Web Analytics
More
    Reklāma

    Elektroauto akumulatoru ražotājs Northvolt saņem 902 miljonu eiro valsts atbalstu rūpnīcas būvniecībai Vācijā

    Jaunākie raksti

    Eiropas Komisija oficiāli apstiprinājusi Vācijas valdības sniegto finansiālo atbalstu elektroauto akumulatoru ražotājam Northvolt, lai kompānija Vācijā būvētu savu akumulatoru rūpnīcu. Oficiāli apstiprināts, ka plānotā atbalsta summa no valsts ir 902 miljoni eiro.

    Komisijas paziņojumā teikts, ka šī topošā rūpnīca ir vēlviens pakāpiens Eiropas ceļā uz bezizmešu transportu, vienlaikus mazinot atkarību no ķīniešu piegādātājiem. Plānots, ka rūpnīca atradīsies Heides pilsētas tuvumā, valsts ziemeļdaļā, netālu no Dānijas robežas, savukārt ik gadu tajā varēs saražot akumulatorus ar kopējo ietilpību 60GWh. Plānots, ka ražošana sāksies jau 2026. gadā, savukārt maksimālā jauda tiks sasniegta 2029. gadā. Šajā reģionā ir pieejams arī liels elektrības daudzums, kas tiek saražots ar vēja enerģiju.

    Interesanti, ka paziņojumā teikts, ka, ja Vācija nebūtu sniegusi šo atbalstu, tad Northvolt savu rūpnīcu varētu izvēlēties būvēt ASV, kur kompānija varētu iegūt finansiālu atbalstu no federālās valdības. Northvolt jau būvē savu rūpnīcu Kvebekas provincē Kanādā, netālu no Monreālas, kur provinces valdība sniedza 2,9 miljardu Kanādas dolāru atbalstu, savukārt Kanādas federālā valdība nāca palīgā ar vēl 4,4 miljardiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma