Web Analytics
More
    Reklāma

    Logitech G Pro X tastatūras un G Pro X Superlight peles apskats

    Jaunākie raksti

    Logitech G sērija ir teju leģendāra, turklāt šoreiz pie mums nonākušas ierīces, kas ne katram spēļu entuziastam ir pa kabatai. Logitech G Pro X tastatūras un G Pro X Superlight pele ir plaši iecienītas spēļu entuziastu vidū, kā arī Logitech nepakaunās par šīm datora perifērijas ierīcēm paprasīt visai bargu naudiņu.

    Bet kāda ir ikdiena ar Logitech G sērijas spīdekļiem? Ko šīs ierīces dod ne pašiem prasīgākajiem spēlētājiem?

    Reklāma

    Logitech G Pro X tastatūra apskata tapšanas laikā maksā ap 140 eiro un G Pro X Superlight peles cena arī ir ap 140 eiro. Logitech G Pro X tastatūra šobrīd gan pamatā pieejama Shroud edition versijā. Shroud ir viens no dullākajiem šaudīšanās spēļu straumētājiem.

    Īsāk sakot, Logitech G Pro X tastatūras un G Pro X Superlight pelei ir pamatīga aizmugure, kas gan ir visai viduvējs iemesls iegādāties kādu no minētājām datora perifērija ierīcēm.

    Ja pasteidzamies priekšā notikumiem, tad man ir jāsaka, ka Logitech G Pro X tastatūras un G Pro X Superlight pele komplekts ir tīri foršs, bet mani šoreiz pamatīgi pievīla Logitech G programmatūra, lai arī to izmantoju saviem datoru dzelžiem un pazīstu gana labi.

    Logitech G Pro X Superlight pele

    Šoreiz sāksim ar Logitech G Pro X Superlight peli, kas varētu būt viena no iekārojamākajām bezvadu datorpelēm spēļu entuziastu vidū. G Pro X Superlight peles pamatā ir 25K HERO optiskais sensors, pele sver zem 63 gramiem un to vari apvienot ar Logitech PowerPlay lādēšanai paredzēto peles paliktni. Pelīte izmanto LIGHTSPEED bezvadu savienojumu, kas raksturīgs Logitech G sērijas ierīcēm.

    G Pro X Superlight pele pieejama baltā, rozā, melnā un oranžā krāsā, kā arī akumulators darbinās peli aptuveni 70 stundas ar vienu uzlādi.

    Izklausās labi? Jā. Bet G Pro X Superlight pelei ir arī savas problēmas. Viena no tām ir uzlāde ar novecojušu microUSB vadu. Vari izmantot jebkuru microUSB vadu, bet vēl arvien tas ir microUSB standarts, nevis USB Type-C.

    Ja neskaita uzlādi ar novecojušu vadu, tad visādi citādi G Pro X Superlight pele ir ļoti patīkama. Tai nav nekādu RGB izgaismojumu, pelīte šķiet ļoti kvalitatīva, lai arī tā ir ļoti viegla. Lietotājam paliek iespēja arī pielāgot G Pro X Superlight peles slīdvirsmu laukumu ar komplektā esošu otru ieliktnīti peles apakšā. Tāpat komplektā ir uzlīmes, kas paredzētas, lai samazinātu peles virsmas slidenumu.

    Man ļoti patika G Pro X Superlight peles pamatīgi no korpusa iznestais peles rullītis un kopēja G Pro X Superlight peles forma.

    Bet bija arī lietas, kas ne tik ļoti gāja pie sirds. Un te mēs nonākam pie G Pro X Superlight peles sadarbības ar Logitech G Hub programmatūru.

    Kamēr Logitech G Hub programmatūra atrodas uz datora, nekādu problēmu ar G Pro X Superlight pelīti nav. Visi iestatījumi darbojas bez problēmām. Bet tad ir G Pro X Superlight peles iespēja saglabāt visus iestatījumus peles atmiņa. Un te ir problēma – ne vienmēr iestatījumi tiešām paliek peles atmiņā. Protams, tas neradīs galvassāpes tiem, kuri izmanto tikai vienu datoru, bet G Pro X Superlight peles izmantošana kopā ar darba datoru, kuram nav G Hub, var būt ne pārāk patīkama.

