Web Analytics
More
    Reklāma

    “T-Mobile” sadarbojas ar “SpaceX”, lai ievērojami palielinātu tīkla pārklājumu ASV

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā nedēļā viens no ievērojamākajiem notikumiem telekomunikāciju jomā bija mobilo sakaru kompānijas “T-Mobile” un Īlona Maska vadītā uzņēmuma “SpaceX” kopīgais pasākums, kura laikā abi uzņēmumi paziņoja par sadarbību, kas pozitīvi ietekmēs “T-Mobile” pakalpojumu abonentus ASV. Sadarbības ietvaros “T-Mobile” vēlas izmantot “Starlink” satelītus, lai ievērojami palielinātu mobilo sakaru pārklājumu ASV.

    Jaunā pakalpojuma ietvaros “T-Mobile” abonentiem jau nākamā gada laikā tiktu nodrošināts tiešs savienojums ar “Starlink” ātrgaitas interneta satelītiem. Lielākās priekšrocības sagaidīs tos, kuri dzīvo salīdzinoši izolētos un mazapdzīvotos apgabalos, kur līdz šim “T-Mobile” pārklājums bija vājš vai nebija vispār.

    Sākotnēji pakalpojums darbotos bezmaksas ar SMS, MMS un atsevišķām ziņapmaiņas lietotnēm, dodot iespēju lietotājam teju no jebkuras vietas ASV sazināties ar ģimeni, draugiem, palīdzības dienestiem. “T-Mobile” saviem klientiem cer nodrošināt stabilus mobilos sakarus visā ASV kontinentālajā daļā, Havaju salās, daļā Aļaskas, Puertoriko un teritoriālajos ūdeņos. Vēlāk, sadarbojoties ar citiem partneriem, šo pakalpojumu varētu izsvērst plašāk.

    Šajā pasākumā, kas norisinājās Teksasā esošajā “SpaceX” raķešu palaišanas vietā “Starbase”, “T-Mobile” izpilddirektors Maiks Zīverts (Mike Sievert) un “SpaceX” izpilddirektors Īlons Masks izklāstīja plānu paplašināt “T-Mobile” tīkla pārklājumu, izmantojot “Starlink” satelītus. Īpašs uzsvars tiks likts uz “Starlink” nākamās paaudzes satelītiem “V2”, ko plānots palaist nākamgad. “T-Mobile” vadītājs uzsvēra, ka jaunais pakalpojums būs pieejams “gandrīz visur, kur klients var redzēt debesis”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Peters Leo
    30.08.2022 10:14

    Bet ko nozīmē Worldwide? Tas būs tikkai USA, bet saka visa pasaulē lol.

    KKTK
    30.08.2022 10:39
    Reply to  Peters Leo

    Tev ir Bite SIM karte, bet tevi var sazvanīt gandrīz visā pasaulē lol. Tas viss ir starpoperatoru līgumu nopelns. lol.
    Starp citu T-Mobile ir kā vietējais operators Anglijā, Vācijā, Austrijā, Čehijā, Polijā un vēl dažās. Tā kā tajās valstīs satelīti diezgan ātri var sākt apkalpot to valstu T-Mobile SIM. Viss atkarīgs tikai no vadības lēmumiem.

    Reklāma