Web Analytics
More
    Reklāma

    Ukraina aicina brīvprātīgos pievienoties “IT armijai” pret Krieviju

    Jaunākie raksti

    Karā pret Krieviju Ukrainai jau kādu brīdi sekmīgi palīdz viens no lielākajiem un ietekmīgākajiem hakeru grupējumiem “Anonymous”, kas uzlauzis vairākas Krievijas oficiālās mājaslapas. Vēloties izvērst šo kiberkaru pret Krieviju, Ukraina paziņojusi, ka veido īpašu “IT armiju”, kurai aicināti pievienoties brīvprātīgie no ārvalstīm.

    Ukrainas digitālās transformācijas ministrs Mihailo Fjodorovs “Twitter” paziņoja, ka saziņas lietotnē “Telegram” izveidojis kanālu, kas pulcē “IT armijas” dalībniekus. Viņš norādījis, ka kiberkarā pret Krieviju savu artavu var sniegt visi, kuri vēlas. Šobrīd šim kanālam pievienojušies jau aptuveni 30 000 dalībnieku.

    Reklāma

    Vienā no ierakstiem šajā “Telegram” kanālā Ukrainas valdība mudina cilvēkus “veikt jebkādus kiberuzbrukumu” dažādiem Krievijas mērķiem. Citā ierakstā valsts aicina lietotājus ziņot par “YouTube” kanāliem, kuros tiek publicēts prokrievisks saturs.

    Tomēr viena no “Telegram” problēmām ir tā, ka ieraksti netiek pilnībā šifrēti. Tas nozīmē, ka “Telegram” var atbloķēt lielāko daļu ziņojumu jebkurā laikā, īpaši ja uzņēmuma darbinieki saskārušies ar ārējo spiedienu un draudiem no Krievijas puses.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reinis Rozitis
    28.02.2022 16:27

    Par hackošanas apmēriem, piemēram, https://www.youtube.com/watch?v=Nr1VqADw3CI

    Andris
    28.02.2022 22:05

    Pieteikties brīvprātīgi karā.

    Edgars dezurko
    05.03.2022 06:01

    Mana gimene ukraina

    Raimonds
    08.03.2022 22:02

    Gribu laist uz ukrainu

    Reklāma