Web Analytics
More
    Reklāma

    “Telegram” 2023. gadu noslēdza ar vairākiem lieliem atjauninājumiem

    Jaunākie raksti

    Ziņapmaiņas serviss “Telegram” 2023. gadu noslēdza ar savu desmito atjauninājumu paku gada laikā, piedāvājot virkni uzlabojumu un jaunas funkcijas dažādos lietotnes segmentos. Īpašs fokuss tika likts uz trim jomām: uzlabota zvanu pieredze, racionalizēta ziņojumu dzēšana un paplašinātas robotprogrammatūras iespējas.

    Runājot par uzlabotu zvanu pieredzi, “Telegram” tagad piedāvā vizuāli pārveidotu, dinamisku fonu, kas pielāgojas zvana statusam –  tiek saņemts zvans, zvans ir aktīvs, zvans ir beidzies. Tāpat “Telegram” veicis atjauninājumus lietotnes interfeisā, kas mazinās baterijas patēriņu un uzlabos veiktspēju vecākām ierīcēm. Papildus tam uzņēmums šogad plāno vēl citus atjauninājumus, kas uzlabos zvana savienojuma un audio kvalitāti.

    Reklāma

    Tāpat savs prieciņš no atjauninājumiem ticis arī izstrādātājiem. Uzlabojumus saņēmusi “Telegram” robotprogrammatūra, kas ļauj izstrādātājiem lietotnē integrēt dažādus pakalpojumus. Piemēram, boti tagad saņēmuši plašāku funkciju klāstu, kā reaģēšana uz ziņojumu reakcijām, atbilžu sūtīšana dažādās tērzēšanas sarunās, plašākas iespējas piekļūt informācijai utt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Arčiņš
    03.01.2024 12:16

    Uzinstalēju Telegam tikai un vienīgi lai varētu sekot notikumiem Ukrainā. Pēc Ukrainas uzvaras jēgu no telegramm nesaskatu un visdrīzāk to dzēsīšu. Sazvanīties telegramm arī nav jēgas ja visi draugi tusē vacapā.

    Slapjais Bebrs
    03.01.2024 12:27
    Reply to  Arčiņš

    Nesen nosacīti piespiedu kārtā nācās atgriezties Vacapā. Brr..
    Kā bija koka klucis konstantīns tā arī tāds ir palicis. Lietotāju paradumi arī diez ko nav mainijušies..

    Ecco!
    04.01.2024 16:23
    Reply to  Arčiņš

    Stulbais nozombētais stulbenis! 😂🤣😂🤣
    Panorāmu vēl vakarā neaizmirsti noskatīties, tur ir vispatiesākā informācija no mūsu “neatkarīgajiem medijiem”! 🤣😂

    budzis
    03.01.2024 12:46

    Itkā TG uzrādās gana daudzi, kas esot uzinstalējuši to, bet reāli nevien nav ar mani komunicējis TG – visi tikai WhatsAppā.

    Iegāju mājas iedzīvotāju grupā – ārdās antivakseri un citas minoritātes…

    Pavazājos pa dažām grupām – arī tur tas pats – visur pamuļķi un vienkārši rupekļi. Tā ka var teikt, ka TG kā sociālais tīks ir garām. Kā ziņapmaiņas vai zvanīšanas rīks – nekādas atšķirības no WA .

    Slapjais Bebrs
    03.01.2024 13:02
    Reply to  budzis

    Antivakseru u.c. minoritāšu izklaides notiek visur. Bet iz savas pieredzes tieši vacapā mīt tādi, kas bez sirdsapziņas pārmetumiem tev atsūtīs visādu drazu vai sāks pīkstināt pusē 2 naktī.
    Tehniski – fīčas kas telegramā bija pirms gadiem 5, vacaps tikai tagad ievieš .. ( ziņas teksta editēšana, vairāk nekā 3,5 foto nosūtīšana , iespēja lietot aplikāciju uz vairākām ierīcēm utt )

    Slapjais Bebrs
    03.01.2024 13:05
    Reply to  Slapjais Bebrs

    + Vacapa prasība kontaktu piekļuvei un tas ka piedrazo galeriju.

    Krotow
    03.01.2024 14:31
    Reply to  Slapjais Bebrs

    Whatsapp jau sākotnēji bija iecerēts sarunām starp telefongrāmatā esošajiem. Tur apakšā nav nekādas konspirācijas.

