Web Analytics
More
    Reklāma

    1MORE Spearhead VR geimeru austiņu apskats

    Jaunākie raksti

    1MORE pie mums ir maz zināms elektronikas ražotājs, faktiski es par 1MORE uzzināju tikai pirms pāris nedēļām, kad Kristaps iedeva šīs geimeriem paredzētās austiņas. 1MORE Spearhead VR ir pirmais ražotājam mēģinājums iespiesties geimeru austiņu tirgū, iepriekš bijuši vairāki citi austiņu modeļi datoriem un viedtālruņiem.

    Pats Kristaps bija notestējis 1MORE pilnībā bezvadu austiņas. Speciāli neesmu lasījis Kristapa veidoto 1MORE austiņu apskatu, mēģināšu šim produktam pieiet ar nulles zināšanām par ražotāja nodomiem un citiem produktiem.

    Reklāma

    Uzreiz atklāšu, ka 1MORE Spearhead VR ir vienas no visforšāk skanošajām geimeru austiņām, tās bez lielām pūlēm pārspēj vairāku lielo ražotāju divas un trīs reizes dārgākās geimeru ausis tieši skanējuma ziņā, bet šur tur var redzēt, ka 1MORE nav bijuši līdzekļi vai zināšanas pāris nianšu noslīpēšanā.

    1MORE Spearhead VR austiņu modelis izceļas ar USB un 3.5 mm standarta savienojumu izvēli, RGB izgaismojumu un vienkāršu, bet gana efektīvu pavadošo programmatūru galddatoriem. Tiek solīta arī virtuālā 7.1 skaņa, kas gan nav īpaši spīdoša pat trīs reizes dārgākās ASUS austiņās. Ir gan arī pāris ne tik izcilas nianses, ko pirmo reizi redzēju datora aksesuārā, kas maksā virs 100 eiro.

    Tehniskā specifikācija

    • Austiņu tips: Over-Ear
    • USB vada garums: 1.3 m
    • 3.5 mm vada garums: 1.5 m
    • Frekvenču diapazons: 20 – 20 000 Hz
    • Pretestība: 32 Ω
    • Jutīgums: 103 dB
    • Maksimālā jauda: 20 mW
    • Papildus: USB vai 3.5 mm savienojums, LED izgaismojums
    • Svars: 324 g
    • Cena: ap 115 eiro

    Izskats

    1MORE Spearhead VR gribētos dēvēt par tipiskām geimeru austiņām – ņemtas visai kvalitatīvas stereo austiņas, kas apbūvētās ar pāris gaismiņām, dizains padarīts futūristiski agresīvs, programmatūra paredzēta, lai izpatiktu geimeru iegribām. Noteikti pamanāmākā 1MORE Spearhead VR austiņu vizuālā iezīme ir izbīdāmais gaismas zobens, kas it kā tēlo mikrofonu, bet faktiski tā ir tikai gaismu novadoša trubiņa bez jebkāda reāla pielietojuma. Pačukstēšu, ka fiziski mikrofons izvietots otrā austiņā, tas ir maziņš caurumiņš, nevis pie mutes novietots izvirzījums.

    Spearhead VR austiņas veidotas no plastmasas, tā ir visai kvalitatīva, bet vismaz pilnīgi jaunām austiņām ir nepatīkama tendence čīkstēt savienojumu vietās. Citas 1MORE austiņas esot veidotas no metāla ar labākiem savienojumiem, bet sīkāk par to nemācēšu komentēt, jo neesmu citas ražotāja austiņas redzējis. Spearhead VR austiņu uzbūve man nesaprotamu iemeslu dēļ liek tām čīkstēt arī tad, kad austiņas atrodas uz galvas. Mikrofona izvietojums tikai pastiprina šo defektu. Tas ir visai kaitinoši.

    Spearhead VR austiņām ir gan USB, gan arī 3.5 mm standarta savienojumi ar datoru, viedtālruņiem vai spēļu konsolēm. USB savienojums pilnā apmērā strādās kopā tikai un vienīgi ar Windows datoriem, bet arī Linux ar USB saprotas. Linux un macOS gan nav izstrādāta programmatūra austiņu pilnīgai pārvaldīšanai. Par macOS nemācēšu komentēt, vai šī operētājsistēma vispār atpazīst Spearhead VR austiņas ar USB pieslēgumu.

    Uz austiņām izvietotas pāris kontroles pogas – skaļumam, mikrofona ieslēgšanai un arī basa pielāgošanai.

    LED izgaismojums izvietots jau minētajā Zvaigžņu Karu tipa gaismas zobenā, nelielā logotipā virs lietotāja ausīm un arī austiņām pa perimetru. LED izgaismojums spēj attēlot elpošanas ritmu, sirdspukstus, kā arī tas prot reaģēt uz apkārtējās vides skaņām. 1MORE sola, ka LED izgaismojums ir pilnkrāsu RGB, bet es teiktu, ka Spearhead VR austiņas spēj attēlot kādas aptuveni 15 dažādas nokrāsas, nekādās dižās krāsu niansēs Spearhead VR austiņu LED austiņu pieregulēšana neiedziļinās. LED izgaismojums pieejams tikai ar USB savienojumu, kā arī pārvaldīšanai nepieciešams uzstādīt Windows datorā ražotāja programmatūru.

