Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” nākamnedēļ plāno veikt trešo “Starship” megaraķetes testu

    Jaunākie raksti

    Kosmosa kompānija “SpaceX” paziņojusi, ka nākamnedēļ plāno veikt pasaulē jaudīgākās raķetes “Starship” trešo izmēģinājuma lidojumu. “Starship“, kurā ietilpst pirmās pakāpes “Super Heavy” pastiprinātājs un augšējā pakāpe jeb kosmosa kuģis “Starship”, palaišana plānota 14. martā, taču šeit savs vārds vēl sakāms Federālajai aviācijas pārvaldei, kurai tuvākajās dienās jāsniedz palaišanas atļauja.

    Paredzēts, ka raķete savu startu sāks no “SpaceX” Teksasas bāzes “Starbase”, no kurienes “Starship” palaists abas iepriekšējās reizes. Nākamnedēļ plānotais būs kopumā trešais megaraķetes izmēģinājuma lidojums. Pirmajās divās misijās tā eksplodēja pirms orbītas sasniegšanas. Tiesa, otrajā testa lidojumā bija vērojams progress, jo abi “Starship” posmi spēja veiksmīgi atdalīties.

    Reklāma

    “SpaceX” savā mājaslapā informē, ka otrais “Starship” izmēģinājuma lidojums, kas norisinājās 18. novembrī, “sasniedza vairākus nozīmīgus pagrieziena punktus un sniedza nenovērtējamus datus, kas ļauj turpināt uzlabot megaraķetes sniegumu”. Uzņēmums paziņoja, ka gaidāmā testa lidojuma mērķis ir balstīties uz to, ko “SpaceX” inženieri ir iemācījušies no iepriekšējiem palaišanas gadījumiem, mēģinot sasniegt vairākus ambiciozus mērķus, tostarp, kontrolēta kosmosa kuģa “Starship” nolaišanās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krissss
    09.03.2024 17:38

    Super. Gaidīšu startu ar nepacietību! :)

    ROCKETMAN
    10.03.2024 21:59

    Dažas detaļas. Šoreiz Starship testēs kravas dispensera durvis, degvielas pārsūknēšanu no galvas tanka (header tank) uz galveno tanku. Un pirmo reizi viena raptor dzinēja palaišanu vakuumā. Ja viss notiks pēc plāna un Starship pārdzīvos ieiešanu zemes atmosfērā tad kuģis tiks iznīcināts Indijas okeānā. Nesejraķete pēc atdalīšanās izpildīs boostback burn pēc kuras sekos re-entry burn un landing burn lai nesejraķete maigi nolaistos Meksikas līcī. Pēc tam tā tiks nogremdēta.

    bobis
    11.03.2024 16:16

    Videospeles ir papilnam paraugu, kadas varetu but raketes vai kosmoskugi.

    bobis
    11.03.2024 16:22

    Man patika galaktikas aizstavju kosmiska pieredze no marvel serijas.

    bobis
    11.03.2024 16:29

    Varbut vareja piesaistit fantastikas spelu dizainerus par kosmosu, ka piemeram mass efect 2, varbut tas proces ietu uz prieksu.

    bobis
    11.03.2024 16:39

    Viena gara pildspalva, piesukneta ar degvielu, pamegina pildspalvu tada stavokli noturet uz galda, vai tad nekadas citas formas ta figna nevar but, ko palaiz kosmosa.

    Reklāma