Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” sāk palaist “Starlink” satelītus, kas nodrošina internetu viedtālruņiem

    Jaunākie raksti

    Kosmosa kompānija “SpaceX”, kas pērn veica rekorddaudz raķešu palaišanas, 2024. gadu iesākusi visai vērienīgi. Vēlā 2. janvāra vakarā uzņēmums palaidis šajā gadā pirmo raķeti, kuras uzdevums bija orbītā nogādāt jaunās paaudzes “Starlink V2” interneta satelītus. Tie spēj tiešā veidā savienoties ar 5G atbalstošiem mobilajiem tālruņiem un sniegt mobilo pakalpojumu “Direct-to-Cell“.

    “SpaceX” 2022. gadā izveidoja partnerību ar mobilo sakaru operatoru “T-Mobile”, kuras ietvaros solīja palaist interneta satelītus, kuri spētu tiešā veidā savienoties ar mobilajām ierīcēm un nodrošinātu “T-Mobile” klientiem tiešu piekļuvi internetam. Nupat palaistie seši “V2” satelīti ir pirmie, kuri orbītā nogādāti šīs sadarbības ietvaros. Tas vienlaikus ir arī nozīmīgs solis “Starlink” satelītu interneta pakalpojuma attīstībā.

    Paredzams, ka “V2” satelīti “T-Mobile” klientiem nodrošinās tiešu 5G savienojumu ar mobilo tālruni. Sākotnēji tas aprobežosies ar īsziņām, taču abi uzņēmumi cer to paplašināt līdz balss zvaniem un galu galā arī datu savienojumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma