Web Analytics
More
    Reklāma

    Google gatavo spēcīgu Samsung DeX alternatīvu

    Jaunākie raksti

    Šobrīd, izdzirdot salikumu darbvirsmas režīms Android operētājsistēmā, lietotāji ar to parasti asociē Samsung DeX risinājumu. Vienkārši sakot, tas ļauj telefonam pieslēgt lielāku ekrānu un izmantot to līdzīgi datoram.

    Tomēr realitāte ir tāda, ka šī funkcionalitāte ir pieejama jau no Android 10 laikiem, taču nav plaši izmantota. Šo gadu laikā darbvirsmas režīms ir ticis lēnām attīstīts, lai būtu ērtāk pārvaldīt vairākus lietotņu logus vienā ekrānā. Tās ir iespējams arī atvērt vairāku logu režīmā un brīvi izkārtot.

    Reklāma


    Nesenie uzlabojumi no Google ir tieši saistīti ar šo brīvo logu izkārtošanas režīmu. Android piedāvā trīs izmēru izvēles šajā režīmē: pilnekrāna, dalītais vai brīvais novietojums. Izvēloties trešo režīmu, lietotājam ir iespēja brīvi pārvietot logus pa ekrānu, kā arī mainīt to izmērus, vai arī to pārlikt kreisajā vai labājā ekrāna pusē. Taču joprojām nav izveidota iespēja ekrānus ērti pārvietot ar klaviatūras taustiņu kombinācijām.

    Sagaidāms, ka šie logu izkārtojumu uzlabojumi varētu tikt piedāvāti reizē ar Android 15 operētājsistēmas versijas iznākšanu. Iespējams, ka tās tiks īpaši izceltas reizē ar Google Pixel 9 modeļu iznākšanu. Par to liecina arī tas, ka jau Pixel 8 modeļi saņems iespēju savienoties ar ārējo ekrānu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    oxeed
    08.04.2024 11:47

    Google jau viss ir. Vajag tik piešķilt, lai strādā

    Balamute
    08.04.2024 13:11

    Šo jau vareja kadu laiku attīstīt, tad varetu mainīt arī tos windowsuskatru gadu, jo telefonus perk katru ja ne tad ik pec 2 noteikti. Pat majsaimnieces.
    Lai aktuālāko softu cilveki izmanto.
    Jo majsaimnieces un parastie lietotaji kompi pērk ik pec 10gadiem.

    Profs
    08.04.2024 18:47

    Pāris dienas atpakaļ viens no portāla adminiem ar putām uz lūpām rakstīja, ka nu nav iespējams telefonu pārtaisīt par datoru un skat – pāris dienas vēlāk pat portāls liek rakstu – te gan joprojām paliek neatbildēts jautājums par telefona pievienošanu ekrāna – vai domāts fiziski ar kabeļiem vai tas ir kāds smart ekrāna paveids…

    Kārlis
    08.04.2024 20:40
    Reply to  Profs

    Pirms tam samsungam stradaja tikai ar vadu, bet no jaunā update it ka youtubā rāda ka var bezvadu risinājumu lietot.

    karlis
    09.04.2024 00:02
    Reply to  Kārlis

    tas ir kā?

    Jancis
    09.04.2024 06:59
    Reply to  Profs

    Riight, “ar putām uz lūpām”. Drāmas karaliene..

    Reklāma