Web Analytics
More
    Reklāma

    “Smart Deal Business” – iespēja uzņēmumiem izdevīgāk saņemt jaunākās “Apple” ierīces

    Šis raksts tapis sadarbībā ar lielisko Apple produkcijas izplatītāju iDeal.

    Jaunākie raksti

    Pirms dažiem gadiem “Apple” ierīču oficiālais izplatītājs Latvijā – “iDeal” nāca klajā ar jaunu operatīvā līzinga pakalpojumu privātpersonām “Smart Deal”. Tas ļauj vieglāk un lētāk tikt pie jaunākajām “Apple” ierīcēm, nelauzot galvu, kur nodot vecās iekārtas. Pērnā gada rudenī “iDeal” sāka piedāvāt līdzīgu pakalpojumu uzņēmumiem – “Smart Deal Business”. Kā tas reāli darbojas, kādas priekšrocības sniedz, sarunā atklāj “iDeal” B2B komandas vadītājs Roberts Šuļja.

    “iDeal” B2B komandas vadītājs Roberts Šuļja

    Kāda ir uzņēmumu interese par operatīvo līzingu ierīcēm?

    Lai arī Latvijā pieprasījums pēc operatīvā lizinga paklpojumiem tehnikai pieaug, tas joprojām nav tik liels kā piemēram citur Eiropā. Viens no iemesliem varētu būt tas, ka operatīvā līzinga pakalpojums datortehnikai un telefoniem nav bijis tik izplatīts, tāpēc uzņēmēji retāk par to aizdomājas. Otrkārt, pats vārds “līzings” jau pēc noklusējuma sevī kaut ko ietver. Uzņēmumi, izdzirdot šo vārdu, bieži neaizdomājas, ka ir atšķirības starp finanšu un operatīvo līzingu. Vienlaikus, izvēloties jaunus auto, uzņēmumi lielākoties ņem tieši operatīvo līzingu, jo zina tā priekšrocības.

    Kas ir “Smart Deal Business”?

    “Smart Deal Business” ir “Apple” produktu operatīvais līzings uzņēmumiem. To “iDeal” piedāvā sadarbībā ar lietuviešu līzinga kompāniju “Orion Leasing”, kas līdzīgu pakalpojumu veiksmīgi piedāvā arī Lietuvā. Latvijā tas ir salīdzinoši jauns produkts, ko palaidām pagājušā gada rudenī. Pirms tam jau piedāvājām līdzīgu pakalpojumu privātpersonām “Smart Deal”.

    Kādiem uzņēmumiem varētu būt noderīgs “Smart Deal Business” pakalpojums?

    Principā jebkuram. Vienīgais, ko skatāmies – uzņēmuma vecums un apgrozījums. Uzņēmumam jābūt vismaz gadu vecam un apgrozījumam gadā jāsasniedz vismaz 50 000 eiro. Apgrozījuma robežu tuvākajā nākotnē, iespējams, samazināsim, lai uzņēmumi, kuros, piemēram, strādā viens cilvēks, taču ir nepietiekams apgrozījums, bet pārējais viss kārtībā, arī varētu pretendēt uz šo pakalpojumu. Šādos uzņēmumos darbojas, piemēram, arhitekts vai fotogrāfs – šie profesiju pārstāvji pārsvarā strādā ar jaunām “Apple” ierīcēm. Ar “Smart Deal Business” operatīvo līzingu jaunākās “Apple” iekārtas šiem klientiem būtu krietni pieejamākas.

    Kādas “Apple” ierīces var iegādāties, izmantojot “Smart Deal Business”?

    Principā šis pakalpojums ir pieejams visām “Apple” produktu kategorijām, taču biežāk šo līzinga pakalpojumu izmanto, lai iegādātos “MacBook” un “Mac” datorus, kā arī “iPhone” viedtālruņus.

    Iegādājoties ierīci ar “Smart Deal Business”, iespējams pievienot arī “Apple” aksesuārus. Taču jāņem vērā, ka šādā gadījumā aksesuārs kļūs par parastu nomaksājamu preci, un līzinga termiņa beigās tas paliek pircējam bez iespējas to atgriezt. Tikmēr galveno ierīci nomaksā, izmantojot operatīvo līzingu.

    Būtiski, ka “Smart Deal Business” pakalpojums piedāvā iegādāties ierīces arī ar pielāgotu konfigurāciju. Sevišķi biznesa nodaļā ļoti pieprasītas ir speciālas konfigurācijas “MacBook” un “Mac” datori.

    Kā “Smart Deal Business” pakalpojums reāli darbojas?

    Ir divas iespējas, kā šim pakalpojumam pieteikties. Pirmā – jādodas uz “iDeal” mājaslapas biznesa sadaļu un apakšsadaļu “Smart Deal Business”. Tajā uzņēmējs var izvēlēties ierīci un aizpildīt pieteikuma formu. Pēc tam “iDeal” biznesa klientu menedžeri sazināsies ar klientu. Ja viss ir kārtībā, šis process aizņems vien dažas minūtes. Taču, ja ir lietas, kas jāizskata manuāli, pieslēdzas speciālists, un pieteikuma izskatīšana šādos gadījumos parasti aizņem 20 – 30 minūtes.

