Web Analytics
More
    Reklāma

    Logitech Craft bezvadu tastatūras apskats

    Jaunākie raksti

    Logitech Craft bezvadu tastatūra pie mums atceļojusi ar nelielu nokavēšanos, bet ražotājs pats to vēl arvien vērtē ļoti augstu. Craft bezvadu tastatūra ir aktuāls un pat dārgs datora perifērijas rīks, kas jau daudzus ir pavilcis savā virzienā. Turklāt Craft bezvadu tastatūra ir viens no retajiem gadžetiem, kas teju nemaz nav domāts geimeriem. Kādu spēlīti jau var uzspēlēt, bet pamatā Craft bezvadu tastatūra ir paredzēta tiem, kuri ikdienu pavada pie Adobe Photoshop CC, Illustrator CC, Adobe Lightroom Classic CC un citām šāda tipa programmām. Windows lietotāji varēs uzlabot darbu ar Microsoft PowerPoint un pat Microsoft Excel būs ērtāk izmantojams. Nav piemirsts arī par Spotify un pat populārais VLC mediju atskaņotājs ir iekļuvis atbalstīto lietotņu sarakstā.

    Visādi citādi ir jārēķinās, ka te ir runa par pilna izmēra bezvadu tastatūru, te pat nav mehānisko taustiņu. Toties Logitech Craft bezvadu tastatūrai ir vesels lērums triku, ko neatradīsi citās tastatūrās.

    Reklāma

    Logitech Craft tastatūras cena ir ap 200… 230 eiro, kas to nostāda ne pārāk izdevīgā situācijā. Jā, ir pieejamas mehāniskās tastatūras ar līdzīgu rimbuli, bet parasti tas spēj tikai pieregulēt skaņu. Logitech Craft tastatūras gadījumā šim rimbulim ir nesalīdzināmi plašāks pielietojums.

    Izskats un uzbūve

    Logitech ar Craft bezvadu tastatūru noteikti gājis Apple iemīto taciņu, jo te ir minimālistisks dizains bez iespējas kaut ko pielāgot tastatūras izskatā. Ražotājs pat gājis tik tālu, ka Craft bezvadu tastatūrai nav apakšā peciņu, lai varētu pieregulēt tās sagāzumu pret lietotāju. Šis noteikti ir pieraduma jautājums, kā arī visai bieži tiek teikts, ka tastatūru nemaz nedrīkst pacelt leņķī pret sevi, lai neliktu papildu slodzi uz rokām.

    Tāpat kā Logitech MX datora pele, Logitech Craft tastatūra ir veidota no matētas, melnas plastmasas un alumīnija, lai būtu vieglāka un nodrošinātu stabilitāti, to lietojot. Diemžēl alumīnijs ir tikai tālākajā tastatūras daļā, kur atrodas akumulators. Ap taustiņiem ir plastmasa, kas rakstīšanas un kopējo lietošanas pieredzi neuzlabo.

    Craft tastatūrai ir viltīgs izgaismojums, kas pats maina spilgtumu atkarībā no telpas izgaismojuma intensitātes. Tāpat Craft tastatūra pati izslēdz apgaismojumu, kad lietotājs neatrodas pie datora.

    Craft tastatūru ar datoru varēs savienot izmantojot Bluetooth, Logitech Unifying Receiver vai arī ar USB-C vadu (vads no USB-A uz USB-C ir iekļauts iepakojumā). Vada izmantošana ne tikai uzlādei, bet arī savienojumam ar datoru ir drusku unikāla iespēja, daudzi citi Logitech aksesuāri to nemaz neprot darīt.

    Logi Options lietotne

    Logitech Craft draudzējas ar Logi Options lietotni, tās uzstādīšana tiek piedāvāta tikko pievieno USB bezvadu spraudni pie datora. Logi Options lietotne ļauj atjaunināt tastatūras programmatūru un pievienot to pie citām ierīcēm ar Bluetooth. Tāpat te atradīsi iespējas nedaudz paspēlēties ar tastatūras izgaismojumu, bet īsti Logi Options lietotne obligāta nav, tastatūra darbosies arī bez tās. Ja vēlēsies izmantot Logitech Craft papildiespēju rimbuli, bez lietotnes neiztikt.

    Logitech Options nav tā pati Logitech Options+ lietotne, kas apkalpo ierīces ar Unifying USB puļķi. Logi Options apkalpo Logitech Craft tastatūru, arī iepriekš apskatam saņemto Logitech MX Vertical peli Logi Options atzīst, bet vēl pagaidām Options+ neapkalpo. Arī MX Vertical pelei nākas uzstādīt vecāko Logitech Options lietotni. Logitech diemžēl ik pa laikam šādi programmatūras haosi ir redzēti un šobrīd nav nekāds izņēmums.

    Arī Logitech izmantotie USB spraudņi bezvadu datu pārraidei ir dažādi – Logitech Craft tastatūrai ir Unifying spraudnis, arī Logitech MX Vertical pelei ir Unifying spraudnis, kamēr spēlēm paredzētajām Logitech bezvadu perifērijas ierīcēm ir Lightspeed USB spraudnis, bet pastāv arī Bolt spraudnis. USB spraudņi nav savstarpēji saderīgi (nevar pie Bolt spraudņa pievienot Unifying ierīci), kas var radīt pamatīgu apjukumu, jo taču visas šīs ir viena ražotāja bezvadu ierīces.

