Web Analytics
More
    Reklāma

    CrossOver ļauj darbināt Windows programmas un spēles uz jaunajiem Apple M1 procesoriem

    Jaunākie raksti

    Programma CrossOver, kuras izstrādātāji ir Codeweavers, ļauj izmantot Windows operētājsistēmai paredzētās spēles un programmas gan uz macOS, gan uz Linux, gan uz Chrome OS darbinātām ierīcēm. Tā jau ir likta lietā uz jaunajiem Apple M1 procesoriem, pat ja vēl nav notikusi speciāla pielāgošana, un CrossOver strādā ļoti labi.

    Uz jaunajiem ARM arhitektūras M1 procesoriem un ar to aprīkotajiem datoriem vairs nebūs iespējams tiešā veidā palaist Windows operētājsistēmu, izmantot Boot Camp iespēju, tāpēc šāda veida programmas būs viens no pārejas tiltiem. Salīdzinājumā ar citiem emulatoriem, CrossOver darbība ir balstīta tieši uz attiecīgo Windows komandu iztulkošanu Mac sistēmām, nodrošinot plūdenu darbību.

    Reklāma

    Protams, neiztikt bez kādas aizķeršanās, taču jau šobrīd CrossOver var tikt lietots Apple datoros, kuri aprīkoti ar M1, pat ja tā nav speciāli uzlabota un pielāgota. Video piemērā redzams, kā uz MacBook Air tiek spēlēta online šaušanas spēle Team Fortress 2. Spēle darbojas pietiekami plūstoši, brīžiem nedaudz ieķeroties, bet vēlreiz jāņem vērā fakts, ka CrossOver vēl nav pielāgota M1 procesoram.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma