Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony WF-SP800N bezvadu austiņu apskats: ikviena sportotāja sapnis

    Jaunākie raksti

    Vasaras pašā iesākumā, 7. maijā, kas ir īstais laiks, lai plaušās dziļi ievilktu spirgto āra gaisu un kārtīgi izstaipītu kājas pirmajā vasarīgajā skrējienā, kompānija “Sony” nāca klajā ar WF-SP800N bezvadu austiņām. Ražotājs sola, ka šīs austiņas to plašo iespēju un funkciju dēļ būs lieliski piemērotas gan skrējienam un fiziskajām aktivitātēm, gan, protams, arī kādam laiskākam brīdim. Tā kā man sportot patīk tikpat ļoti kā klausīties mūziku, un šo abu aktivitāšu kombinācija ir vienkārši lieliska, pārbaudīšu, vai solīts makā krīt un šīs bezvadu austiņas patiešām attaisno to, ko sola Sony.

    Pirmā brīža sajūtas

    Sony WF-SP800N ir bezvadu austiņas ar funkciju pārpilnību dažādos virzienos. Attaisot iepakojumu un pirmo reizi paņemot šīs austiņas rokās, jāsaka, ka tās nav vieglākās, taču ir diezgan patīkamas pieskārienam. Austiņas labi ieguļ savās gultiņās jeb uzlādes kastītē. Lai varētu pilnīgi izmantot šo austiņu sniegtās iespējas un pārvaldīt tās, viedtālrunī vispirms nepieciešams ieinstalēt Sony WF-SP800N atbalsta lietotni “Headphones Connect”.

    Reklāma

    Ja pirmā tikšanās un iepazīšanās ar šīm austiņām bija diezgan patīkama, tad vēl lielāku prieku ar visām skudriņām pār kauliem bonusā sagādāja to skanējums, par ko pastāstīšu nedaudz vēlāk. Tad, kad burtiski pusi dienas no vietas baudīju šo austiņu skanējumu, tālāk pieķēros to tuvākai izpētei, kas ietver gan dizainu un tehnisko izpildījumu, gan arī aplūkoju, kādas mazā viedpalīga pārvaldības iespējas sniedz atbalsta lietotne.

    Dizaina iezīmes

    Produkts primāri sastāv no bezvadu austiņām un uzlādes kārbiņas, taču, kā jau standarts, komplektā nāk līdzi arī četru dažādu izmēru silikona austiņu uzlikas. Man tikušas melnas krāsas austiņas, bet iespējams izvēlēties arī vēl zilā, oranžā un baltā krāsā ar attiecīgi pieskaņotu uzlādes kārbiņu.

    Avots: Sony
    Avots: Sony

    Pašas austiņas nav īpaši vieglas un katra sver 9.8 gramus. Jo īpaši iespaidīgas tās izskatās mazāku ausu īpašniekiem kā man. Lai arī austiņu lielums mani ne visai apmierina, tās priecē ar citām iespējām. Līdzīgi kā citu ražotāju bezvadu austiņas, arī Sony WF-SP800N aprīkotas ar skārienvadības funkciju. Jāsaka, ka pagāja laiks līdz sapratu, kur precīzi šis skārienjūtīgais laukums atrodas, jo testēšanas sākumā, kad vēlējos austiņas piekārtot ausī, netīšām tās izslēdzu.

    Avots: Sony

    Lietojot bezvada un arī vada austiņas, viena no problēmām, ar kuru visai bieži esmu saskārusies – tās krīt ārā no ausīm. Tieši tāpēc biju visai bažīga par to, kā būs ar šīm. Tomēr patīkamais pārsteigums bija tas, ka Sony WF-SP800N aprīkotas ar āķīšiem, tādējādi tās iespējams tā kā ieāķēt ausī, lai nekristu ārā. Ražotājs norāda, ka austiņu dizains pielāgots aktīvam dzīvesveidam, un šis ir viens no elementiem, kas to varētu pierādīt.

    Avots: Sony

    Protams, ka šīm bezvadu austiņām ir arī sava gultiņa, kur tās var smelties enerģiju un priecēt lietotāju arvien no jauna. Uzlādes kārbiņa no pirmā skata šķiet diezgan liela, un tā patiesībā arī ir, jo sver gandrīz 59 gramus. Kārbiņas iekšpuse īpaši nepārsteidz, taču patīkami ir tas, kā austiņas ar magnētu pievelkas savai gultiņai un ērti tur ieguļas.

