Web Analytics
More
    Reklāma

    Logitech G Pro X videospēlēm paredzēto austiņu apskats

    Jaunākie raksti

    Kursors komandas rokās nonākusi kārtējā porcija ar dažādiem Logitech G sērijas produktiem, kas īpaši piemēroti videospēļu entuziastiem un baudītājiem. Šajā reizē tās ir over-ear tipa austiņas Logitech G Pro X, kā arī manās ausīs paviesojušās nedaudz interesantākas bezvadu austiņas Logitech G Fits.

    Kā jau saka priekšā skaļais nosaukums, tad šīs austiņas ir veidotas kopā ar videospēļu profesionāļiem, jo tās būs paredzētas tieši prasīgākajiem lietotājiem. Uz to norāda gan uzbūves kvalitāte, gan sadarbība ar uzņēmumu Blue, lai uzlabotu mikrofonu skanējumu, kā arī speciāla skaņas apstrādes karte, caur kuru austiņas savienosies ar datoru.

    Reklāma

    Patīkami, ka Logitech G Pro X reklāmas materiālos varam redzēt nozares pārstāvi DanucD no Latvijas, kura sadarbojas ar Logitech, un savā videospēļu straumēšanas pasaulē izmanto tieši šī zīmola produkciju.

    Tehniskā specifikācija

    • Saderība: PC, PlayStation 4/5, Xbox One, Xbox Series S/X, Nintendo Switch, viedtālruņi
    • Skaļruņi: 50mm, neodīma magnēts
    • Pretestība: 35Oms
    • Frekvences: 20Hz-20KHz
    • Mikrofons: Unidirectional, 100Hz-10KHz
    • Vads: 2m datoram, 1.5m telefonam
    • Svars: aptuveni 320g
    • Aksesuāri komplektā: noņemams mikrofons, papildu austiņu uzlikas, Logitech skaņas karte/pārveidotājs
    • Cena: sākot no aptuveni 90 EUR interneta veikalos (139 EUR Logitech lapā)

    Izskats un uzbūve

    Vērtējot un runājot par Logitech G Pro X austiņām, pirmais vārds, kas nāk prātā, ir “pamatīgums”. Šo vārdu man patīk lietot par lietām un ierīcēm, kuras ir nostrādātas gan dizainiski, gan no lietošanas viedokļa. Tieši tādas ir šīs over-ear tipa austiņas no Logitech. Formas ziņā tās attaino klasiku, kas ir galvas stīpa ar ovālveida skaļruņiem, kuru augstumu iespējams regulēt. Mikrofonu un vadus varēs pievienot atsevišķi, tie nebūs iebūvēti kādā no austiņām.

     

    Logitech G Pro X austiņu galvas loks būs veidots no tērauda, kas nozīmē, ka tam jābūt ļoti izturīgam. Protams, testu laikā mans mērķis noteikti nav lauzt austiņas, bet varu teikt, ka šis loks ļoti labi padevās plašam atvērumam, bet pēc tam ieņēma galvas formu. Tas nozīmē, ka austiņas būs ērti uzvilkt arī lielu galvu īpašniekiem, nezaudējot stingruma sajūtu. Galvas loks būs apvilkts ar ādas imitāciju un aizpildīts ar putām, kuras atcerēsies galvas formu. Par to es nedaudz pasmīkņāju, bet kopumā austiņas tiešām ir ērtas.

    Paši skaļruņi būs piestiprināti pie alumīnija turētājiem, kurus būs iespējams izvilkt no galvas lentas. Nekas pārsteidzošs un ierasts risinājums parastām austiņām. No ārpuses būs redzamas augstumu atzīmes. Kas man patika, tad augstuma regulācija nebija grūta, bet tā arī nebija pārāk viegli slīdoša, kad ir grūti nofiksēt konkrēto pozīciju. Logitech G Pro austiņas ļoti labi var pielāgot dažādiem galvas izmēriem ar vienu reizi, un atzīmes nebūs viegli izbīdīt no vietas.

