Web Analytics
More
    Reklāma

    ASUS ROG Delta Core datorspēlēm paredzēto austiņu apskats

    Jaunākie raksti

    2018. gada septembrī ASUS izziņoja jaunas Republic Of Gamers jeb ROG spēļu austiņas: ASUS ROG Delta un ASUS ROG Delta Core. Šajā apskatā mēs runāsim par vienkāršāko ASUS ROG Delta Core austiņu modeli. ROG Delta Core piedāvā pamata iespējas – skaņu un mikrofonu, kā arī gana kvalitatīvu uzbūvi.

    Ne vienmēr spēju pozitīvi raudzīties uz apskatiem saņemtajām ierīcēm, jo nereti tās ir visai dārgas, nepiedāvājot neko vairāk par pāris LED gaismiņām un nestabilu programmatūru. Šoreiz apskatam saņemtās ROG Delta Core austiņas ir pavisam cits stāsts, jo tās ir ērtas, pārdomātas un nemaz ne tik ļoti dārgas.

    Reklāma

    Tehniskā specifikācija

    • Saderība: PC, Mac, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, viedtālruņi
    • Skaļruņi: 50 mm, neodīma magnēts
    • Pretestība: 32 Ohm
    • Frekvences: 20 ~ 40000 Hz
    • Mikrofons: uni-directional, 100 ~ 10000 Hz, jutība -40 dB ± 3 dB
    • Vads: 1.5 metri
    • Svars: aptuveni 364 grami
    • Aksesuāri komplektā: pievienojams mikrofons, papildus ROG Hybrid austiņu uzlikas
    • Cena: sākot no aptuveni 100 eiro interneta veikalos

    Izskats un uzbūve

    ASUS šoreiz ticis galā ar bērniem paredzēto klucīšu spēli, kur trijstūris jāiedabon trijstūra formas caurumā, zvaigzne tai paredzētā caurumā, bet cilindrs (apļa forma) jāiemāna tam paredzētā caurumā. Ko ar to visu vēlos pateikt? ROG Delta Core austiņu forma ir gluži kā cilvēka ausis – tās atgādina lielo burtu D.

    ROG Delta Core austiņas iepakotas pamatīgā kastē, tomēr kastes materiāli un saturs atpaliek no citām ASUS ROG sērijas austiņām. Bet vai tad mēs ikdienā izmantosim to kasti…

    Parasti sūdzos, ka lielās, tā sauktās over-ear austiņas man spiež žokli, traucē valkāt brilles utt., bet D formas austiņas novērš uzreiz gandrīz visas problēmas. Lai arī ROG Delta Core nav neko dikti vieglas austiņas, tomēr tās ir ļoti ērtas. Turklāt komplektā iekļautas vēl vienas nedaudz mīkstākas un vismaz manai galvai ērtākas austiņu uzlikas.

    ROG Delta Core spēļu entuziastu austiņas pilnībā izgatavotas no plastmasas, vien loks virs lietotāja galvas aptuveni plaukstas platumā ir no metāla. Uz ROG Delta Core austiņām redzams ROG logotips, pārējās plastmasas detaļas ir neizteiksmīgi pelēcīgas.

    ROG Delta Core veidotas no tumši sudrabotas plastmasas, loks virs galvas ir veidots no gumijotas plastmasas, pret galvu atspiežas ērts spilventiņš. Komplektā pircējs saņem arī pievienojamu mikrofonu un papildus austiņu uzlikas, kas veidotas no mazāk svīstoša, mīkstāka materiāla. Rūpnīcā ROG Delta Core uzliktas mākslīgās ādas uzlikas, kas man nešķita ideāli ērtas. Jāpiebilst, ka ROG Delta Core austiņu uzlikas ir nedaudz sarežģīti noņem – rodas sajūta, ka kaut ko vari salauzt procesā.

