uz citu, pelnošāku segmentu rēķina. Ja tiešām darbojas pieņēmums, ka cilvēki grib sev apkārt vienu OSu, tad ar MS nemaz nav tik traki. Nav, nu nav vēl pasaule mainījusies tiktāl lai Windows nevienam nebūtu vajadzīgs. Cik ilgi tā būs? Nav rakstīts, ka tā būs mūžīgi, protams.

    Par lumiju man radies iespaids, ka daudzkur pasaulē lētāko (lasi – mazjaudīgo) androīdu lietotāji, kuri negrib maksāt eur200-300 par normāli skrienošu andrīti, pamāj tam ar roku un pārsēžas uz windows, kur draivs ir jau eur100 līmenī. Jāprot pareizi saskaitīt šos pārbēdzējus un klātpienācējus un paredzēt to tālākās izvēles, lai spriestu par lumijas nākotnes iespējām.

    05.05.2015 14:07
    Reply to  x

    Redzi, 2015. gadā vairs nav viss tik rožaini. Ja pirms gada vai diviem Lumia 520 bija kaut kas episks, jo lēts un darbojās patiešām labi, tad tagad labi nostrādātas Android ierīces (īpaši daži labi Ķīnas veidojumi) maksā maz un ir pietiekami naski (Android izpratnē, protams). Vairs tas tirgus nav tik brīvs.

    x
    05.05.2015 19:48

    Lieliski, ka mūsu partneri Āzijā ir spēruši soli vai divus uz priekšu, bet tiešām tikai laiks parādīs, kas tur īsti notiks lētajā galā. ja lētie androīdi būs ne tikai lēti, bet arī spējīgi – tas taču lieliski, MS jau būs izdarījis ko labu ar savu konkurenci.

    05.05.2015 12:04
    Reply to  x

    Specifikācija ir tas, kas rakstīts uz papīra – Snapdragons, gigabaiti, pikseļu miljoni. Skaidrs, ka WinPhone jau šobrīd raiti skrien uz vājiem dzelžiem, kur Android pat tuvumā nerādītos, tomēr Win (Phone) 10 dabūs dažādas jaunas iespējas (tai skaitā Android lietotnes), kas bļaus pēc papildus jaudām.

    x
    05.05.2015 12:31
    Reply to  Artis Abols

    >Win (Phone) 10 dabūs dažādas jaunas iespējas (tai skaitā Android lietotnes), kas bļaus pēc papildus jaudām.

    tas ir fakts vai pieņēmums?
    Win10 ies arī uz vecajām nokia lumijām ar 512MB rama, tiesa, kautko nogriezīs nost, bet kas būs, tas, domājams, darbosies normāli un nevilksies.

    Par androappiem ir jāzin to iekšas (nav mans gadījums) – vai uz androīda bremzē pats appas kods vai androīds sūkā pats, tā uzbūves dēļ. Ja otrais, tad ir cerība ka uz Win emulatora varētu darboties pat raitāk nekā natīvajā androīdā un tas būtu pamatīgs knipis zem deguna Guglei. Un tad ir jautājums, vai uz Win tiešām vajadzēs papildus jaudas, ja nu tikai android atmiņas vadība ir sūnaina un katram sīkam draņķim vajag savu gigabaitu rama. Cerams, ka emulators parūpēsies un ierobežos androida viesus, lai tie prastu uzvesties zolidi nevis kā ierasts :)

    x
    05.05.2015 14:06
    Reply to  Artis Abols

    Biju domājis ko citu – vai tas, ka android aplikācijas uz Win prasīs vairāk resursu, ir fakts vai pieņēmums. Augstāk arī izklāstu savus apsvērumus, kāpēc var būt gan tā, gan šitā.

    05.05.2015 14:08
    Reply to  x

    Tā Android un iOS aplikāciju darbināšana uz Windows vispār ir kaut kāds bullshit. Nu neies neviens normāls cilvēks šādi čakarēties. Pie tam, aplikācijas tiek pielāgotas konkrēti platformām kaut vai no navigācijas/vadības viedokļa. Es paredzu, ka vismaz iesākumā tas būs kaut kāds pusizcepts risinājums, ko Microsoft vajag krietni vairāk nekā gala lietotājam.