    Skaļruņu augstums būs aptuveni 10cm, bet platums 9.4cm, un tie spēs nosegt dažāda izmēra ausis. Jāņem vērā, ka šīm austiņām nav aktīvā trokšņu slāpēšana, tāpēc par to rūpēsies tas, ka lietotāja ausis ir fiziski nosegtas. Kopumā manā lietošanā tās labi un stingri nosedzās, jāatzīst, ka brīžiem tomēr sanāca nogurt no nēsāšanās, jo pēc manām sajūtām austiņas likās pietiekami smagas, kas ir 320 grami. It kā nekas daudz uz papīra, bet pēc vairākām stundām ir jūtams, ka kaut kas atrodas uz galvas.

    Iegādājoties austiņas būs pieejami gan ādas imitācijas spilventiņi, gan mīkstāki putu spilventiņi. Ieklausoties citu apskatnieku ieteikumā, uzreiz uzliku mīkstos putu spilventiņus, jo tie it kā palīdzot austiņas ērtāk lietot briļļu īpašniekiem kā man. Tur varu gan piekrist, gan nepiekrist, jo ar putu spilventiņiem brilles spiedās mazāk galvā un austiņas bija iespējams vieglāk slidināt. Taču ieguvums nebija kritiski lielāks par ādas spilventiņiem, tas vairāk gaumes un ērtību jautājums. Tiesa, to nomaiņa gan nebija pārāk vienkārši, un nācās meklēt palīdzību interneta dzīlēs, taču pēc tam to izdevās veikt.

    Pārējās austiņu daļas būs veidotas no plastmasas, un par piederību videospēļu aksesuāru sērijai liecinās G burts, kas būs attēlots uz katra skaļruņa ārējās daļas. Šīs elements sniedz ļoti neparastas sajūtas tam pieskaroties. Proti, liekas, ka to ir iespējams pagriezt, kaut gan to rada metāliskais elements, kad pa to tiek slidināti pirksti. Galvas stīpā būs iegravēts vārds “PRO”, viss lai liecinātu, kam paredzētas šīs austiņas. Tomēr nebūs pārāk lieku elementu, un tās pildīs savu pamata funkciju.

    Gan vadi, gan mikrofons stiprināsies kreisajā skaļrunī, kuram attiecīgi būs divas pieslēgvietas. Viena tieši uz leju, lai savienotos ar audio kabeli, un otra nedaudz augstāk, lai mikrofons novietotos vienā līmenī ar muti. Skaļruņi pie izbīdāmajām kājiņām stiprināsies pa vidu, kas, pēc manām domām, ir klasiskākais un ērtākais variants, jo ļauj austiņas ērti sakārtot uz galvas pēc saviem ieskatiem.

    Skanējums un mikrofona kvalitāte

    Skanējums jau laikam būs tā ļoti subjektīvā lieta, uz kuru ļoti individuāli reaģēs mūsu ausis, bet kā jau over-ear austiņām, tad pamatā skaņa būs laba un patīkama, jo skaļruņi nosegs visu ausi, slāpējot dažādus ārējos trokšņus. Logitech G Pro X ir aprīkotas ar 50mm draiveriem, un frekvences būs no 20Hz līdz 20KHz.

    Austiņas primāri ir paredzētas videospēļu baudīšanai, tāpēc ar tām nav jāiedomājas klausīties klasiskās mūzikas koncerti, un tieši šajā spēļu jomā tās dara savu darbu. Iespējams, ka austiņām pietrūks basu skanējums, taču uzsvars būs par labu dažādām spēles skaņām, kurās biežāk dzirdēsim saušanas, iešanas un sarunu elementus. Logitech uzsvaru liek uz basiem, lai tādējādi uzlabotu tādu elementu skanējumu kā spēles šāvienus.

    Var izcelt to, ka austiņas ļoti labi atskaņos vidējās frekvences, kurās lielākoties atrodas dažādas skaņas, bet nedaudz sliktāka kvalitāte būs augstākās frekvencēs, kas sāksies no 2.5KHz. Tas, kur Logitech G Pro X iepaliks, būs telpiskais skanējums, kur sasniegts vidējs testu rezultāts. Šis ir svarīgi, lai lietotājam liktos, ka skaņa nāk no priekš un telpas, kurā viņš atrodas, nevis vienkārši rodas kaut kur galvā, piedodot reālistiskuma sajūtu, kas īpaši noder videospēļu baudīšanai.

