Web Analytics
More
    Reklāma

    “Apple” ziņo par rekordlieliem ieņēmumiem 2. ceturksnī

    Jaunākie raksti

    Pēc ļoti labiem rezultātiem gada sākumā kompānija “Apple” turpina labot rekordus. Saskaņā ar uzņēmuma publicētajiem finanšu rezultātiem – 2. ceturksnī ieņēmumu apjoms sasniedzis 83 miljardus dolāru, kas ir par 2% vairāk nekā pērn tajā pašā periodā. “Apple” arī paziņojis, ka sasniedzis visu laiku augstāko līmeni uzstādīto aktīvo ierīču apjomam “katrā ģeogrāfiskajā segmentā un produktu kategorijā”.

    Neskatoties uz to, kā arī “iPhone” pārdošanas apjomu pieaugumu, uzņēmums atklāj, ka tā peļņa samazinājusies par 11% salīdzinājumā ar pērno gadu. Pie tā, protams, vainojama inflācija, piegādes ķēdes problēmas, traucējumi ražošanā sakarā ar Covid-19, kā arī samazinājās ieņēmumi no “Mac” datoriem un “Apple Watch” pulksteņiem. Situācija varētu uzlaboties nākamajā ceturksnī, kad finanšu rezultātos būs ietverti pārdošanas dati par jauno “MacBook Air” un “MacBook Pro” ar M2 čipu, ko sāka piegādāt jūlijā.

    “Apple” izpilddirektors Tims Kuks norāda, ka “aizvadītā ceturkšņa rekordlielie ieņēmumi liecina par “Apple” pastāvīgajiem centieniem ieviest inovācijas, piedāvāt jaunas iespējas un bagātināt klientu dzīvi”. Tikmēr uzņēmuma finanšu direktors Luka Maestri piebilda, ka finanšu rezultāti turpināja demonstrēt “Apple” spēju efektīvi vadīt biznesu, neskatoties uz izaicinošo darbības vidi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma