Web Analytics
More
    Reklāma

    “Twitter” vairs nemēģinās apkarot Covid-19 dezinformāciju

    Jaunākie raksti

    Īlons Masks, kļūstot par “Twitter” vadītāju, cieši apņēmās platformā nodrošināt vārda brīvību. Šajā ziņā jau panākts ievērojams progress, atjaunojot vairākus bloķētos kontus. Saistībā ar šo daudzi lietotāji ir nobažījušies, ka “Twitter” sāks izplatīties dezinformācija un viltus ziņas. Tam ir pamats, jo uzņēmums paziņojis, ka vismaz pagaidām aptur Covid-19 dezinformācijas politiku.

    “Twitter” informējis, ka šīs izmaiņas stājas spēkā no 23. novembra. Līdz ar to ir diezgan skaidrs, ka uzņēmums neko nepasāks gadījumos, kad publicēts saturs saistībā ar kovidu vai vakcīnām, pat ja tas ir maldinošs un nepatiess.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka “Twitter” sāka apkarot ar kovidu saistīto dezinformāciju 2020. gada janvārī, kad slimība sāka izplatīties visā pasaulē. Kopš tā laika saistībā ar nepatiesa satura publicēšanu par šo tēmu uzņēmums bloķējis vairāk nekā 11 200 kontus, dzēsis teju 100 000 ierakstu, kā arī sāka pievienot brīdinājuma etiķetes pie tiem tvītiem, kuri saturēja strīdīgu informāciju par kovidu vai vakcīnām. Par šādu satura politiku “Twitter” tika slavēts un pat rādīts kā piemērs citiem sociālajiem tīkliem.

    Pagājušajā nedēļā Masks aptaujāja savus “Twitter” sekotājus par to, vai apžēlot tos lietotājus, kuru kontu darbība ir apturēta, bet, kuri nav pārkāpuši platformas likumus un bezkaunīgi spamojuši. Pēc tam, kad lielākā daļa nobalsoja par, Masks paziņoja, ka šonedēļ sāks atjaunot bloķētos kontus. Pagaidām nav skaidrs, vai tiks atjaunota to 11 230 kontu darbība, kuri tika bloķēti Covid-19 dezinformācijas izplatīšanas dēl.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis
    30.11.2022 12:14

    Pļaviņš sajūsmā berzē rokas :D

    Last edited 1 year ago by Jānis Vanags
    Krotow
    30.11.2022 12:41

    Drīz tur būs sektantu un troļļu paradīze. Un tviteri varēs lietot tikai lai ielogotos kaut kur.

    Edg
    30.11.2022 21:30
    Reply to  Krotow

    Ar to “free speech” tur tā, ka ja raksti sliktu par Elonu vai parodē viņu, tā bano nost. Līdz ar to “free speech” tur nav – tikai atļauts “hate speech” pret lietām, kas sakrīt ar Elona interesēm. Paliks tur tiešām sektanti, troļļi un Elona “bootlickers”.

    Skābene
    30.11.2022 12:56

    Varbūt arī labi! Ja es agrāk ierakstītu twitterī, ka valsts bezjēdzīgi šķiež naudu uz covid vakcīnām, mani nosauktu par antivakseri un nobanotu bez faktu pārbaudes, jo visi kas kaut ko sliktu ieraksta par covid, ir antivakseri. Ja veiktu rūpīgu faktu pārbaudi, tad konstatētu, ka vakardienas MK sēdē ir skatīts informatīvais ziņojums par papildus naudas līdzekļu piešķiršanu AstraZeneca vakcīnas pieaugošo izmaksu segšanai no valsts budžeta, neskatoties uz to, ka ar šo vakcīnu Latvijā nevienu vairs nevakcinē! Ja vēl pierakstītu, ka ziņojumu skatīja valdības sēdes slēgtajā daļā, un ziņojums nav pieejams TAP portālā publiskai apskatei, tad Twitter algoritms vēl piespraustu man sazvērestības teoriju piekritēja birku.

    Cilvēkiem ir jāsaprot, ka galva ir priekš domāšanas, nevis priekš cepures nēsāšanas. Katram pašam ir jābūt spējīgam atsijāt graudus no pelavām. Ja kāds visu cenzēs tavā vietā un izlems kurš saturs ir labs, kurš slikts, tad būs kā lielajā kaimiņvalstī, kur TV kastes nozombēti cilvēki vairs neatšķir vēlamo no realitātes.

    Biteme
    30.11.2022 13:02

    Gaidām, ka Masks pirms tam bloķētajiem disidentiem piešķirs rozā vai lillā atšķirības zīmi (zelta aizņemta, platīna būtu tas pats kas jau aizņemtā pelēkā). Tā teikt, par ciešanām patiesības vārdā.

    bobis
    04.12.2022 15:27

    Tas tikai nozime ka maskam bus kars ar eiropas savienibu, uzvaretajs jau zinams.

    Reklāma