    Kreatīvais ievades slēdzis

    Craft tastatūras kreatīvais ievades slēdzis (paši Logitech šo dēvē par slēdzi, nevis rimbuli) – tā ir liela, pelēka poga, augšējā, kreisajā stūrī. Tas ir kā mazāks Surface slēdzis un atšķirībā no Craft tastatūras, tam ir nepieciešama Surface ierīce. Logitech savā tastatūrā iebūvējis saderību ar septiņām programmām – Adobe Photoshop, Illustrator, Premiere un InDesign, kā arī Microsoft Word, PowerPoint un Excel (saderība ar Office programmām iespējama tikai ar Windows ierīcēm). Ir pāris vispārīgas funkcijas, piemēram, skaļuma regulēšana vai lapu pāršķiršana uz priekšu un atpakaļ.

    Tastatūra darbojas visai atjautīgi – ievades slēdža virspuse ir skārienjūtīga, tāpēc tikai pieskaroties parādīsies attiecīgā opcija, kas ir pieejama konkrētai programmai vai programmā esošam rīkam. Piemēram, ja ir izvēlēts otas rīks, pieskaroties slēdža augšējai daļai, parādīsies vairākas iespējas – otas izmērs, biezums un citas opcijas. Kad izvēlēta attiecīgā opcija, vienkārši jāgroza ievades slēdzis, lai to pielāgotu.

    Jāsaka, ka šis slēdzis/ rimbulis/ grozāmgrābslis nav vienkāršs plastmasas rimbulis, kas to padara ērti izmantojamu ikdienā, jo iespēju klāsts uznirst teju pats no sevis. Kad sāc atcerēties, ka šāds rimbulis ir pieejams, ļoti daudzas lietas var paveikt vien ar peli un rimbuli.

    Rakstīšana

    Atzīšos, ka esmu briesmīgi izlaidies tips, ļoti reti kad neizmantoju mehāniskās tastatūras. Atsevišķos gadījumos kādu apskatu uzrakstu uz klēpjdatora tastatūras, bet sajūsmā par to neesmu. Craft tastatūra ir nedaudz cits gadījums, tā ir tīri jēdzīga ilgām stundām rakstu darbos, vienlaikus gan mani nedaudz satrauc tastatūras plānums, neesmu pie šādām tastatūrām pieradis. Craft tastatūra ir tik plāna, ka tā ir pat zemāka par klēpjdatora tastatūru, tas ir jāņem vērā, ja patīk izmantot plaukstu atbalstu.

    Tāpat ir jāņem vērā, ka Craft tastatūra ir pilna izmēra tastatūra, tā var uz galda aizņemt visai daudz vietu, kas ne vienmēr būs ideāli. Nedaudz samazināti F rindas taustiņi nespēj kompensēt to, ka Craft tastatūras rimbulis piedod klāt pamatīgu dziļuma dimensiju. Vismaz uz mana galda tas nozīmē, ka Craft tastatūra ir pamatīgi atstumta uz lietotāja pusi, rokas vairs ērti nebalstās uz galda.

    Ja šausmīgi piesienas, tad apvienotie Windows un Mac taustiņi ikdienai īsti nepalīdz, tie mēdz būt traucējoši. Neesmu arī pieradis pie tastatūras izkārtojuma, kur blakus kreisajam Shift ir vēl viens taustiņš ar [~|\] zīmēm, to ļoti bieži netīšām uzsitu.

    Nobeigumā

    Logitech Craft bezvadu tastatūra varētu būt spēcīgs darba rīks cilvēkiem, kuri ikdienā izmanto atbalstītās Adobe un Microsoft lietotnes, tad tiešām Craft bezvadu tastatūra var parādīt savu spēku. Ja grasies ar rimbuli pieregulēt tikai skaļumu, to varēs paveikt jebkura cita tastatūra, kurai ir līdzīgs rimbulis, bet nav programmatūras atbalsta. Ar to visu vēlos sacīt, ka Craft bezvadu tastatūras spēks ir tieši programmatūrā, ko ražotājs ir uzlabojis gadu gaitā.

    Manām ikdienas vajadzībām Craft bezvadu tastatūra ir izmēros par lielu, kā arī neatrastu pilnu pielietojumu rimbulim. Nedaudz atbaidītu arī stipri augstā Craft bezvadu tastatūras cena, tai teorētiski bija jābūt ap 170… 180 eiro, kas vēl arvien ir ļoti daudz par tastatūru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Zefīrs
    18.10.2023 13:44

    Sen nav konkurss bijis.

    GGG
    18.10.2023 14:49

    Lētāka alternatīva ir MX Keys un MX keys mini ja vieta uz galda ierobežota. Kāreiz darbā ir lielā un mājām mehāniskās vietā testēju mini versiju. Varu teikt tikai labāko par abām, draudzene ar vairs nelamājas ka pa vakariem ilgāk palieku pie PC, jo salīdzinot ar mehānisko šīs ir tiešām klusas.

    Egils
    19.10.2023 08:29
    Reply to  GGG

    Neticu, ka tev ir draudzene, tu lasu kursoru

    ezgg
    19.10.2023 12:03
    Reply to  GGG

    Ja vien tu vakaros negeimo, t.i., tava lamāšanās ir skaļāka par klaviatūras taustiņiem, tad tev tiešām nav draudzenes.

    viens
    18.10.2023 20:05

    mine craft sākšu spēlēt ar šo klavieri par 320 eur ar vienu uzlādi

    Alberts Kviesis
    19.10.2023 12:21

    Personīgi uzskatu, ka taustiņi uz āru būtu efektīvāki par tiem, kas ir uz iekšu. Rullis arī zem katras kritikas. Pašam lietošanā ir vismaz 10 gadus veca Logi klaviatūra, kas kalpo godam, bet pēdējo piecu gadu produkti ir diezgan lieli mēsli. Skatos, ka Microsoft sāk atkal piedāvāt IntelliMouse peles, būs ar ko salīdzināt

    Reklāma