Web Analytics
More
    Reklāma

    Masks: SpaceX uz Marsu dosies līdz 2022. gadam, cilvēki – nākamo sešu gadu laikā

    Jaunākie raksti

    SpaceX radītājs Īlons Masks (Elon Musk) atklājis, ka tuvāko divu gadu laikā uz Marsu plāno nosūtīt pirmo SpaceX kosmosa kuģi. Tikmēr pirmie cilvēki uz Sarkano planētu varētu doties no 2024. līdz 2026. gadam.

    Masks skaidro, ka braucieni uz Marsu nav atkarīgi tikai no gatavības pakāpes, bet arī no Marsa orbītas jeb abu planētu tuvuma. Reizi divos gados Marss un Zeme atrodas vistuvāk viena otrai, kā tas bija šī gada sākumā. Tāpēc nākamreiz kas tāds notiks 2022., 2024., 2026. gadā un tā tālāk.

    Reklāma

    SpaceX boss ir diezgan pārliecināts, ka pēc sešiem gadiem cilvēkiem būs iespēja ceļot uz Marsu. Veiksmes un izdošanās gadījumā pirmie cilvēki tur varētu nokļūt pat pēc četriem gadiem. Tikmēr tuvāko divu gadu laikā SpaceX uz Sarkano planētu plāno nosūtīt bezpilota transportlīdzekli. Savā paziņojumā Masks arī uzsver, ka kosmosa tehnoloģiju radīšanā koncentrējas uz to, lai Marsu varētu apmeklēt uzreiz liels skaits cilvēku.

    Tāpat Īlons Masks izteicās, ka tuvāko divu līdz trīs gadu laikā plāno pats iemēģināt SpaceX kosmosa kuģi “Starship” – transportlīdzekli, kas uz Marsu varētu nogādāt uzreiz 100 cilvēkus. Jāpiebilst, ka līdz šim lielākais Starship testa lidojums paredzēts jau šonedēļ.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    03.12.2020 17:31

    principā Masku šobrīd var salīdzināt ar Fordu, kuram bija vīzija un kurš uzcirta auto konvejierražošanu. visādi uzmetējbusinesmeņi aļa Džobs pat klāt nestāv, lai arī cik tur aizgrauztā kompānija nebūtu vērta.

    Kristaps
    03.12.2020 18:10

    Sapņi paliek sapņi….
    Vai tad Brensons un Masks netaisījās jau 2020 gadā nodrošināt kosmiskos lidojumus, brīvi pieejamus visiem interesentiem?!??? Un 2025 vai 30 gadā dzīvošanu uz marsa….
    Kaut kā neredz…. Ja vien bankā tev nav vismaz 10 nulles aiz cipara, tad biļeti nedabūt….

    Reinis Rozitis
    03.12.2020 18:28
    Reply to  Kristaps

    Kaut kā nedaudz tracina cilvēki, kuru arguments ir, ja kāds viņiem tramvaja biļetes vietā nav nodrošinājis solīto lidojumu stratosfērā, tad uzreiz ir kaut kādi sapņi (analogi kā Rogozins ar savu “batutu”)..

    Pūķis (Crew Dragon) pie ISS piešķepselējās, kā bija solīts .. tur gads/mēneši uz priekšu vai atpakaļ nav nozīmes.

    Gan jau Starships aizlidos tur kur Īlonam iegribēsies (kaut vai principa pēc)..

    digitalk
    03.12.2020 18:31
    Reply to  Kristaps

    Virgin ir puskoka lēcēji, Brensons pamatā muld (Džobsa tipa businesmenis), nu un fonā viņa kompānija kaut ko dara. nu uzleks nedaudz augstāk par stratosfēru tūristiem par prieku. kāda jēga? nopelnīs piķi, tehniskajam progresam nulle pienesuma?

    Reklāma