    Šai problēmai gan atradu risinājumu Reddit – vajag izmantot kādu citu atmiņas slotu, nevis pirmo, tad iestatījumi saglabājas bez liekiem jautājumiem. Pats es ikdienā izmantoju Logitech G305 pelīti, kurai arī ir šāda iestatījumu saglabāšana un tā darbojas bez problēmām.

    Kopumā esmu pilnīgā sajūsmā par G Pro X Superlight pelīti, bet kaut kas vismaz  šobrīd klibo ar G Hub programmatūru.

    Logitech G Pro X tastatūra

    Logitech G Pro X tastatūra ir Logitech pirms diviem gadiem uzsākts mēģinājums nopietnāk pieteikt sevi mehānisko tastatūru tirgū. G Pro X tastatūra tikusi pie jau minētās Shroud edition versijas, bet nu jau sākam redzēt G Pro X tastatūras novecošanas pazīmes, lai arī ražotājs šo tastatūru vēl arvien aktīvi pārdod.

    Jā, Logitech te piedāvā kolosālu RGB LED izgaismojumu taustiņiem, pāris papildu taustiņus un citus niekus, bet G Pro X tastatūra vēl arvien ir plastmasas tastatūra ar nežēlīgi cietu microUSB vadu.

    No vienas puses G Pro X tastatūra piedāvā nomaināmus mehāniskos slēdzīšus, bet no otras puses G Pro X tastatūra ir ar microUSB vadu, kas neļauj izmantot smukos, atsperē satītos USB vadus. Mani arī mulsina tikai plastmasas izmantošana, kas padara G Pro X tastatūras lietošanas sajūtas visai dīvainas. Šajā ziņā G Pro X tastatūra neattaisno savu cenu.

    Es teiktu, ka ir nepārvaram vēlme uzreiz skrūvēt G Pro X tastatūru vaļā un uzpildīt to ar kādu mīkstāku materiālu, lai tastatūra nešķistu tik tukša un graboša. Šis nav labs vērtējums aptuveni 140… 150 eiro tastatūrai.

    Tāpat vēlējos pieminēt G Pro X tastatūras sadarbību ar Logitech G Hub programmu. Arī šajā gadījumā G Pro X tastatūra perfekti strādā kopā ar datoru, kam ir uzstādīta Logitech G Hub programma, bet izgaismojuma efektu saglabāšana G Pro X tastatūras atmiņā ir ierobežota. G Pro X tastatūra neglabās nekādu speciālus izgaismojuma efektus, tā glabās tikai vienu taustiņu izgaismojuma krāsu vai arī varēsi blenzt uz tā dēvēto vienradža vēmienu, kas faktiski ir visu varavīksnes krāsu kišmišs.

    Pie mums G Pro X tastatūra atbrauca ar zilajiem (klikšķīgajiem) taustiņiem, kas ir super izvēle drukāšanai, bet ne spēlēm. Un vispār sieva skatās šķībi, jo tieši šobrīd apskatu rakstu ar G Pro X tastatūru. Jā, tā ir dikti skaļa un nepalīdz arī plastmasīgā uzbūve.

    Ja skatāmies uz G Pro X taustiņu cepurītēm, tad te arī var šo to piebilst. Manuprāt, cepurītes sāk ļoti ātri kļūt spīdīgas jau pēc aptuveni 4000 uzrakstītiem vārdiem var redzēt Space un A taustiņu dilumu. Tāpat jānorāda, ka izgaismojums cauri spīd tikai pašiem burtiem un cipariem, bet nespīd cauri speciālajām zīmēm, piemēram, !@#$%^&*(), kas ir stipri kaitinoši.

    Arī šeit programmatūras ziņā negāja ideāli – G Pro X tastatūra nedaudz slimo ar dubultu taustiņa piespiediena reģistrēšanu (double typing). Man dubulti sitās “i” burts un arī atstarpe, ko gan izdevās salabot, Windows kontroles panelī pie Keyboard samazinot Repeat delay iestatījumu. Pilnībā gan šī problēma nepazuda, ja izdevās parakstīt gana ātri ar jauno tastatūru. Visticamāk, vaina meklējama pašos GX mehāniskajos slēdzīšos, jo nomainīju problemātiskos slēdzīšu uz retāk izmantotajiem taustiņiem, un šī problēma gandrīz pilnībā pagaisa.

