Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony INZONE H5 spēlēm paredzēto bezvadu austiņu apskats

    Jaunākie raksti

    Sony šoreiz ir aizdevis pamēģināšanai INZONE H5 bezvadu austiņas, tās pamatā paredzētas spēlēm un, manuprāt, austiņu skanējums arī ir pielāgots tieši spēlēm. Mūzikai? Varbūt teiksim tā – ne tik ļoti.

    Atzīšos, ka mani vairāk interesētu tieši INZONE Buds bezvadu austiņu modelis, kas vairāk paredzēts mobilajām ierīcēm, bet vienlaikus šīs austiņas vari izmantot kopā ar datoru. INZONE H5 bezvadu austiņas paredzētas tikai PC un PlayStation 5, attiecīgi šīs austiņas ir ar savā ziņā ierobežotu pielietojumu. INZONE H5 bezvadu austiņas izmantojamas arī ar vadu, dārgākās INZONE H7 un H9 to neļauj darīt. Toties INZONE H7 un H9 ir Bluetooth, kas būtiski paplašina savienojamo ierīču klāstu.

    Reklāma

    Sony INZONE H5 galvenie tehniskie parametri:

    • 2.4 GHz bezvadu savienojums ar PC vai PlayStation 5;
    • 40 mm skaļrunīši (89 dB);
    • 360° grādu telpiskā skaņa un precīza 3D skaņa;
    • Neliels svars (260 g) un mīksti ausu spilventiņi, lai samazinātu spiedienu uz ausīm;
    • Uz mākslīgo intelektu balstīta trokšņu slāpēšana un divvirzienu mikrofons zvaniem spēles laikā;
    • Akumulatora darbības laiks līdz 28 stundas bezvadu režīmā, uzlāde ap 3.5 stundām;
    • 3.5 mm audio vads komplektā
    • Cena ap 200 eiro

    Izskats un uzbūve

    INZONE H5 ir slēgta tipa austiņas, tās pamatā veidotas no plastmasas, bet vienlaikus plastmasas izmantošana tās padara ļoti vieglas. Līdzīgas cenas konkurentu austiņu svars ir teju 100 grami vairāk. Uz galvas INZONE H5 gandrīz nejūt, kas ir ļoti laba ziņa. Arī briļļu valkātājiem nebūs nekādu problēmu ar INZONE H5 izmantošanu, pieļauju, ka siltā laikā INZONE H5 svīdīs daudz mazāk, nekā austiņas ar mākslīgās ādas mīkstajām uzlikām.

    Uzreiz jau sākumā pasaku, ka INZONE H5 ērtības vērtēju kā 10 no 10, te viss ir perfekti nostrādāts. Un, manuprāt, tieši ērtības būtu tas, ko meklē geimeri, kuri pie datora vai PlayStation pavada daudzas stundas.

    INZONE H5 austiņas pieejamas melnā vai baltā krāsā, laikam baltā būtu mana izvēle, jo melnās austiņas, kas sabija pie mums, ļoti pievelk putekļus. Pat jau uzreiz izpakotas tās sāk aktīvi piesaistīt visādus puteklīšus. Šī laikam ir vienīgā iebilde pret INZONE H5, bet lieliski salabot varētu baltās krāsas INZONE H5.

    Pogas un skaņas regulēšanas rullītis darbojas lieliski, tās ir viegli atrast, kā arī netīšam nospiest kādu no pogām nospiest vismaz man neizdevās. Pārdomāti un ērti. Arī mikrofons šķiet labi nostrādāts, tas aktivizējas, kad pagriez mikrofonu pret muti. Mikrofonam ir iespējams nedaudz pieregulēt attālumu līdz lietotāja sejai.

    INZONE H5 līdzi nāk USB uzlādes vads un 3.5 mm austiņu vads, kā arī USB spraudnis. Uz USB spraudņa ir neliels slēdzis pāriešanai no PlayStation 5 režīma uz PC režīmu. Austiņu lietošanas laikā uz USB spraudņa deg balta gaisma.

    Lietotne

    INZONE H5 pavada uz datora uzstādāma INZONE Hub lietotne, tā atbild par austiņu skanējumu, pāris mikrofona iestatījumiem un varbūt nākotnē būs kāds programmatūras labojums austiņām. Lietotnē vari arī atsevišķām programmām un spēlēm katrai pielāgot savu skanējumu. Te ir arī Spatial sound virtuālās daudzkanālu skaņas iestatījumi.

    Interesantākā INZONE Hub sadaļa varētu būt pavadošā viedtālruņu lietotne, kas ļauj pielāgot skanējumu tieši tavām ausīm. Idejas pamatā ir savu ausu fotografēšana un iesūtīšana Sony, kur ausu attēli tiek analizēti. Uzreiz gan pateikšu, kas nekādas atšķirības nesadzirdēju.