    Otra iespēja, ko nesen esam sākuši piedāvāt – pakalpojumam iespējams pieteikties arī “iDeal” veikalos. Klients izvēlas ierīci, un konsultants tālāk pārbauda, vai uzņēmums var saņemt “Smart Deal Business” pakalpojumu. Ja var, pakalpojuma saņemšana tiek nokārtota klienta vietā.

    “Smart Deal Business” pakalpojumu var saņemt arī pilnībā attālināti. Mūsu finanšu partneris līguma parakstīšanu ir uztaisījis elektronisku. Uzņēmumam atliek mums atsūtīt savu reģistrācijas numuru un paraksttiesīgās personas uzņēmumā e-pastu. Ja viss ir kārtībā, uz to tiek nosūtīts līgums, ko var elektroniski parakstīt. Tiklīdz tas ir izdarīts, klients savas izvēlētās ierīces var saņemt kādā no pieciem “iDeal” veikaliem vai arī izvēlēties kurjerpiegādi.

    Kāds ir līzinga termiņš un vai nepieciešama pirmā iemaksa?

    Mēs piedāvājam trīs līzinga termiņa opcijas: viens, divi vai trīs gadi. Taču, ja klientam ir specifiskas prasības, izskatām iespēju izsniegt līzingu uz īsāku vai garāku periodu. Būtiski arī, ka operatīvā līzinga gadījumā pirmā iemaksa nav nepieciešama.

    Kas notiek pēc līzinga termiņa perioda beigām?

    Noslēdzot līgumu uz konkrētu periodu, uzreiz redzam, cik liels būs ikmēneša maksājums un cik liela ir ierīces atlikusī vērtība. Piemēram, ja paņemam “iPhone 15” uz gadu “Smart Deal Business” pakalpojumā, sistēma parāda, ka būs jāmaksā apmēram 42 eiro mēnesī un ierīces atlikusī vērtība pēc nomaksātiem 12 mēnešiem būs 364 eiro.

    Beidzoties līguma periodam, klientam ir divas iespējas. Pirmā – atgriezt šo ierīci. “iDeal” pārstāvji novērtēs, vai tā nav bojāta, kāds ir nolietojums. Ja viss ir kārtībā, klients to var atgriezt un noslēgt jaunu līgumu par jaunu ierīci. Otra iespēja ir paturēt iekārtu un samaksāt tās atlikušo vērtību, kas tika aprēķināta līguma sākumā.

    Ierīces, kuras klienti atgriež atpakaļ, “iDeal” sadarbības partneris atpērk. Pēc tam liela daļa no tām tiek pārstrādātas detaļās, citas – nonāk otrreizējā tirgū pēc tam, kad no tām tiek pilnībā nodzēsta iepriekšējo lietotāju saglabātā informācija.

    Ko darīt, ja līzinga perioda laikā ar ierīci kaut kas ir atgadījies?

    Šādos gadījumos ir divas iespējas. Pirmā – klients par savu naudu salabo ierīci un atgriež to mums. Otrā – klientam ir iespēja samaksāt ierīces atlikušo vērtību un paturēt to sev. Lai šādi gadījumi nenotiktu, mēs iesakām ierīci apdrošināt. Jau kādu laiku piedāvājam apdrošināšanu kā ikmēneša maksājumu. Piemēram, “iPhone” gadījumā apdrošināšanas maksa būtu 6 līdz 10 eiro mēnesī.

    Kādi ir galvenie ieguvumi biznesa klientiem, izmantojot operatīvo līzingu ierīcēm?

    Pirmkārt, nav šo sākotnējo izmaksu. Piemēram, uzņēmumam, kas ir relatīvi jauns, ir vajadzīgi darbinieki un katram no tiem arī jauns telefons un dators. Šādā gadījumā uzņēmumam, manuprāt, ir izdevīgāk nevis uzreiz samaksāt vairākus tūkstošus eiro par šīm ierīcēm, bet izvēlēties operatīvo līzingu, kur būs konkrēts mēneša maksājums. Savukārt to naudu, kas paliek kontā, uzņēmums var izmantot pamatvajadzībām un vieglāk plānot finanšu plūsmu. Te arī jāpiemin, ka, ja tas ir 12 mēnešu līguma termiņš, tad klients samaksā krietni zem šīs ierīces vērtības. Piemēram, ja “iPhone” maksā 750 eiro, tad, slēdzot līgumu uz 12 mēnešiem, summa, kas tiek samaksāta, ir kādi 60 – 70 % no tās.

    Otrkārt, samazinātas izmaksas grāmatvedības pakalpojumiem. Nopērkot ierīci uzreiz par pilno summu, grāmatvedim atsevišķi jārēķina ierīces nolietojums, kas lielam apjomam iekārtu rada papildus laika un izmaksu tēriņus.

