Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropa: Nav pieņemams, ka Meta pieprasa samaksu par neizsekošanu

    Jaunākie raksti

    Lai vismaz daļēji apietu Eiropas Savienības Digitālo tirgu likumu, kas visa cita starpā nosaka arī to, ka uzņēmumiem ir jāsaņem lietotāja piekrišana pirms to izsekošanas reklāmas nolūkos, Meta ieviesa abonēšanas plānu. Neizsekošanas abonēšana nav lēts prieks, tā maksā starp 10 un 13 eiro, cena gan ir atkarīga no tā, kur šo pasūtījumu veic.

    Meta abonēšana tīmekļa pārlūkā maksā 9.99 eiro mēnesī. Taču, ja izvēlaties abonēt savā Android vai iOS ierīcē, cena palielinās līdz 12.99 eiro mēnesī, jo Google un Apple paņem savas komisijas.

    Reklāma

    Aptuveni divi duči dažādu privātuma aizstāvju grupu jau iesnieguši sūdzību Eiropai par šādu Meta pieeju, kas komercializēt izvairīšanos no izsekošanas. Maksāt vairāk nekā 250 eiro gadā par neizsekošanu ir vājprāts.

    Meta gan šo visu cenšas dēvēt citos vārdos – lietotājs maksā par to, lai netiktu rādītas reklāmas un mērķētas reklāmas. Vienlaikus ir jāatzīmē, ka Eiropa pret Meta ir uzsākusi formālu izmeklēšanu, lai noskaidrotu, vai Meta nepārkāpj Eiropas Savienības Digitālo tirgu likuma prasības. Izmeklēšana vēl arvien noris, nav arī zināms, kad tā noslēgsies un vai Eiropa ko uzsāks tālāk pret Meta.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Karlis
    23.04.2024 15:05

    Tak nafig viņus.

    Skābene
    23.04.2024 15:21
    Reply to  Karlis

    Vajag tak ES kasi papildināt ar soda naudu $ čunguru! :D

    Profs
    23.04.2024 20:49

    ko var auklēties – nu jātaisa ciet to FB/META, jo tāpat tur nezinu nevienu normālu cilvēku, kas tur atrastos

    Reklāma