Web Analytics
More
    Reklāma

    Hakeru grupējums Anonymous pieteicis kiberkaru Krievijai

    Jaunākie raksti

    Reaģējot uz pagājušās nedēļas politiskajiem notikumiem, Krievijai iebrūkot Ukrainā, hakeru grupējums Anonymous ir uzsācis kiberkaru pret Krievijas Federāciju.

    Es pieņemu, ka aktīvo Twitter lietotāju skaits šajās dienās ir audzis gan pasaulē, gan Latvijā, un gan jau būsiet pamanījuši, ka pa vidu dažādām ziņām uzpeld hakeru konts Anonymous. Ja normālos apstākļos mēs uztrauktos par dažādiem kibernoziegumiem un kiberuzbrukumiem, tad šī ir reize, kad par to var priecāties.

    Reklāma

    Anonymous ir uzsākuši karu pret Krieviju digitālajā vidē, un neaizmirsīsim, ka tieši 21. gadsimtā ne visas cīņas ir uzvarētas fiziskā kara laukā, bet arī dažādās sistēmās, medijos un televīzijā. Līdz šim Anonymous jau paspēja uz brīdi uzlauzt dažādas Krievijas oficiālās mājaslapas, piemēram, Krievijas Aizsardzības ministrijas mājaslapu. Tāpat sestdien, 26. februārī, grupējums spēja uzlauzt Krievijas propagandas kanālus, lai tajos atskaņotu Ukrainas himnu un patiesi notiekošo situāciju.

    Svētdienas rīta Anonymous savā Twitter kontā publiskoja video, kurā draudēja Putinam, ka kiberuzbrukumi tikai turpināsies un kļūs arvien spēcīgāki, pārņemot arī Krievijas infrastruktūru un atklājot dažādus noslēpumus. Protams, tas nenozīmē, ka šis grupējums pēkšņi visu atrisinās, tomēr ir patīkami redzēt šādu rīcību šajā laikā no hakeriem.

    AvotseTeknix
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Klikser
    27.02.2022 23:12

    Gaidam labas ziņas!

    Krotow
    28.02.2022 22:38

    Vismaz tagad redzam pozitīvu pienesumu no šiem aktīvistiem :)

    Gatis
    01.03.2022 18:22

    Kur var atrast Anonymous nopludinātās datubāzes?

    Reklāma