    Ausu fotografēšana gan ir saistāma ar dubultu pieteikšanos ar Google kontu un pēc tam ar Sony lietotāja kontu, kas galīgi nemaz nav dēvējams par ātru darbiņu. Pēc tam viedtālruņa lietotne visai briesmīgā, sintētiskā balsī liek grozīt galvu, sākumā pat īsti nesapratu, ko tieši sintētiskais indietis no manis vēlas. Pirmajās divās reizēs mums ar viņu (to) nemaz neizdevās iegūt vēlamo rezultātu.

    Ideja ar skaņas pielāgošanu tieši tavām ausīm šķiet interesanta, bet kaut kas līdz galam tur vēl nedarbojas vai arī sadzirdētās atšķirības ir drīzāk placebo efekts. Te gan jāsaka, ka INZONE H5 austiņas ir pavisam nesen izziņotas, iespējams, te gaidāmi kādi uzlabojumi.

    Mikrofons

    Teikšu, kā ir – INZONE H5 mikrofons man bija vilšanās. No 200 eiro austiņām biju gaidījis ko daiļskanīgāku.

    Labā ziņa ir tā, ka ar mašīnmācīšanās algoritmiem INZONE H5 mikrofons ļoti, ļoti veiksmīgi novāc visādus fona trokšņus, tastatūru un peli vispār nemaz nevar dzirdēt, plaukstu sasišana izklausās pēc klusa kaķa klepus. Kopumā ši ir tīri forša funkcija.

    Skanējums

    Jāsaka, ka arī šajā parametrā nedaudz vīlos, jo INZONE H5 iet visai vāji ar basiem. Spēlēs INZONE H5 austiņas skan lieliski, precīzi, var noteikt virzienus un sadzirdēt pretinieka soļus. Diemžēl mūzikai es laikam INZONE H5 neizvēlētos. Šis vismaz man būtu liels pārdomu mirklis, jo rodas sajūta, ka INZONE H5 austiņas būvētas tikai un vienīgi spēlēm. Iespējams, tas būtu piedodami, ja tiešām arī tās pērc tikai spēlēm, bet man no 200 eiro austiņām prasītos arī kādu plašāku pielietojumu. Nepalīdz arī tas, ka Sony nebūt neražo austiņas pirmo dienu. Nebiju cerējis sagaidīt Sony WH-1000XM5 skaņu, bet kaut ko uz to pusi gan gribējās sadzirdēt.

    Nobeigumā

    Ja uz Sony INZONE H5 austiņām skatāmies tikai no geimeru vajadzībām, tad te viss par perfekti – INZONE H5 austiņas ir neticami ērtas, ļoti vieglas, ar ilgu akumulatora darbības laiku. INZONE H5 austiņas kopā ar PC un PlayStation 5 darbojas uzreiz, nekas papildu nav jāuzstāda. PC gadījumā, protams, derētu uzstādīt INZONE Hub, bet tas nav obligāti.

    Par pašu INZONE Hub lietotni man ir dalītas jūtas, tā man pieejamajam testu datoram radīja nestabilitāti (BSOD), bet fonā norisinājās Windows atjaunināšana, iespējams, kaut kas te nesaskanēja programmām un operētājsistēmai.

    Spēlēs INZONE H5 austiņu skanējums ir lielisks spēlēs, kur uzvaru no zaudējuma šķir pretinieka soļu sadzirdēšana. INZONE H5 austiņas pamēģināju kopā ar Counter Strike 2, par labāku spēlētāju nekļuvu, bet vismaz skaidri zināju no kuras puses nāks nāvīte.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Sergejs
    17.11.2023 13:02

    Salīdzinājumā ar Steelseries līdzīgas cenas līmeņa produktu kam dotu priekšroku (vairāk pat no ērtības viedokļa)?

    Ar datoru biju lietojis gadus 5 Steelseries Siberia V3, ērtas, bet skaņa salīdzinājumā ar WH-1000XM2 protams nav tas. Tik nezinu kapēc, bet lietojot ony pa laikam pazūd sakari ar datoru un ir pauze dažas sek kamēr atkal savienojās. Ar telefonu viss ideāli
    Biju izvēles priekšā Steelseries Arctis vai WH-1000XM5, tagad skatos ir vērts arī par šīm padomāt datoram, atstājot mūzikai vecos XM2..

    Last edited 5 months ago by Sergejs
    Guntars K
    06.12.2023 23:57

    Kas liek domāt, ka tās ir spēļu austiņas? Pirmkārt jau bezvadu saka priekšā, ka tās nu nekādā veidā nav spēļu. Un kāds sakars parastām stereo ausīm ar spēlēm? Brīnums, ka nav nosaukumā vēl piefeikots 7.1 :D

    Reklāma