    Tā vien izskatās, ka arī šī G Pro X tastatūras problēma ir aprakstīta Reddit, bet Logitech neko nav darījuši, lai izķertu un salabotu šo nepatīkamo niansi.

    Nobeigumā

    Jāsaka, ka apskata tapšanas laikā kļuvu par lielu G Pro X Superlight peles fanu, bet mani īsti nespēja aizraut G Pro X tastatūra. Pele šķiet ļoti kvalitatīva un perfekti viegla, bet ne niecīga izmēros.

    Vienlaikus G Pro X tastatūra šķiet pārāk plastmasīga un grabulīga savai cenai. Jā, te ir mehāniskie slēdzīši, tie ir nomaināmi, izgaismojums ir foršs un spilgts, bet tastatūras grabēšana un nežēlīgi cietais microUSB vads padara mazāk iekārojamu.

    Kopējais iespaids par Logitech attieksmi pret G Hub un programmas sadarbību ar ierīcēm arī atstāja palielu jautājuma zīmi. Te nav viss lieliski, to Logitech noteikti vajadzētu sakopt. Ierīces ir pietiekami dārgas, lai man nenāktos forumos meklēt atbildes uz šādiem nepatīkamiem jautājumiem par dubultu taustiņa ievades reģistrēšanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ezgg
    20.12.2022 16:39

    Man i G413 pa ~60 un nevarētu būt priecīgāks. Metāla korpuss, pamatīga uzbūve, nekādu problēmu ar taustiņiem, tik vien, ja geimo, tad vajadzētu labākus taustiņus, kas nenoskrāpējas. Vads labākā vietā un kvalitatīvāks. Būtu pamēģinājis Glorious gaming klavas, ja ātrāk par tādu uzzinātu.

    Biteme
    20.12.2022 17:21
    Reply to  ezgg

    Kāda nozīme metāla korpusam klaviatūrai – vai ar to skalda malku? Vai ir kāda metāla korpusu sekta, kas principiāli pielūdz metāla korpusu pat ja tam nav itin nekādas nozīmes?

    Diginauts
    21.12.2022 10:13
    Reply to  Biteme

    Vērpe dusmās drukājot Stīmā negatīvu apskatu par spēlīti kur izdirstas 50h savas dzīves :D

    Biteme
    23.12.2022 13:03
    Reply to  Artis Ābols

    Tā drukā, ka plastmasas klaviere pa galdu danco? )
    Pamēģināju lēto (savā klasē) Savio, patīk ka var sist taustiņus uz nebēdu, bet man arī plastmasenes nelēkā. Ko jūtu – taustiņu atšķirības, apgaismojumu, izkārtojumu, gājienu, utt. bet ar stabilitāti nav problēmu nevienai. Nu, tas jau kā kuram pierasts – manuprāt, liela daļa no produktu īpašībām ir tie 10% ko mēs paši tiem piedēvējam.

    ezgg
    23.12.2022 13:17
    Reply to  Biteme

    Nu jā, var jau braukt ar auto, kuram visur apkārt plastmass (1.2 kompaktnieks, kurš kaut kā plīst vislaik, eļļu nomainu varbūt reizi gadā, kad beidzot saņemos). Aizbraukt jau var

    Edgars
    22.12.2022 10:42

    Man bija ( vēl ir, bet jasaņemas sataisīt) G PRO ar pelekajiem svičiem. Nokalpoja divus gadus. Patika. Bet – jau pec gada LED gaismas dažiem taustiņiem nerādija korekti ( zila krāsa radijās kā zaļa, attiecigi rainbow efekts vairs nebija tāds) un apmeram pēc pusotra gada taustiņiem paradijas “dubultklikšķis”. Visadi citadi klaviatūra patīkama, kompakta, ar labu uzbūvi.

    Gmb
    23.12.2022 12:42

    Labi lietojas MX master 3

    Reklāma