    ROG Delta Core datorspēļu austiņas ar datoru vai citām ierīcēm savienojamas ar 3.5 mm standarta austiņu spraudni. Austiņu vads ir pamatīgi resns, tas glīti ieausts raupjā, kvalitatīvā audumā, bet diemžēl austiņu vads nav noņemams. Vada garums ir 1.5 metri – ar to noteikti pietiks lielākai daļai lietotāju. Uz ielas gan ar 1.5 metru vadu īsti ērti nav. Ja 1.5 metri vadam ir par maz, austiņu iepakojuma kastē atradīsi arī 1 metru garu pagarinātāju. Manuprāt, ROG Delta Core austiņu vads ir izturīgākais, kādu esmu līdz šim redzējis austiņās un citos datoru aksesuāros.

    ROG Delta Core cenu nav sadārdzinājušas RGB LED gaismiņas, tās arī nekādi nebūtu iespējams kontrolēt, izmantojot vien 3.5 mm austiņu spraudni. Toties 3.5 mm spraudnis nodrošina ROG Delta Core saderību ar PC, Mac, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, viedtālruņiem, mājas izklaides sistēmām u.tml.

    Austiņām ir izdalīts slēdzis mikrofona aktivizēšanai vai izslēgšanai, kā arī skaļuma regulēšanas ritenītis. Patīkami, ka ne slēdzis, ne ritenītis ikdienā nav netīšām pieregulējami. Ir redzēti austiņu modeļi, kurus netīšām pieregulē gandrīz katru reizi, kad liec austiņas uz galvas.

    Kopumā jāsaka, ka esmu patīkami pārsteigts par ASUS spēju ap 100 eiro piedāvāt jau ļoti kvalitatīvi nostrādātas austiņas. Iepriekš redzēti vairāki citi ASUS ROG un ASUS TUF austiņu modeļi, bet tie materiālu un salikšanas kvalitātes ziņā pat netuvojas ROG Delta Core. Iespējams, varētu gribēties nedaudz patīkamāk nostrādātu mikrofonu, varbūt pat austiņās integrētu (ārā izlokāmu) mikrofonu, kās redzēts citās ASUS austiņās. Vismaz man šāda tipa piespraužamie mikrofoni šķiet nedaudz arhaiski un vizuāli atbaidoši. Tos arī nav pārlieku ērti izmantot vai atrast, ja nav kādu laiku bijusi vajadzība izmantot mikrofonu.

    Skanējums

    ROG Delta Core spožums un posts ir 3.5 mm austiņu spraudnis. Lai arī vēl arvien lielais vairums ierīču (datori, spēļu konsoles, mūzikas atskaņotāji, mājas izklaides centri) nāk ar 3.5 mm austiņu pieslēgvietu, tomēr viedtālruņu ražotāji no tās arvien attālinās. Samsung un vēl pāris būtiski mazāki viedtālruņu ražotāji turpina izvietot 3.5 mm austiņu pieslēgvietas savos viedtālruņos.

    Vēl viena nianse – 3.5 mm austiņu pievienošana pie kvalitatīva skaņas avota ir pamata nosacījums labas skaņas izvilināšanai. Pieļauju, ka šādā cenu kategorijā jau būtu jāmet aci uz kādu nedaudz nopietnāku skaņas avotu, piemēram, austiņu pastiprinātāju vai kvalitatīvu skaņas karti datoram. Ja izmantosi austiņu pastiprinātāju, nevarēsi iegūt skaņu no mikrofona.

    Atzīšos, ka no klēpjdatora skaņas kartes nekādu dižo baudījumu ar ROG Delta Core neguvu. Nedaudz labāk kļuva, pievienojot ROG Delta Core pie stereo pastiprinātāja, bet tāpat var just, ka ROG Delta Core austiņas paredzētas vairāk datorspēlēm, mazāk mūzikai. Ja ar datora palīdzību skaties seriālus un filmas, ROG Delta Core būs pieņemama izvēle. Koncertiem – ne tik ļoti, jo kaut kā mūzikā tomēr pietrūkst basu. Spēļu spēlēšanas laikā basu trūkumu tik ļoti nejūt, bet arī varētu vēlēties pamatīgāku basu no over-ear autiņām.