    Pārvaldi un kontrolē ar aplikāciju

    Lai Sony WF-SP800N bezvadu austiņas varētu pilnvērtīgi darboties, nepieciešams tālrunī uzstādīt atbalsta lietotni “Headphones Connect”. Ar tās palīdzību primāri iespējams pārvaldīt austiņas – kontrolēt skaņu, pārlikt dziesmas un daudz ko citu. Tāpat lietotne sniedz iespēju sekot līdzi tam, cik daudz enerģijas atlicis gan katrā no austiņām, gan uzlādes kārbiņā. Šeit gan jāpiebilst, ka, aplikācija neinformē par uzlādes progresu. Attiecīgi, ja vēlies redzēt, cik % atlikuši līdz pilnai uzlādei, nepieciešams atvienot un atkal savienot austiņas ar telefonu.

    Headphones Connect arī uzskatāmi parādīts, ko var panākt ar austiņās uzstādīto skārienvadības funkciju. Ar aplikācijas palīdzību iespējams katrai austiņai uzstādīt savas funkcijas, ko ar pieskārienu palaist. Kopumā man šķiet, ka aplikācija sniedz milzīgas iespējas tieši skaņas kontrolē, pielāgojot to gan aktivitātei, gan garastāvoklim, bet arī par šo nedaudz vēlāk.

    Tehniskais izpildījums

    Kad Sony WF-SP800N novērtētas no ārpuses, iepazītas aplikācijas sniegtās iespējas un pirmie spēcīgie ritmi sasnieguši auss bungādiņas, laiks ķerties pie nedaudz, nedaudz tehniskākām niansēm.

    Jāsaka, ka, pirmkārt, austiņas aprīkotas ar visai stabilu Bluetooth 5.0 bezvadu savienojumu, kas nozīmē to, ka tās darbosies arī 9 metru attālumā no telefona. Piemēram, dzīvoklī droši iespējams darīt ikdienā nepieciešamos darbus un klausīties mūziku, telefonu turot kaut kur nostāk.

    Klausies nepārtraukti kaut veselu diennakti

    Sony WF-SP800N ir diezgan ilgs baterijas darbības laiks. Kā jau noprotams – austiņas aprīkotas ar bezvadu uzlādes funkciju, kas 3 stundu laikā sniegs pilnu uzlādi un ar iespējotu trokšņu slāpēšanas funkciju ļaus tām darboties līdz pat 9 stundām. Savukārt pati uzlādes kārbiņa sniegs vēl papildu 9 stundas. Izslēdzot trokšņu slāpēšanas funkciju, klausīšanās laiks sasniegs pat 13 + 13 stundas. Taču, ja esi cilvēks, kam steiga ir ikdienas sastāvdaļa, 10 minūšu ātrā uzlāde ļaus mūziku klausīties apmēram stundu ar visu ieslēgto trokšņu slāpēšanu. Jāsaka, ka, testējot šīs austiņas, uzlāde galīgi nebija problēma un pilnu bateriju varēja iegūt pat mazāk nekā divās stundās. Tikmēr pašu kārbiņu iespējams uzlādēt, izmantojot USB Type-C uzlādes vadu.

    Avots: Sony

    Tomēr viens mīnuss, kas šeit jāpiemin – grūtības noteikt, kad austiņas un pati uzlādes kārbiņa pilnībā uzlādētas. Neatkarīgi no tā, vai baterija bija pilna vai tukša, kārbiņā uzzibsnī sarkana gaismiņa, savukārt austiņās ik pa laikam pazib zilas krāsas gaisma.