    Pieslēgumam pie jebkuras citas ārējās ierīces būs jāizmanto 3.5mm pieslēgvieta, kur viena atradīsies pašās austiņās. Šāds savienojums mūsdienu USB-C pieslēgvietu kontekstā jau var būt kā apgrūtinājums. Komplektā esošā speciālā skaņas karte, kas nodrošina plašāku austiņu funkcionalitāti un mikrofona darbība, būs spraužama tieši USB-A tipa pieslēgvietā, kas daļēji ierobežo lietošanu.

    Tomēr ja to izdodas paveikt, tad Logitech G Hub programma nodrošinās īsto skanējuma un īpaši plašus mikrofona uzstādījumus. Šī zīmola programma ļauj veikt dažādas modifikācijas G sērijas produktos, kas ir paredzēti videospēļu entuziastiem. Tā kā konkrētais austiņu modelis ir pirmais, kas atbalsta Blue Vo!ce programmatūru, tā sniedz ļoti plašas iespējas kā pielāgot mikrofona skanējuma.

    Ir iespējams izvēlēties no vairākiem iepriekš izveidotiem mikrofona skanējuma profiliem, kā arī iespējams visu regulēt manuāli, piemēram, trokšņu samazinājumu un kompresiju. Atsaucoties uz citu apskatnieku viedokli, šis būs viens no šobrīd tirgū labākajiem mikrofoniem, kāds ir pieejams videospēļu austiņām. Protams, ar to nebūtu vēlams ierakstīt podkāstu, taču saziņai ar citiem spēlētājiem vai videozvaniem tas kalpos lieliski.

    Ļoti noderīgi, ka programmatūra ļauj ierakstīt balss ierakstu, kuru pēc tam iespējams klausīties gan ar gatavajiem profiliem, gan regulēt pašam, lai tādējādi atrastu labāko balansu. Tomēr tik plaši uzstādījumi nebūs skaļruņu kontrolei, un tie skanēs tā, kā ir paredzēti. Jebkurā gadījumā jārēķinās, ka papildu lietošanai būs jāizmanto gan speciālā ārējā skaņas karte, kurā stiprinās austiņas, gan papildu programmatūra. Tieši šī kombinācija pavērs iespēju veikt dažādas izmaiņas un pielāgot detaļas, kas ir svarīgas profesionāliem geimeriem.

    Nobeigumā

    Logitech G Pro X būs labas lielās austiņas, kuras izmantot gan ikdienā, gan videospēļu baudīšanā un saziņā ar citiem spēlētājiem dažādos līmeņos, kam tās arī ir paredzētas. Sākumā būs nedaudz jāpadarbojas ar kabeļu savienošanu, taču instrukcijas ir diezgan skaidras, un nerodas pārāk daudz jautājumu. Papildu mikrofona funkcionalitāti gan varēs baudīt izmantojot vienīgi speciāli pieslēdzamo ārējo skaņas karti.

    Visādi citādi tās ir labi nostrādās over-ear austiņas ar pietiekami labu skaņas kvalitāti un vēl labāku mikrofonu, kas piedāvā ļoti plašus uzstādījumus. Austiņu komplektācijā atradīsies gan savienojuma kabelis datoram, gan vēl viens telefonam, taču jārēķinās, ka abi ir paredzēti 3.5mm ieejai, kas telefonos jau ir retums. Ar viedtālruni ērtāk lietojamas varētu būt Logitech G Fits bezvadu austiņas, kuras arī atbraukušas uz apskatu.

    Logitech videospēlēm paredzētās austiņas būs nostrādātas, un man gribas lietot anglisko apzīmējumu decent jeb latviskojot apmierinošas. Tajās nebūs nekā lieka, uzbūves kvalitāte ir laba un skanējums atbilstošs. Lietošanas ērtumu uzlabos iespēja izņemt mikrofonu, kā arī to varēs ērti pielocīt sev nepieciešamajā pozīcijā vai vienkārši atslēgt ar pogu uz vada.