    Raivis Rasnačs
    05.05.2015 22:03

    Ne visos gadījumos tas ir bullshit. MS paši teica, ka vairākas aplikācijas jau ir tapušas tieši šādā veidā, jo spēles ir ļoti vienkārši portēt no citas platformas – nav vajadzīgs veikt gandrīz nekādas modifikācijas kodā. Ar aplikācijām, kur ir izmantoti dažādi API (kartes, mūzika fonā utt.), ir mazliet savādāk, bet arī tas ir iespējams ar dažām koda izmaiņām. Par piemēru MS minēja to pašu Candy Crush Saga, kas arī tika portēts no iOS un uz WP darbojas teicami. Un tas arī pierāda, ka pie tās lietas MS strādā jau krietnu laiku un liek lielas cerības.

    x
    05.05.2015 12:33
    Reply to  Artis Abols

    p.s. specifikācija var paredzēt arī veiktspējas rādījumus – tādām un tādām darbībām jāizpildās ne ilgāk par tik un tik laika, neizņemot vairāk par tik un tik RAM un CPU. Nopietni. Un atbildīgi izstrādātāji ražo kodu tādā veidā, nevis paļaujoties ka būs pieejama maksimālā konfigurācija.

    Raivis Rasnačs
    05.05.2015 12:46

    Domāju, ka Continuum būs diezgan nopietns faktors daudziem, lai iegādātos Lumia tālruni. Nu jau pienācis laiks, kad frāze “dators manā kabatā” iegūs pavisam citu nozīmi.

    05.05.2015 14:05

    Domā? Man šķiet, ka tas vēl ir diezgan attāls pasākums. Pēc tā redzu nepieciešamību kaut kādai daļai korporatīvo lietotāju, bet vai mājas lietotājam to vajag? Nezinu, nezinu. Tāpat arī šī funkcija nebūs pieejama lētajās ierīces (kas ir lielākā daļa pārdoto Lumia telefonu). Doma laba, bet neesmu drošs, ka tā atceļos tik ātri un veiksmīgi.

    Raivis Rasnačs
    05.05.2015 17:24

    Protams, vairumam neko vairāk par iespēju ielikt pa kādam selfijam Instagramā un iečivināt Tviterī nemaz nevajag, tomēr palasot ārzemju ziņu avotus un forumus, redzu, ka daudzi traki jūsmo par Continuum. Un es teiktu – ne bez iemesla. Ja tas pasākums būs pietiekami pārdomāts un ja tiks izveidota kāda dokstacija, lai nevajag štepcelēt vadus telefonā, tad arī es neatteiktos ko tādu pamēģināt.

    Mārtiņš Vācietis
    05.05.2015 14:31

    Visforšākās ir NOKIA Cityman modeļu sērijas! :)

    khe
    06.05.2015 14:40

    KĀDS EMULĀTORS?????

    Par ko jūs te runājat? Kur minēts, ka win telefonā kautkas emulēsies lai darbinātu android vai ios aplikācijas?

    divi projekti:
    Project Astoria https://dev.windows.com/en-us/uwp-bridges/project-astoria
    Project Islanwood https://dev.windows.com/en-US/uwp-bridges/project-islandwood
    vēl:
    http://www.windowscentral.com/there-are-some-interesting-code-names-microsofts-android-and-ios-compilers

    Nevienā no avotiem šim rakstam nekas nav minēts par kautkādiem emulātoriem.

    x
    07.05.2015 08:45
    Reply to  khe

    Ja androīda kodu pārkompilē priekš Win, tad jau tā ir Win aplikācija, nevis Android.
    Ja gribam runāt par Android aplikācijas darbināšanu Windā tad atliek tikai emulators jeb VM.

    paldies par linkiem, tiešām kompilatori. Tad jau jārunā drīzāk par MS atbalstu aplikāciju portēšanai uz Win.

    khe
    07.05.2015 10:11
    Reply to  x

    Par to jau ir stāsts, ka nebūs nekādu emulātoru uz wp. Nesaprotu par ko iet runa vispār. Neesmu spējīgs iedomāties, ka iešu store un kačāšu emulātoru lai darbināt androida rijīgās aplikācijas.

    Developeri varēs app jau sākotnēji pielāgot wp pie izstrādes ar MS izstrādātiem tooļiem. MS ir jau izdevis nosacījumus kādām prasībām ir jābūt aplikācijām lai tās parādītos marketā.

    Un starp citu http://www.rudyhuyn.com/blog/2015/04/30/android-and-ios-developers-are-my-new-friends/
    Interesants raksts.

    visu cieņu kursors.lv komandai. Uzskatu, ka darat labu darbu bet pie atsaucēm ieteiktu paskatīties arī kādus populārus, oficiālus avotus.

    Reklāma