    Treškārt, piekļuve jaunākajām tehnoloģijām. Klienti bieži vien izmanto šo pakalpojumu, lai saņemtu jaunāko “iPhone” modeli.

    Ceturtkārt, klientam nav jādomā, kur nolietoto tehniku utilizēt. Ja tas ir uzņēmums ar 100+ darbiniekiem, tad tie ir simtiem ierīču, kuras jāutilizē, kas automātiski nozīmē papildus darbu un izmaksas.

    Kas ir “iDeal” pievienotā vērtība saistībā ar “Smart Deal Business” pakalpojumu?

    Mēs klientiem piedāvājam dažādus papildpakalpojumus. Piemēram, pagarināto garantiju, lai pasargātu sevi no gadījumiem, kad ar ierīci kaut kas notiek pēc garantijas perioda. Latvijā juridiskām personām izsniegto ierīču garantijas laiks ir tikai viens gads. “iDeal” piedāvā pagarināto garantiju uz vienu, diviem vai trim gadiem.

    Tāpat piedāvājam jau pieminēto ierīču apdrošināšana uz diviem, trim vai četriem gadiem atkarībā no ierīces kategorijas un izvēlēties to kā mēneša maksājumu.

    Palīdzam klientiem arī ar tādu pakalpojumu kā “Apple Business Manager”, kas ļauj pārvaldīt uzņēmuma ierīces. Šis pakalpojums aktuālāks varētu būt uzņēmumiem ar lielāku darbaspēku. Palīdzam šai platformai pieslēgt “Mobile Device Management” sistēmu, kas var pārvaldīt ierīces. Tā ir noderīga tādos gadījumos, kad uzņēmums regulāri pieņem jaunus darbiniekus. Šī sistēma ļauj attālināti uz jaunā darbinieka ierīces uzlikt konkrētas programmas, iestatījumus, kas krietni ietaupīs laiku.

    Kādi uzņēmumi līdz šim izvēlējušies “Smart Deal Business”?

    Ir bijuši gadījumi, kad IT uzņēmumi izvēlas paņemt ierīces programmatūras testēšanai. To parasti dara uz jaunākajām ierīcēm, tāpēc operatīvais līzings šajā gadījumā ir labs veids, kā iegādāties iekārtu, samaksājot par to mazāk, un pēc gada to atgriezt un ņemt jaunu. Protams, ir arī standarta klienti, kuri katru gadu maina telefonus, datorus. Viņiem šis operatīvais līzings ir labs veids, kā samaksāt mazāk un regulāri tikt pie svaigas ierīces.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    aprites eko
    29.03.2024 08:41

    Vacija samsung savam darga gala iericem potencialajiem pircejiem piedava pirms izdarit galigo izveli ierici izmeginat vairakas nedelas, jo pameginit ieprieksejo MacBook pro paaudzi izradijas, ka dazas ir ka primitivas lietas bet butiski samazina razibu un ikdienas lietosanas ertumu.

    Ka apgalvoja 80003251 servisa – salidzinot ar samsung, kam jau 3 gadu jaunai iericei nevar nopirkt pat akumulatoru self repair sadala, apple aprites ekonomika nodrosinas 7 gadus iericei pecpardosanu.

    apple vel Latvija ir daudz iespeju uzlabot servisu, jo ir diezgan stulbi saprast kur ir maksa ar PVN un kur vel PVN tuks uzrekinats

    Vigo
    30.03.2024 12:38

    Nevajag melst – pavisam mazs % arhitektu un fotogrāfu Latvijā strādā ar apple ierīcēm. Privātai lietošanai varbūt jā, bet ne darbam.

    Kursors.lv
    30.03.2024 13:39
    Reply to  Vigo

    Kas Tev liek tā domāt?

    Vigo
    31.03.2024 00:41

    Ieteicams uztaisīt rakstu, apstaigāt foto&arhitketu darboņus, jo īpaši ārpus Rīgas, un pats pārliecināsies. Rakstā nav atsauces uz to, no kurienes izrauts tas apgalvojums? Nedzīvo ilūzijās – Latvijas tirgus šajos sektoros ir sīks un 90% klientūra maksāt-mazspējīga, tāpēc vairums lieto to, kas lieki nespiež uz tehnikas izmaksām.

    Biteme
    30.03.2024 22:03

    Dabūt par klientu uzņēmumus ir izdevīgi dēļ apjomiem un naudas plūsmas. Galvenais ir radīt vīziju, ka aitops ir nepieciešams produktīvam darbam un bez aifona iestājas informatīvais blekauts, un tas viss ir tik efektīvi, ka ražība ceļas par 178% un gūtā peļņa ar uzviju atsver izmaksas.

    Da Fredis
    04.04.2024 09:31
    Reply to  Biteme

    Piekrītu. Es pat teiktu – klaji meli priekš tiem, kas neprot rēķināt. Jā, varbūt dažreiz ir labi, ja nav jāmaksā visa summa uzreiz, bet nevajag kladzināt, ka tas ir finansiāli izdevīgi!

    Reklāma