    Vienīgais, kas man radīja diskomfortu bija tas, ka pēc ilgāka laika manas ausis bija nedaudz nospiestas, bet to es saistu gan ar to, ka ikdienā nēsāju brilles, gan to, ka es pārsvarā lietoju mazās bezvadu austiņas. Logitech G Pro šobrīd ir pieejams arī bezvada austiņu modelis.

    Visā visumā tieši cena ir patīkamākais šim modelim, jo Latvijas interneta veikalos tās varēs atrast sākot no 90 EUR (Logitech mājaslapā 139 EUR), ko var vērtēt kā atbilstošu cenu šīm austiņām. No iepriekšējiem apskatiem, pie konkurentiem var minēt ASUS ROG Delta Core austiņas, kas arī maksā sākot no 100 EUR vai 1MORE Spearhead VR austiņas, kas maksā no 115 EUR.

    Patika

    • Laba uzbūves kvalitāte
    • Logitech G Hub programmatūra
    • Mikrofona kvalitāte

    Nepatika

    • Smaguma sajūta pēc ilgas nēsāšanas
    • Mikrofona uzstādījumi pieejami vienīgi caur speciālo skaņas karti
    • Ierobežotība austiņas saslēgt ar USB-C pieslēgvietām
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    20.03.2023 13:39

    Sidetone notestēji, nav aiztures? jo tā uzstādījumi iet caur softu, kas rada aizdomas.

    karlis
    20.03.2023 18:48

    Ļoti labs audio austiņām, taču pēc nedēļas noplīsa.

    Mainīju tomēr uz citu ražotāju, nevis gaidīju RMA

    Toms
    21.03.2023 01:37

    Džeki neiesaku viņas, mikrofons tik pat dranķīgs kā lētais gals aļikā. Vēl ausis nospiež, diezgan ātri rodas diskomforts, googlē iepazinos ar to, ka ļoti daudziem tā ir. Ja ir maza galva un ausis un mikrofons nav būtisks, tad der, jo uzbūves kvalitāte ir augstā līmenī.

    Guntars K
    21.03.2023 13:52
    Reply to  Toms

    Šis komentārs tikai pierāda kārtējo reizi to, ka tirgū jebkurš austiņu ražotājs nevar atļauties noziedot austiņām pat 1€ vērtu mikrofonu. Tas, ko liek austiņās ir absolūts treš. Kaut kādi kreisie noname piespraužamie mikrofoni par 1-2€ ir 2x labāku skaņas kvalitāti.
    Nesen iegādājos Asus austiņas par 250€. Tieši tas pats stāsts. Mikrofons ir miskaste.

    User Vulgaris
    21.03.2023 12:13

    Šīm pat saudzīgi lietojot nolūzt tā auss kapsula vai kā to sauc. Tur viena tāda ļoti neizturīga vieta, kas ātri nolietojas. Neiesaku.

    Guntars K
    21.03.2023 13:56

    Ja mikrofonu norokam dēļ sliktās kvalitātes un skaņas līkne nav defaultā iestatīta, lai šāvieni tiktu pieslāpēti un soļu troksnis izcelts, kur mēs tā ka varētu padomāt, ka austiņas it tendētas online šūteriem, tad jautājums, kurā vietā 2.0 austiņām veidojas paredzējums videospēlēm? Kā tehnikas portālam būtu forši lietas nesauktu mārketinga vārdos, bet tā, kā tas patiesībā ir.

    digitalk
    21.03.2023 17:24
    Reply to  Guntars K

    kurš teica, ka mic ir sūdīgs, Toms? tad kāpēc apskatnieki slavē?

    kamēr nav ierakstīti salīdzinoši piemēri (kuriem normālā apskatā bija jābūt, bet ah un vai), tikmēr nevajag izdarīt pārsteidzīgus secinājumus.