    Manuprāt, Spearhead VR austiņas nedaudz par stigru spiež galvu, bet atzīšos, ka man pārsvarā tā šķiet ar visām over-head tipa austiņām. Pufīgā austiņu uzliku daļa šķiet pārāk plāna, tā griežas žoklī.

    Pāris vārdi par 1MORE programmatūru

    1MORE man bija sagatavojuši nelielu vilšanos ar austiņas pavadošo programmatūru. Pirmais nejaukais pārsteigums – programmatūra ielādējama no Dropbox, nevis no ražotāja serveriem. Otrais – Windows 10 uzreiz sāk kliegt, ka programmatūra atnākusi kopā ar nelielu dāvaniņu, pavadošā programmatūra uzreiz nonāk karantīnā. Pārskenēju saņemto datni Virustotal.com vietnē, tikai vienā gadījumā tika uzskatīts, ka tiešām klāt pievienots kāds vīruss, tātad programmatūras uzstādīšanai vajadzētu būt gana drošai, bet neņemos par to galvot. Uz sava datora ar nedaudz trīcošu sirdi uzstādīju programmu.

    Ar to gan jautrība nebeidzās, jo pēc pieprasītās datora pārstartēšanas pēc programmas uzstādīšanas Spearhead VR austiņas vairs netika atrastas. Nācās Spearhead VR austiņas izraut no USB, pārstartēt datoru vēl vienu reizi un tikai tad Spearhead VR tika atpazītas no programmatūras puses.

    Es teiktu, ka šādas jautrības ar Windows paredzēto programmatūru un sadarbību ar datoru ir pilnīgi nepieļaujamas.

    Pati programma ir visai vienkāršota, kad to salīdzina ar kaut vai to pašu ASUS. Lietotājam pieejamas pāris iespējas pielāgot Spearhead VR austiņu skanējumu, mikrofona darbību, kā arī LED izgaismojumu. Ar to arī pietiek, lai ierindas lietotājs būtu gana laimīgs.

    Ja kāds man prasītu, teiktu, ka visi ekvalaizeri un DSP un 3D efekti būtu jāatstāj neieslēgti, jo Spearhead VR austiņas pašas par sevi skan visai labi. Pat teiktu, ka Spearhead VR austiņas skan būtiski augstvērtīgāk par trīs reizes dārgākiem konkurentu modeļiem.

    Skanējums

    Kas tad īsti ir geimeru austiņas? Ņemam normālas, labi skanošas stereo austiņas, aplipinām ar gaismiņām un sačakarējam skaņu ar kaut kādiem bezjēdzīgiem, digitāliem efektiem. Man šāda filozofija nav tuva sirdij.

    Arī šajā sadaļā man būs pāris piebildes par Spearhead VR austiņu darbību. Kā jau minēju, Spearhead VR austiņas skan ļoti pārliecinoši, tās derēs gan datorspēlēm, gan arī mūzikai. Man patīk, ka Spearhead VR austiņas izmantojamas arī ar viedtālruņiem un spēļu konsolēm, jo tām ir arī standarta 3.5 mm austiņu vads.

    Ja izmantosi Spearhead VR austiņas kopā ar USB vadu, rēķinies, ka tās tukšgaitā nedaudz šņāks, kā arī atsevišķos momentos rodas sajūta, ka ir vērojama neliela skaņas aizture. Nevaru gan pilnībā apgalvot, ka skaņas aizture ir tieši Spearhead VR austiņu vaina, iespējams, problēma meklējama kur citur – YouTube, datora mediju atskaņotājā, varbūt datora ātrdarbībā.

    Kā jau minēju, 3D skaņu efektus (ko 1MORE dēvē par virtuālo 7.1 skaņu) labāk turēt izslēgtus, jo tie dod ļoti sintētisku skanējumu, nekādi ieguvumi spēlēs no virtuālas 7.1 skaņas nebūs.

    Uz Spearhead VR austiņām izvietotā basa pieregulēšana ir visai bezjēdzīga, jo tā regulē aptuveni 30 Hz. Acīm redzot, Spearhead VR austiņas nemaz 30 Hz nespēj atskaņot, tāpēc basa pieregulēšana nemaina neko vai gandrīz neko. Basa pieregulēšana darbosies tikai kopā ar Windows datoriem un uzstādītu 1MORE programmatūru.

    1MORE apgalvo, ka Spearhead VR austiņām ir aktīvā skaņas slāpēšana. Manuprāt, tā darbojas tikai daļēji, kā arī skaņas slāpēšana pieejama tikai kopā ar USB savienojuma izmantošanu (mikrofons arī bez USB nestrādā). Tātad uz ielas kopā ar viedtālruni Spearhead VR izmantot varēsi tikai kā parastas stereo austiņas.

