Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Savienība sāks jaunu izmeklēšanu pret “Meta” saistībā ar gaidāmajām Eiroparlamenta vēlēšanām

    Jaunākie raksti

    Ārzemju mediji ziņo, ka Eiropas Savienība (ES) gatavojas sākt jaunu izmeklēšanu pret “Meta” par ar Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām saistīta satura apstrādi. Eiropas amatpersonas ir nobažījušās par “maldinošām reklāmām un melīgu politisko saturu”, kas varētu parādīties “Meta” platformās, tuvojoties EP vēlēšanām, kas notiks 8. jūnijā.

    Saskaņā ar laikraksta “Financial Times” teikto, ES paudusi bažas arī par Krievijas “centieniem iedragāt gaidāmās EP vēlēšanas”, kā arī citu valstu kampaņām ar mērķi kādā veiktā iejaukties un ietekmēt vēlēšanu rezultātus.

    Reklāma

    Pēdējos gados sociālie tīkli spēlējuši milzīgu lomu politiskajos notikumos. Īpaši “Facebook” ir auglīga vieta, kur izplatīties dezinformācijai. ES paziņojusi, ka, ja tiks atklāts, ka “Meta” pārkāpusi Digitālo pakalpojumu likumu saistībā ar EP vēlēšanām saistītas dezinformācijas izplatību, uzņēmumam var tikt piemērots liels naudas sods.

    ES amatpersonas ir arī “ļoti noraizējušās” par “Meta” plānu augustā slēgt rīku “CrowdTangle”. Pētnieki un faktu pārbaudītāji to ir plaši izmantojuši gadiem ilgi, lai pētītu, kā saturs izplatās “Facebook” un “Instagram”.

    Reklāma
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma