Web Analytics
More
    Reklāma

    Google Pixel 8 viedtālruņos bloķē veiktspējas testus

    Jaunākie raksti

    Google spērusi visai dīvainu solis, neļaujot apskatu veidotājiem parādīt Pixel 8 un Pixel 8 Pro veiktspējas testus. Nav gan skaidrs, ko tieši Google plāno slēpt ar šo soli, nevarētu būt, ka Tensor G3 procesors ir tik nespējīgs.

    Vēl dīvaināku šo situāciju padara Google ierobežojumi, kas liedz arī Pixel 8 sērijas pircējiem tikt pie veiktspējas testu ielādes un uzstādīšanas no Google Play veikala. Google ir bloķējusi Geekbench, 3DMark un citus veiktspējas testus.

    Reklāma


    Pixel 8 sērijai gan ir iespējams uzstādīt lietotnes arī no citiem avotiem, un te parādās arī iemesls, kāpēc Google baidās no veiktspējas testiem. Google norāda, ka Tensor G3 gadījumā domāts par mākslīgā intelekta darbināšanu, kā arī efektivitāti, bet dažviet tiek norādīts, ka Tensor G3 ir drīzāk Snapdragon 888 līmenī efektivitātes ziņā. Geekbench 6 testā Tensor G3 piekāpjas Snapdragon 8 Gen 2, kas gan nebūtu vērtējams kā slikts sasniegums.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    16.10.2023 09:32

    Par apskatniekiem skaidrs, bet vai kāds no ikdienas lietotājiem telefonā laiž testus? Kāds tas ir, tāds arī paliks – ko tur testēt)

    Skābene
    16.10.2023 11:25
    Reply to  Biteme

    Parastajam lietotājam tie cipari neko neizsaka. Foto testi gan ir cita lieta, jo katrs grib smukākas bildes savam instagramam! :D

    Biteme
    16.10.2023 12:03
    Reply to  Skābene

    Vairums cilvēku bildē drausmīgi, neatkarīgi no tehnikas) Labas bildes ir nelielam skaitam cilvēku, kam ir gan acs, gan iesista roka, gan pacietība lai izietu cauri visiem tehniskajiem posmiem un nonāktu līdz spējai bildē attēlot savu domu. Daudzi tā arī paliek fāzē, kad visa bildes jēga ir aparāta, objektīva vai apstrādes softa iespēju demonstrēšana.

    Krotow
    16.10.2023 13:31
    Reply to  Biteme

    Vairums knipsē vienu skatu 5-10 reizes, cerot ka viena no bildēm izskatīsies labi :) To var saprast, jo vidējā un zemā gala aparātiem ar fokusēšanās ātrumu un attēla kvalitāti ne ideālas gaismas apstākļos ir nu tā. Arī fotografējamais objekts mēdz izšķobīties… nu gadās. Galvenā problēma parādās pēc tam, jo lietotājs parastais ir slinks un bildes no sava telefona neiztīra. Un tās tur paliek ar visām ašpadsmit kopijām. Pēc gada-pusotra attēlu galerijā jau atrodas 10K+ failu, kuri bremzē galerijas atvēršanu un dažos gadījumos arī sistēmas darbu vispār. Un tad sākas raudāšana par to ka telefons slikts. Lai gan iemesls ir tikai personīgais slinkums.

    Last edited 6 months ago by Krotow
    Biteme
    16.10.2023 14:08
    Reply to  Krotow

    Varbūt pienācis laiks uztaisīt galeriju, no kuras pēc noteikta laika tiek dzēstas bildes kas nav atzīmētas kā saglabājamas?
    man ir daži vatsapa kontakti, kas nevis atsūta linku uz savu mākoņgaleriju, bet sūta desmitiem bilžu pa tiešo – apskatos un visu nodzēšu. Jau dzirdu ka vietējie krājēji man saka, ka es neko nesaprotu)

    Krotow
    16.10.2023 18:06
    Reply to  Biteme

    Var jau uzlikt ka no galerijas pēc pusgada izmet visu glabāšanai neatzīmēto. Taču uzreiz sāksies lietotāju brēcieni ka viņi vairs nevar atrast pagājušā gada Jāņu bildes un aizpērnā Ilzītes izlaiduma foto. Tad lai labāk paliek kā ir.

    Skābene
    17.10.2023 08:59
    Reply to  Biteme

    Nu mūsdienās telefons prot pateikt priekšā kur jānostājas un kā jātēmē, lai sanāktu labāks kadrs. Tāpat telefons no vairākiem attēliem prot salikt vienu, kur visiem kadrā esošajiem acis vaļā un visi smaida! :D
    Pēc tam jau ir iespēja nospiest pogu “uzlabot attēlu”, kas iztaisnos horizontu, noņems baltos trokšņus, ēnas. Tad ar maģisku pieskārienu var izdzēst liekos objektus no attēla un beigās jau ir tīri ciešams foto mākslas rezultāts! Nu un protams filtri, daudz filtru un tev ir daudz “like” instagramā! :D
    Kaut gan, ja bildē pupus un dibenus, tad “like” būs daudz, pat ja bildēt nejēdz! :D
    Tādā ziņā kaķēnus un kucēnus ir grūtāk nobildēt!

    Tasesmues
    16.10.2023 12:33
    Reply to  Biteme

    Tas var būt par iemeslu telefona izvēlei. Kad samsung lika dažādus procesorus Eiropas un pasaules tālruņos, no kuriem viens bija sūds, tad gan tas bija svarīgi.

    Biteme
    16.10.2023 14:04
    Reply to  Tasesmues

    Ko tad man testēt – zinu ka tam modelim būs exynos un testēšana man neko nemainīs. Jeb bija cpu loterija un cilvēki pēc pirkuma skatījās, ko izvilkuši?

    Slais
    16.10.2023 17:49
    Reply to  Biteme

    A kā Tu zini, ka Exyons sūdīgāks?🤔

    Biteme
    16.10.2023 18:09
    Reply to  Slais

    Tā viņi žēl;ojās. Teiksim, man kā parastam lietotājam, nav sajēgas kāds procis ir manā telefonā, bet cik saprotu, tad EU lietotājiem sāpēja, ka viņi trubām bija daži papagaiļi mazāk nekā US modelī.
    Vai to atšķirību varēja just arī ikdienas lietošanā? 🤔

    Slais
    16.10.2023 19:17
    Reply to  Biteme

    Tam Exyonam laikam bija nedaudz vairāk problēmu, karsa vairāk un tērēja aķi naskāk + mazāk jaudas, domāju tas bija galvenais cepiens.
    Plus ir/bija vel tādi MediaTek procesori, tie ari laikam esot bijuši slikti, nezinu kā tagad un vai ir vel tādi.
    Citādāk jau jā, domāju, ka stabili lielais vairākums nav testējuši savus “papagaiļus”, bet apskatniekiem protams tas ir noderīgi.

    Reklāma