    Nobeigumā

    Kristaps ir nedaudz plašāk iepazinies ar 1MORE vēsturi un citām niansēm, kas saistītas ar uzņēmumu. Aicināšu izlasīt arī Kristapa sagatavo bezvadu austiņu apskatu.

    1MORE Spearhead VR austiņas man bija nepieredzēts piedzīvojums, jo kā parastas stereo austiņas tās ir drīzāk savai cenai atbilstošas, kamēr datora programmatūras problēmas un atvienošanās no USB ir nepieļaujamas vaļības. Te būtu jānorāda, ka arī lielie ražotāji mēdz halturēt ar programmatūru datoru aksesuāriem, bet nekad nebiju redzējis, ka Windows 10 kādu no ielādētajām datnēm iemestu uzreiz karantīnā.

    Spearhead VR austiņu skanējumu var mēģināt samaitāt ar visādiem efektiem un virtuālās 7.1 skaņas aktivizēšanu, bet to laikam nevajadzētu darīt. Pamēģini, bet pēc tam slēdz ārā. Visādu efektu izslēgšana nāks par labu skaņas aizturei. Iebūvētais mikrofons izdevies lietojams, tas nodrošina pieklājīgi saklausāmu sarunu ar spēles partneri. Mikrofons gan ir iebūvēts nevis gaismas zobenā, bet mazā atverītē otrā ausī.

    Manuprāt, lielākā Spearhead VR austiņu problēma lietotājam būs to krakšķēšana, kas arī ir nepiedodami vairāk nekā 100 eiro austiņām. Spearhead VR austiņas krakšķ arī laikā, kad tās ir uz galvas, nevis tikai uzlikšanas un noņemšanas mirkļos.

    Geimeriem, iespējams, patiks LED gaismiņas, bet arī tās ir visai ierobežotas – austiņas spēj attēlot aptuveni 15 dažādas nokrāsas.

    Patika

    • Tiešām laba stereo skaņa
    • USB + 3.5 mm savienojums
    • Izbīdāmais gaismas zobens
    • Mikrofona darbība

    Nepatika

    • Čīkstēšana un krakšķēšana
    • Šņākšana tukšgaitā
    • Problēmas ar programmatūru
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Guntars K
    24.05.2019 11:50

    Kā tehnoloģiju portālam, būtu vispirms jādefinē priekš sevis, kas tad ir geimeru austiņas, nevis jāvelk līdzi katram aiz neko darīt, nosaucot savu produktu par gaming dēļ smukam krāsām vai lēkāt un aplaudēt, ka mazai tīnītei, ieraugot spīdošas lampiņas.
    1) Gaming ausis ir lielas, jau dēļ vairāku skaiļruņu eksistēšanas vienai ausij. Nevar maza austiņa, kura pat neuzmaucas pilnībā uz auss kaut kā būt lietderīga spēlēm vairāk, kā jebkuras stereo austiņas.
    2)šīm austiņām nav vairāku skaļruņu, tātad jau pēc fakta šis nav 7.1, tātad nav gaming, drīzāk skype austiņas.
    3) caur USB pieslēgvietu austiņām skaņu emulē. Raiser joprojām nav savu emulatoru dadzinuši līdz prātam jau cik gadu laikā. Tātad tikai analogais pieslēgums. Un parasti tas nav vairāk par 5.1
    4) Stereo nekad nebūs gaming, lai ko arī kurš tīnis ir iedomājies vai ražotājs nobrendojis.
    Pierādīt, kā darbojas 5.1 analogais vs emulācija nav grūti. Cilvēks no malas nekad nepateiks, priekšā vai aizmugurē atrodas skaņa, negrozot galvu uz stereo austiņām, turpretīm uz 5.1 vienmēr. Pie stereo austiņām ir jāpierod, jo skaņu aizmugurē emulē ar citu tonalitāti, tātad tikai pēc kaut kāda laika posma sāksi atšķirt un arī ne vienmēr, nu ja vien lācis nav bradājis pa ausīm.

    Kursors.lv
    25.05.2019 17:20
    Reply to  Guntars K

    Ja ražotājs savu produktu sauc par gaming austiņām, tad mēs to tā arī uztveram un attiecīgi apskatām. Un, jā, visas gaming austiņas nav vienādas. Ir vienkāršākas (kā šīs) un ir vairāk hardcore varianti, kas būs noderīgāki videospēlēs.

    Guntars K
    09.06.2019 12:15

    Respektīvi, ja ražotājs melo, tad jūs esat dzeltenā prese, kura turpina izplatīt melus? Vai nu katrs raksts ir apmaksāta reklāma. Kaut kā līdz šim man portals asociējās uz subjektīva viedokļa izpaušanu no raksta autora.

    Kursors.lv
    10.06.2019 07:30
    Reply to  Guntars K

    Uztver šīs austiņas kā “geimeru austiņu izstrādājumu” un tavā sirdī iestāsies miers.

    Reklāma