Web Analytics
More
    Reklāma

    Covid-19 vakcinācijas sertifikātu tagad iespējams glabāt zem ādas implantētā mikročipā (video)

    Jaunākie raksti

    Šobrīd tikšana lielveikalā, kultūras vai kādā citā iestādē nav pati ērtākā, jo ikreiz jāuzrāda savs vakcinēšanās apliecinājums un personu apliecinošs dokuments. Protams, labs  variants ir savu QR kodu uzlīmēt uz ID kartes. Tomēr eksistē vēl kāds risinājums, kā to visu izdarīt, iespējams, ērtāk. Zviedrijas jaunuzņēmums “Epicenter” radījis zem ādas implantējamu mikročipu, kurā glabāt informāciju par Covid-19 vakcinācijas statusu.

    Šis aptuveni rīsa lieluma čips ir nolasāms, izmantojot tehnoloģiju, ko lieto bezkontakta maksājumos. Tāpēc to var nolasīt principā jebkura ierīce, kas aprīkota ar NFC. Līdz ar to nevarētu būt nekādu problēmu ar šo risinājumu iekļūt tur, kur jāuzrāda vakcinācijas sertifikāts.

    Reklāma

    Čipa praktiskumu nodemonstrējis “Epicenter” pārstāvis Hannes Sjöblad, kuram tas implantēts rokā. Lai uzrādītu savu vakcinācijas statusu, viņam vienkārši jāpavicina roka gar skenēšanas ierīci/viedtālruni, un lieta darīta. Viņaprāt, šāds implantējams čips ir ļoti praktisks, to var izmantot dažādās situācijās, un šobrīd tas lieti noder, lai uzrādītu savu Covid-19 vakcinēšanās sertifikātu.

    Vienīgās neērtības varētu radīt tas, ka vismaz pagaidām jāvakcinējas ik pēc pāris mēnešiem. Līdz ar to tikpat bieži arī čips būtu jāmaina, kas droši vien nav nekas patīkams.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Aigars Axx
    23.12.2021 11:43

    Nav jēgas lietot kko īpašu vai specifisku, lietderīgāk būtu iešūt informāciju par identitāti un tad katrs no dienestiem, saņemot info no servera, redz sev paredzētu informāciju, piem., tev ir sertifikāts, vadītāja apliecība, nodokļu parāds…. utt.

    Arčiņš
    23.12.2021 12:31

    Medus maize antivakceriem , plakanzemjiem un virpuļūdens lietotājiem. Tagad frāze ” Es Taču teicu” būs ļoti populāra.

    Maar
    23.12.2021 16:17

    Konspirologi :-D

    fufcix
    23.12.2021 16:32

    iešūt čipu lai 9 mēneši zīmētos ir stulbi

    Kursors.lv
    23.12.2021 17:22
    Reply to  fufcix

    Kāpēc deviņus mēnešus? Iešuj čipu un iekodē tur aktuālo informāciju.

    WOLFS
    23.12.2021 20:15

    morga darbinieki šo ekstru novērtētu

    Reklāma