    Fiziski vairs sen neesmu jauns cilvēks, ja runājam par skaņas uztveri. Mītiskos 20 kHz droši vien nekad neesmu dzirdējis un tā arī nedzirdēšu. Bet tīnis no manis nav zudis – spēju novērtēt skaļu un basiem pārbagātu vokāli instrumentālu priekšnesumu.

    ROG Delta Core visai vāji aiztur apkārtējās vide skaņas. No vienas puses tas būtu pieņemami geimeru tipa ausīm, jo ar tām apkārt pa ielu vazāsies vien retais. Bet vidēji švakā skaņas izolācija nozīmē, ka netālu skanošs televizors var pabojāt spēlētprieku, kā arī tu vari traucēt mājiniekiem kādos skaļākos spēles mirkļos.

    Nobeigumā

    ASUS turpina attīstīt spēlēm paredzēto aksesuāru sēriju, šoreiz priekšroku dodot lētākiem spēļu datoru aksesuāriem ar ASUS ROG zīmolu. Iepriekš esam redzējuši līdzīgas cenas TUF Gaming H5 ir spēļu entuziastiem paredzētas austiņas, kas cenas un arī kvalitātes ziņā piekāpjas ASUS ROG sērijas produktiem. Iepriekš TUF Gaming H5 cena bija zemāka par ASUS ROG sērijas austiņām, bet šobrīd jāsaka, ka ASUS izdevies sevi nedaudz pārspēt ar ROG Delta Core piedāvāšanu.

    “Uz papīra” ASUS ar ROG Delta Core nav taupījis neko, austiņu specifikācija nav atšķirama no gandrīz trīs reizes dārgākajiem ASUS ROG produktiem. ROG Delta Core piedāvā teorētiski tos pašus 50 mm Essence skaļruņus un gana plašu ierīču atbalstu.

    Rodas sajūta, ka ROG Delta Core skanējums ir drīzāk vājš, trūkst basu, nedaudz jaucas iekšā apkārtējās vides skaņas. Protams, skanējumu ietekmē katra lietotāja pieradums un miljons citu nianšu. Manā mājsaimniecībā esošās UrbanEars (ap 50 eiro) un AKG (jūtami zem 100 eiro) skan nesalīdzināmi labāk. Šobrīd daudzas ne-geimeru austiņas jau pieejamas ar vadā iebūvētiem mikrofoniem, turklāt tās būs lētākas un labāk piemērotas mūzikai un vispār ikdienai.

    ROG Delta Core austiņas ir viens no produktiem, kuros nedaudz vīlos. Jau ap 80 eiro spēļu entuziastiem tiek piedāvātas neskaitāmas stereo austiņas ar mikrofonu vai bez tā. ASUS austiņām vispār ir tendence ignorēt basus, kaut arī austiņu izmēri un cena liecina par augstvērtīgu produktu.

    Creative Draco HS880 (raksta tapšanas laikā ar 70 eiro), Razer D.Va MEKA (75 eiro), Steelseries Arctis 3 (ap 85 eiro), Audio-Technica ATH-AVC500 (ap 85 eiro), Corsair HS60 (zem 90 eiro), Logitech G PRO (ap 100 eiro), Razer Tiamat 2.2 V2 (ap 110 eiro) ir tikai dažas no plašā piedāvājuma. Visticamāk, ROG Delta Core vairākos parametros piekāpsies arī daudzām 50 eiro vērtām austiņām. Starp citu, izlasi arī Patriot Viper V361 austiņu apskatu. Tās maksā ap 50 eiro un ir krietni skaļākas.

    Vienlaikus ar ROG Delta Core austiņām tika izziņotas arī ROG Delta austiņas, kuras ar ierīcēm savieno USB vads. USB savienojums nodrošina RGB LED gaismiņas, kā arī ROG Delta iebūvēts augstvērtīgs digitāli-analogs skaņas konverters.

    Patika

    • Visai laba uzbūve
    • D austiņu formas ērtības
    • Kvalitatīvs (bet nenoņemams) vads

    Trūkumi

    • Būtu jālieto kopā ar kvalitatīvāku skaņas avotu (pastiprinātāju)
    • Katastrofāli trūkst basi
    • Der spēlēm, bet ne mūzikai
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma