Web Analytics
More
    Reklāma

    Urķi spējot izvilināt pirkstu nospiedumus no Android viedtālruņiem

    Jaunākie raksti

    Ikgadējās Black Hat Security konferences ietvaros urķi un drošības guru rādījuši savas spējas un jauno tehnoloģiju nespējas. Šobrīd gandrīz visi Android viedtālruņu ražotāji skrien Apple pēdās, piedāvājot viedtālruņus ar pirkstu nospiedumu lasītājiem. Ja gadījumā pirkstu nospiedumu lasītājs strādā kā pienākas, tas kļūst par ērtu iespēju viedierīces atbloķēšanai un pat PayPal maksājumiem. Apple Touch ID urķiem nav izdevies uzlauzt, bet vairākās Android ierīcēs atrasta ievainojamība, kas ļauj pieteikšanās informāciju izvilināt no viedtālruņa.

    HTC One Max un Samsung Galaxy S5 ir visai izplatīti viedtālruņu modeļi, bet to pirkstu nospiedumu lasītāju glabātajai informācijai esot vienkārši piekļūt. Te gan būtu jāpiebilst, ka pirkstu nospiedumu lasītājus Android viedtālruņos šobrīd darbina pašu ražotāju programmatūra, iebūvēts pirkstu nospiedumu lasītāju atbalsts gaidāms vien līdz ar Android M gala versijas iznākšanu vēlā rudenī.

    Reklāma

    Samsung Pay norēķinu sistēmas iznākšana paredzēta tuvāko mēnešu laikā, līdz tam Samsung ar jauninājumu palīdzību aizlāpīšot caurumus, kas ļauj piekļūt pirkstu nospiedumu lasītāju informācijai. Iespējams, ka tas tiks paveikts ikmēneša drošības jauninājumu saņemšanas laikā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bling bling
    10.08.2015 14:07

    Kāds tur brīnums :) ko cilvēks ieliek aparātā, to cilvēks ir arī spējīgs izvilkt no aparāta. Sākot no tavām slēptajām porno bildēm līdz pirkstu un citu ģenitāliju nospiedumiem!

    Mārtiņš Stankevičs
    10.08.2015 14:25
    Reply to  Bling bling

    Nopietni?
    tvnetā beidzās rakstu pie kā komentēt, vai vienkārši šeit iemaldījies klikšķinot uz visu, kas parādās tajā kastē, ko sauc par monitoru?

    P.
    10.08.2015 16:09

    Nu ok.
    Bet pamatdoma taču pareiza. Viedtālrunis ir perfekta spiegošanas ierīce, kuru pats cilvēks labprātīgi nēsā līdzi – mikrofons ir, kamera ir, GPS ir, internets ir, pirkstu nospiedumi ir. Vajag tikai softu, kas to visu vada un backend, kas analizē datus.

    Mārtiņš Stankevičs
    10.08.2015 16:32
    Reply to  P.

    Nesaku, ka nav! Nokaitināja, ja tā var to sajūtu nosaukt, bilžu un ģenitāliju piesaukšana šajā ziņā. Tāds zems līmenis.

    Kopumā par pamatdomu…
    Jā, noteikti, piekrītu, ka lieliska spiegošanas ierīce.
    Tāpat, kā draugiem.lv, facebook, Instgaram, Twitter u.c soc. tīkli…
    Pēc tā, kas ir mūsu draugi, kādām domubiedru grupām sekojam, kādas lapas patīk, kādas spēles spēlējam, cik bieži no kādām ierīcēm pieslēdzamies, no kurām IP galu, galā un kādos diennakts laikos, nemaz nerunājot par to, kādām aplikācijām/servisiem ļaujam pieeju izmantojot kādu soc. tīkla pasi. Ko meklējam un cik ilgi pavadām pie kādas konkrētas lapas utt…

    Ja grib, tad visu var atrast, ko un kā… kaut vai pēc maksājuma kartes- ko kur un cik bieži iepērcies, kādos servisos norēķinies, kādu zāli apmeklē, kādu sporta pasākumu biļetes pērc utt..

    Visur – ļauj vien vaļu fantāzijai un visur atradīsi kādu iespēju Tevi izsekot, spriest par Tevi, veikt analīzi!

    davfreim
    10.08.2015 16:29

    Nu nekas, kas ir piesaistīts pie interneta nav drošs 100%, androids ar saviem entajiem robiem nav izņēmums.

    Bet man vienīgajam nepatīk tas vārds “urķi”?

    Reklāma