Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft vēlas piedāvāt mākonī bāzētu Windows 11 versiju

    Jaunākie raksti

    Kāda pagājušajā gadā izlaista dokumentācija no Microsoft norāda uz uzņēmuma plāniem ikvienam lietotājam piedāvāt Windows 11 versiju, ko būtu iespējams lietot kā virtuālu mākoņservisu uz ikvienas ierīces par ikmēneša maksu.

    Jau šobrīd līdzīgs risinājums ir pieejams biznesa klientiem, izmantojot servisu Windows 365, kas šādā veidā ļauj izmantot gan Windows 10, gan Windows 11 operētājsistēmas. Sagaidāms, ka nākamais solis ir piedāvāt Windows 11 ikvienam ikdienas lietotājam. Tās mērķis ir piedāvāt pilnvērtīgu Windows pieredzi jebkurā ierīcē, kurā ir pieejams internets, kā arī papildu izmantot mākslīgā intelekta sniegtās iespējas.

    Reklāma

    Jaunais piegājiens ļautu vienkārši ielogoties Windows 365 servisā, lai no jebkuras ierīces un vietas pasaulē varētu izmantot Windows operētājsistēmu un saistītos produktus. Viens no piemēriem ir šāda mākoņservisa izmantošana ģimenē, kurā vecākiem ir iespējams brīvi pieslēgties bērnu datoriem, lai palīdzētu ar skolas darbu veikšanu, kā arī palīdzēt videospēlēs.

    Pagaidām gan nav zināma konkrēta plānu cena, bet tā varētu sākties no 10 dolāriem mēnesi. Skaidrs, ka šis ir veids, kā Microsoft vēlas vēl palielināt savu lietotāju bāzi. Protams, nekur nepazudīs klasiski instalēta Windows versija datoros, tomēr tiem, kuri pārsvarā datoru izmanto tikai interneta lietošanai, šāds risinājums varētu būt pietiekami saistošs. Tas arī norāda uz tendenci, ka mūsdienās visi servisi un programmatūra tiek abonēta.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ivis
    30.06.2023 09:25

    Bet lai pieslēgtos ar ierīci, šai ierīcei taču arī jābūt ar OS.

    Krotow
    30.06.2023 09:29
    Reply to  Ivis

    Tur var būt uzsvars uz Surface un ChromeBook, kas darbojas kā tievie klienti.

    Dzi
    30.06.2023 10:07
    Reply to  Krotow

    Bet tad kāda velna pēc pirkt Surface vai Chromebook, ja tik un tā gribi izmantot Windows 11? No lietošanas viedokļa neredzu vispār kaut kam šādam jēga, ā nē ir, ja vari uz smart tv palaist browseri un tev ir pieejams windows 11, un nevajag papildus iekārtu likt, lai izmantotu aplikācijas kuras nav pieejamas uz smart tv.

    Krotow
    30.06.2023 13:33
    Reply to  Dzi

    Vnk minēju Microsoft iedomāto variantu. Realitātē tiešām der jebkas kur var palaist pārlūkprogrammu.

    Biteme
    30.06.2023 10:51
    Reply to  Ivis

    Lai palaistu OS, parasti pietiek ar BIOS/UEFI
    LAN/NET boot arī nav izdomāts vakar.

    Jānis
    30.06.2023 14:54

    Un ko darīt bez NETa ??

    Krotow
    30.06.2023 16:32
    Reply to  Jānis

    Lietot Linux.

    MacBeton
    09.07.2023 08:39
    Reply to  Jānis

    Vai, rūpnīcai/kantorim, ar tādu netu, kurš var pazust jebkurā brīdī, un/vai ir mobīlā neta ātrumā.
    Ja apstājas CNC mašīna, tikai tapēc ka operators vairs netiek pie sava Wrkstn. Tāda CNC mašīna, kas uztaisa 10k€ detaļas dienā…

    Biteme
    09.07.2023 09:55
    Reply to  MacBeton

    Neviens neizmanto kritiskos tīkla servisus ar nestabilu netu – pats tak saproti, ka tīkla OS ir pavisam cits pielietojums. Un ja neta pieslēgums ir kritiski svarīgs, tad parasti ir arī dublējošais pieslēgums. Vai divi dublējošie.

    Oskars
    30.06.2023 22:43

    Sis varetu nostradat skolas vai valsts iestades. Bet viss labakais shaja butu ja Microsoft piedavatu kaa applikaciju viedtelevizoru veikala vai ari tiem pashiem iOS App Store vai Google Playstore. Tad gan cilveki domajams pat apsvertu maksat jo butu patikami no TV vai AppleTV vai Android Smart kastes varetu Windows lietot.

    Biteme
    01.07.2023 10:44
    Reply to  Oskars

    Kam to vajadzētu – darbināt Win teļļukā kā VM no cita OS?

    Manā ieskatā tīkla Win varētu derēt cilvēkiem, kas

    1. windows izmanto reti, bet kad vajag – iestartē savu kasti ar tīkla Windu, izvēloties vajadzīgo imidžu kas atbilst viņa vajadzībām (spēles, grafikas, video vai skaņas apstrādei, grāmatvedība, statistika u.c. specifiskas lietas) un samaksā par patērēto laiku un nečakarējas ar vajadzīgo softu instalēšanu, licencēšanu un uzturēšanu.

    2. Skolas, iestādes u.c. lielas lietotāju kopas, kurām admini sagatavo darba vidi centralizēti, bet viss glabājas MS mākonī, nevis iestāde pati uztur savu infru.

    Mīnusus visi jau zin, no plusiem – palaižot Windu, tā vienmēr būs apdeitota un versija atbildīs kastes fiziskajām iespējām, nu un maksa par stundām vai dienām. Jā, izklausās briesmīgi un nepareizi, bet tas pats notiek ar auto – kāpēc lai es turētu pie loga auto un veiktu par to maksājumus, ja izmantoju pāris reizes gadā? Izīrēt ir lētāk.

    Pat ja minimālais periods ir garāks par dienu – piem. mēnesis un izmantojamais 3. puses softs jāinstalē pašam – vidējam cilvēkam tas ir ērtāk nekā algot cilvēku kas to izdarīs, nu un atkrīt izvēle vai pirkt vai piratēt – instalējot iebaksti kartes numuru un viss.

    Juris
    02.07.2023 11:03

    Jau ~10gadu atpakaļ, ar šo domu par mākoņa OS ar abonomenta maksu, microsofts nāca klajā.

    Kursors.lv
    02.07.2023 11:14
    Reply to  Juris

    Ar idejām vien parasti nepietiek. Pirms 10 gadiem šāds online Windows nedarbotos, bet tagad jau tas gan tehniski, gan cilvēku izpratnes ziņā jau varētu vairāk darboties.

    Juris
    02.07.2023 12:27

    Ja piekrītu, tas tad likās “mākoņu bīdīšana” – dēļ lēniem interneta datu apmaiņas ātrumiem.

    Reklāma