    Last edited 3 months ago by Krotow
    Budzis
    03.01.2024 18:07
    Reply to  Slapjais Bebrs

    Jā, bet neteiktu, kā vairumu tas viss īpaši interesē. Tviteris arī plāno kļūt par tādu pašu miskastē kāds i palicis tg un tās ķīniešu wechats (?), kur ir 100 iespēju, no kurām reti kuram vajag vairāk par 3-5

    Slais
    03.01.2024 13:56
    Reply to  budzis

    Man telegram atgādina android un w11 vis izmētāts, kā pagadās utt., bet domāju bērniem/tīņem patīk var kaut ko aizliegtu iepirkt, plus krāsiņas stikeri utt., kaudzēm.
    Itkā telegram sola, ka drīzumā varēs arī aprecēties un/vai izšķirties izmantojot viņu appu. 😀

    Krotow
    03.01.2024 15:00

    Redzu ka neviens te nav sapratis galveno atšķirību starp Telegram un Whatsapp :) Telegram ir postpadomju slāviski runājošo apgabalu Twitter aizstājējs ar grupu un privatā čata un zvanu iespējām. Whatsapp ir pirms-Microsoft Skype iesāktā turpinātājs telefoniem (un tāpēc ar piesaisti konkrētiem telefona numuriem). Likt vienādības zīmi starp abiem laikam nebūs pareizi. Par lietojamības niansēm. No Telegram var zvanīt, tai skaitā video zvanus – arī no desktop aplikācijās datorā VISĀS atbalstītajās platformās (Win/Mac/Linux). Kas ir ērti ja paralēli sarunai jābakstās pa telefonu (teiksim jāskaidro otram dundukam, kur telefonā var nomainīt fona bildi un nogriezt pogu “klikšķus” ja pats nezini). Labi iet cauri visādiem NAT/firewalliem un kreisi sakonfigurētiem tīkliem. Mīnusi – lielie čatā iepostētie video Telegram nav skatāmi desktop aplikācijā, tos redzēsi tikai telefonā. Galvenais izstrādātājs (Durovs) bijis saistīts ar čeku aka FSB, kas visam pasākumam uzliek zināmu zīmogu. Mixed bag – galvenā klientu bāze ir ex-PSRS valstis, pamatā slāviski runājošā teritorija. Kādam tas ir labi, kādam ne visai. Whatsapp ir vairāk uz telefoniem orientēts un daudz vairāk izplatīts visā pasaulē. Attiecīgi atrast tur kādu ir daudz vieglāk. Ar čatu problēmas nav nekur. Zvanīt var no telefona un datorā – tikai pusgļukaina veidā no Windows/Mac desktopa aplikācijām. Kas man kā pamatā Linux… Read more »

    Budzis
    03.01.2024 18:04
    Reply to  Krotow

    Vai nebija info, kā wa arī drīzumā būs vairāki kontu atbalsts?

    Krotow
    03.01.2024 18:42
    Reply to  Budzis

    Kad būs tad skatīsimies. Pašlaik viena draudzene man drīz matus no galvas noēdīs dēļ Whatsapp kam otrs WA konts pieejams tikai caur “starpliku”. Kas neļauj saglabāt čata bildes un piedevām makbukam iekurbulē M1 proci tā ka ventilācijas šņākoņu dzird otrā istabā.

    Slais
    03.01.2024 20:30
    Reply to  Krotow

    Kas tas par pusgļukaino zvanu no datora? Macam toč nav un w11(speciāli pārbaudīju) arī viss strādā labi.
    P.s.
    Par kaut kādu karšanu tur drīzāk intelis būs pie vainas (vecie maci) uz m2 nav nekādu papildus skaņu uz m1 aira arī nav, jo nav nemaz ventilatoru.

    Slapjais Bebrs
    05.01.2024 14:25
    Reply to  Krotow

    Pirms vēstīt par “Galveno atškirību” būtu vismaz vikipēdiju izlasijis :D

    Tāpat arī statistika liecina, ka apgalvojums , ka lietotāji esot galvenokārt slāvi ir .. nedaudz nepatiess.

    Lai nu, kā – katrs jau lieto to, kas vairāk patīk. Patīk apgraizītas iespējas – lūzu :)

    Liepu kaspars
    03.01.2024 20:32

    Lietoju telegram, lai sazinatos ar savu dīleri par vielām un citiem domubiedriem, kas plāno gāzt valdību ;)

    Reklāma