Web Analytics
More
    Reklāma

    No decembra sākuma SEB bankas klientiem ir pieejams Google Pay

    Jaunākie raksti

    No decembra sākuma SEB bankas klienti var pievienot savu privātpersonas vai uzņēmuma maksājumu karti Google Pay, lai norēķinātos par pirkumiem veikalos un tiešsaistē. Šis ērti lietojamais un drošais maksājumu risinājums ir pieejams Android viedierīču lietotājiem.

    “Redzam, ka interese par maksājumiem ar viedierīcēm aug un šobrīd priekšroku šāda veida maksājumiem dod 10% Latvijas iedzīvotāju, lielākoties jaunieši*. Tāpēc esam priecīgi papildināt savu digitālo pakalpojumu klāstu ar vēl vienu mūsdienīgu un drošu bezkontakta maksājumu veidu – Google Pay, kas tagad ir pieejams Android ierīču īpašniekiem,” norāda SEB bankas valdes loceklis Arnis Škapars.

    Reklāma

    Lai sāktu izmantot jauno maksāšanas iespēju, ir nepieciešama aktīva SEB bankas maksājumu karte un Google lietotāja konts, kas pievienots Android viedtālrunim vai viedierīcei, kas atbalsta NFC maksājumus un Google Pay.

    Kartes digitalizāciju var veikt, izmantojot SEB mobilo lietotni vai Google Wallet lietotni, sekojot ekrānā redzamiem norādījumiem. Kad tas ir paveikts, bankas karti un maku var atstāt mājās — Google Pay ir iespējams izmantot visur, kur tiek atbalstīti bezkontakta maksājumi.

    Google Pay maksājumu risinājums ir drošs un aizsargāts. Kartes digitalizācijas laikā tiek izveidots unikāls digitālās kartes numurs, kas tiek saistīts ar tālruni vai viedierīci. Klienta kartes dati netiek saglabāti ierīcē, kā arī netiek sniegti tirgotājiem maksāšanas laikā.

    Par darījumiem, kas veikti ar Google Pay, papildu maksa netiek piemērota.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    kkjk
    12.12.2022 14:20

    haha, gadus 7 pec civilizetās pasaules

    grh
    12.12.2022 18:09
    Reply to  kkjk

    Tāpat kā Bite ar 5G :D

    12.12.2022 21:37
    Reply to  kkjk

    Tas pats bija ar Apple pay… SEB kiberdrošības speciālisti kaut ko zin vairāk par citiem, un ilgi gaidīja attiecīgo drošības līmeni Google pay un Apple pay platformās.

    Skābene
    13.12.2022 09:32
    Reply to  Usinss

    SEB ir īpašs, viņi jau tikai nesan ieviesa arī tādu servisu kā maksājums uz tālruņa numuru! Citadelē jau tāda opcija bija vairākus gadus pieejama, bet SEBam tas bija kaut kas WoW.

    Tītars
    13.12.2022 21:34
    Reply to  Usinss

    Ko Tieši viņi gaidija? Labu laiku atpakaļ varēji vienkāršāk tikt pie apple pay reģistrējoties N21 bankā (DE). Vēl pirms LV bankās apple pay bija pieejams. Problēma gan cita bija, pārdevēji neļāva iet prom kamēr čekā neredzēja ka pirkums apstiprināts, jo viss notika “pārāk ātri”.

    Pēča
    14.12.2022 07:58

    Pasakiet man, kam tas vajadzīgs? Man piemēram ir swedbank aplikācija, kur var ieslegt ‘mobīlos maksājumus’ jau gadus 2 vai 3 nospiežu un nopīkstinu pie kases ar telefonu. Kāmdeļ vajag papildus bankas aplikācijai vēlvienu aplikāciju lai maksātu? Jo Gpay tak neredzēsi konta atlikumu un nevarēsi veikt pārskaitījumus u.t.t., tikai samaksāt, tātad bankas aplikācijai tāpat jabūt lai veiktu ikdienas maksajumus.

    Nezinu par SEB, moš aplikācijā nebija tādu iespeju maksāt, tāpēc tagad šīs bankas klienti tagad ir laimīgi, ka jātur ir 2 aplikācijas vienu bankas darījumiem otru maksajumiem pie kases un domā, ka notiek ‘revolūcija’ ka var vairs neņemt visur bankas karti līdz. :)

    P.S. Man Gwallet arī ir, bet viņā ir pievienotas visas ‘klienta kartes’ lai nav jāstaipa pilns maks ar plastikāta kartēm, īpasi no veikaliem vai aptiekām, kurās iegriezies varbūt reizi mēnesī… ;) Kopš ‘digitalizejos’ kādu gadu atpakaļ, maks palika uzreiz 3x plānāks un ērtāks…

    Last edited 1 year ago by Pēča
    Name*
    14.12.2022 08:43
    Reply to  Pēča

    Ja ir, piemēram, android smartwatch. Tad ar SEB nevarēja samaksāt par pirkumu, jo nebija app. Tagad kad ir Gpay, tad to var. Man personiski, Gpay daudz labāk strādā pie termināla nekā SEB app. Runājot par atlikumu, ja ir ieslēgta notifikācija seb app. Tad to arī var redzēt uzreiz.

    Kursors.lv
    14.12.2022 08:43
    Reply to  Pēča

    Nav būtiska ieguvuma no Apple/Google Pay, bet var būt situācijas, kur tas ir ērtāk. Proti, ja mēs izmantojam vienas vai otras platformas viedpulksteņus. Ar Apple/Google Pay tie spēs nodrošināt bezkontakta maksājumus, bet ar SEB (vai jebkuras citas bankas) lietotni nespēs. Tāpat Apple/Google Pay ir integrēti dažādās mājaslapās, kamēr banku lietotnes nekad nespēs panākt šādas integrācijas. Bet es piekrītu, ka tas nav tāds ļoti izteikts ieguvums, tomēr sīkumi salasās.

    Tītars
    14.12.2022 09:35
    Reply to  Pēča

    Nezinu vai Gpay ir tas pats, bet mans lielākais ieguvums no Apple pay ir iespēja maksāt “kā ar karti” nevis kā ar bezkontakta kartes maksājumu.
    Vari veikt 1k+ pirkumus novicinot pulksteni gar maksas aparātu. Turklāt Apple pay šiet ātrāks nekā bezkontakta maksājums. Neesmu gan side by side testējis. Pārējais jau ērtums, digitalizē visas kartes un makā līdzi tik vien kā ID karte un piečuks.

    mmbds
    15.12.2022 12:22
    Reply to  Tītars

    Kad bija Samsung S8 tad SEB bezkontaktu maksājumi bieži lažoja, pē kārtējā app updeita lai norēķinātos telefons bija jātur pat 10-15s pie aparāta lai nopikstētu. Pat resetoju telefonu, trakstīju SEB supportam…nekā, it kā esot paša telefona issue. Pēc vairākiem mēnešiem pēc kārtējā SEB app updeita viss sāka str”adāt kā iepriekš…3-4s
    Kad pārgāju uz iPhone biju patīkami pārsteigts par to ka tagad maksājums reti kad aizņem vairāk par 1s…izņēmums ir Lidl, kur dažreiz var būt līdz 5s

    Big W
    15.12.2022 14:01
    Reply to  Pēča

    Es tieši šo gaidīju, lai varētu samaksāt ar savu Galaxy Watch 5.

    Reklāma