    Guntars K
    22.03.2023 13:54
    Reply to  digitalk

    Vai tev nav nācies uzdurties uz 90% apskatniekiem, kuriem ir samaksāts par produkta reklamēšanu? Nezinu, cik tur ir taisnība Tomam, bet ļoti liels ticamības moments, vadoties pēc faktiem, kas notiek tirgū un savas pieredzes. Uzkrāso smuku bildi, ieliek krāsainu led, nosponsorē slavenāku sacensību geimeri un viss… “austiņas spēlēm… un vispār… jūs neesat “īstens gameris”, kamēr neesat lietojis šo produktu”. :D
    Es gribu lasīt par jaunumiem spēļu devaisos un varbūt atrast kaut ko sev ideālu, bet ik reizi sanāk atdurties pret sū uz kociņa smukā prezītī.
    Pozitīvā lieta, ka rakstā telpiskā skaņa netika ražotāja nosaukta par 7.1. :D

    digitalk
    22.03.2023 14:02
    Reply to  Guntars K

    tāpēc arī rakstīju par ierakstītiem mikrofona piemēriem:
    https://www.soundguys.com/logitech-g-pro-x-review-28170/

    Toms
    25.03.2023 00:41
    Reply to  digitalk

    Piedodiet, aizmirsu pierakstīt, ka tā ir personīga pieredze un kādam citam iespējams tā ir savādāka. Šis source no reddit atbilst manai 1. problēmai: https://www.reddit.com/r/LogitechG/comments/iqblov/logitech_g_pro_x_mic_sounds_very_bad_anyone_got_a/

    Atgādināšu arī par to, ka mikrofons nebija vienīgā problēma, diskomforts un sāpošas ausis arī. Šis source atbilst manai 2. problēmai: https://www.reddit.com/r/LogitechG/comments/ix95zo/logitech_g_pro_x_wireless_gaming_headset_causing/

    Respektīvi var gadīties, ka viss būs OK, bet var gadīties arī, ka šo austiņu īpašnieks iepazīsies ar tādām problēmām kā “causing ear pain” un “mic sounds very bad”

    Man patīk Hyperx Cloud I un Cloud II, drošvien pie šī brenda arī palīkšu.

    Guntars K
    28.03.2023 11:19
    Reply to  Toms

    Par sāpošām ausīm vispār var grāmatu sarakstīt. Reti kurš ražotājs paredz ausīm vietu. Vēl neko neteiktu, ja austiņas ir lētas, nav neviens strādājis pie ergonomikas un tml. Bet kā izrādās, kā piemērs – Roccat Kave (70€) ir paredzēta speciāla niša ausīm. Pašā konstrukcijā ir 10mm apmale pretī ausij, kur ne ambušūrs traucē, ne pati austiņa pieskarās ausij. Par Hyperx Cloud (30€) tieši tas pats. Tur gan ir izveidota mazāka, kādi 5mm vieta un auss tā kā minimāli var skārties klāt vienai vai otrai pusei, bet tomēr tas ir niecīgi. Un tagad paņemam dārgo austiņu galu. Liekas tās bija Sony wireless aizvērtā tipa par kaut kādiem 300€. Ambušūrs diezgan ciets, tāpēc atspiež pašu konstrukciju tālāk no auss, bet skaļrunim virsū plastmasas režis ar izvirzījumu uz auss pusi kādi 3mm un tas tā griežas ausī iekšā, ka pēc 1h lietošanas gribas izmest misenē to mēslu. Līdzīgi ar austiņām feilo Asus ROG. Vispār nav domāts par ergonomiku, bet akcents ir ROG – Republic of Gamers, kur austiņām nedrīkstētu radīt nekādu diskomfortu pat sēžot 24h. Un runa ir par tādām austiņām kuras dārgākas par 300€. Tāpēc, ja kaut viens cilvēks ir pateicis, ka pie šīm austiņām ausis sāk sāpēt, tātad austiņas ir mēsls, jo… Read more »

    Last edited 1 year ago by Guntars K
    digitalk
    28.03.2023 11:55
    Reply to  Guntars K

    +10

    Reklāma