Web Analytics
More
    Reklāma

    Stellantis darbinieku atlaišanā vaino elektroauto izmaksas

    Jaunākie raksti

    Autobūves uzņēmums Stellantis, kura paspārnē ir virkne dažādu autoražotāju, paziņojis, ka uz nezināmu laiku slēgs rūpnīcu Ilinoisas štatā ASV, bet nākamā gada sākumā uzņēmums atlaidīs 1350 darbiniekus. Šajā rūpnīcā, kas atrodas 75 jūdzes no Čikāgas, tiek ražots ar iekšdedzes dzinēju aprīkots Jeep Cherokee, savukārt oficiālajā paziņojumā ražotājs vaino elektroauto ražošanas ļoti augstās izmaksas.

    “Autobūves industriju nelabvēlīgi ietekmējuši daudzi faktori, piemēram, Covid-19 pandēmija, kā arī globālā pusvadītāju krīze. Taču galvenais izaicinājums ir izmaksu palielināšanās, kas saistīta ar auto tirgus elektrifikāciju,” teikts paziņojumā, Stellantis norādot, ka šo rūpnīcu varētu slēgt arī uz visiem laikiem. Zināms, ka Stellantis šī konkrētā Jeep modeļa ražošanu plāno pārcelt uz rūpnīcu Meksikā.

    The Verge publikācijā tiek uzsvērs, ka Stellantis nav vienīgais ražotājs, kas elektrifikāciju izmanto kā iemeslu, lai atlaistu darbiniekus – Ford augustā atlaida 3000 cilvēkus, norādot, ka kompānijai jāmaina veids, kā tā strādājusi vairāk nekā gadsimtu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma