Web Analytics
More
    Reklāma

    “Stellantis” elektroauto attīstībā līdz 2025. gadam investēs 30 miljardus eiro

    Jaunākie raksti

    “Stellantis” koncerns nākamo četru gadu laikā apņēmies investēt 30 miljardus eiro elektroauto tehnoloģiju un programmatūras attīstībā. Tā ir daļa no koncerna centieniem atteikties no iekšdedzes dzinēju lietošanas.

    Tādējādi “Stellantis” kļuvis par kārtējo lielo autokoncernu, kas apņēmies investēt miljardiem eiro elektroauto attīstībā jau šīs dekādes pirmajā pusē. Iepriekš ar līdzīgiem paziņojumiem klajā nāca arī “Volkswagen” un “General Motors”. Viens no šo investīciju rezultātiem būs elektrisks muskuļauto no “Dodge” zīmola. Tāpat paredzēts, ka “Jeep” zīmola mašīnas līdz 2025. gadam kļūs vai nu pilnībā elektriskas, vai saņems vismaz plug-in hibrīda tehnoloģiju.

    Lielais mērķis ir panākt, lai 2030. gadā 70 procenti “Stellantis” zīmolu pārdoto mašīnu būtu pilnīgi bezizmešu auto vai plug-in hibrīdi. Lai sasniegtu savus ambiciozos mērķus, “Stellantis” gatavo arī bateriju tehnoloģijas un cer, ka līdz 2026. gadam izdosies nonākt pie komerciāli izdevīgām cietvielu (solid state) baterijām. Uzņēmuma vadītāji norāda, ka jau līdz 2024. gadam tiek cerēts samazināt bateriju izmaksas par 40 procentiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Xxx
    11.07.2021 17:53

    Stellantis, visi mēsli zem viena jumta

    Reklāma