    Skanējums katra gaumei

    Sony WF-SP800N ir īpašas ar to, ka aprīkotas Extra Bass iespējām, kas, manuprāt, sniedz spēcīgu, tīru skaņu un vēl nebijušu mūzikas klausīšanās pieredzi. Kā lielisks papildinājums ir trokšņu slāpēšanas funkcija, kas bloķēs visas nevajadzīgās skaņas – gan uz ielas, gan sabiedriskajā transportā. Vienkārši sakot, esi tikai tu un mūzika. Savukārt, ieslēdzot Ambient Sound Mode režīmu, iemīļotā mūzika ies vienā mikslī ar apkārtējās vides skaņām. Manuprāt, šāda iespēja ir noderīga tādos brīžos, kad svarīgi saklausīt apkārtni, piemēram, kad atrodies vietās ar intensīvu satiksmi vai vienkārši skrien pa ceļu. Patīkamo skaņu iespējams izcelt arī ar digitālo ekvalaizeru, kas ļaus izbaudīt iemīļotās dziesmas nedaudz citādā skanējumā, pieskaņojot ritmu, piemēram, garastāvoklim.

    Vēl viena iespēja, kā savu mūzikas klausīšanās pieredzi pacelt vēl par pakāpienu augstāk, ir adaptīvās skaņas kontroles funkcija, kas skanējumu pielāgos atkarībā no tā, kādas aktivitātes veic.

    Avots: Sony

    Ko sagaidīt funkcionālā ziņā

    Viena lieta, kas īpaši jāizceļ Sony WF-SP800N, ir skārienvadība. Kā jau iepriekš minēju, ar atbalsta lietotnes palīdzību iespējams norādīt, kuras funkcijas vēlies izpildīt ar austiņu palīdzību. Piemēram, es labajai austiņai uzstādīju iespēju, kas saistīta ar dziesmu atskaņošanu, savukārt kreisajai austiņai – skaņas kontroli. Šo un citas funkcijas var pamēģināt veikt ar balss asistentu palīdzību. Lietotājam tiek piedāvāti vairāki – Google Assistent, Amazon Alexa vai Apple Siri. Kas attiecas uz zvanu veikšanu – WF-SP800N nodrošina ļoti labu dzirdamību, kā arī zvanīt iespējams gan ar vienu, gan abām austiņām.

    Tomēr kas patiešām Sony WF-SP800N atšķir no citām bezvadu austiņām, ir to pielāgotais dizains un funkcijas, kas sniegs īpašas priekšrocības tieši aktīvā dzīvesveida piekritējiem. Pirmkārt, šīs austiņas tikušas pie IP55 mitruma, kā arī putekļu noturības. Tā ir labā ziņa ikvienam sportistam, kurš mēdz uztraukties par to, ka sviedri var nodarīt bojājumus austiņām. Tā kā šīs austiņas ir mitruma noturīgas, sportot ar tām mierīgi varēs arī neliela lietus laikā.

    Avots: Sony

    Otrkārt, dizains. Austiņu ieliekums nodrošina stabilu, drošu un ērtu to atrašanos ausī. Tas nozīmē – skrien, lec vai esi jebkādā citādā kustībā, austiņas braši turēsies savā vietā, neradot lielas bažas, ka tūlīt, tūlīt ar blīkšķi izkritīs ārā. Drošības sajūtu pastiprina arī loka balsts, ar kura palīdzību iespējams austiņu ieāķēt ausī.

    Īstā performance jūtama sportojot

    Lai pārbaudītu, vai Sony WF-SP800N ir tiešām kā radītas sportam, kā ražotājs sola, nolēmu tās arī pati izmēģināt ne tikai, sēžot vai pastaigājoties, bet, arī padarot ko krietni aktīvāku. Apmēram vienas stundas garš skrējiens apstiprināja, ka austiņu skanējums būs līmenī arī tad, kad ķermenis atrodas ātrā kustībā. Efektu pastiprināja arī iespējotā trokšņu slāpēšanas funkcija. Kas man ļoti patika un kas nedaudz pārsteidza – austiņas visu laiku turējās savā vietā un nevienu reizi pat tā īsti neprasījās tās piekārtot. Sports nenozīmē tikai skriešanu, tāpēc, lai vēl labāk saprastu, cik šī austiņas ir labas sportistam, ar tām veicu arī stundu garu kardio treniņu. Vingrinājumi, kas ietvēra dažāda veida intensīvu lēkāšanu, pierādīja, ka arī pie šādām aktivitātēm austiņas diezgan labi turas ausīs, lai arī tomēr bija reizes, kad tās vajadzēja piekārtot. Jāpiebilst, ka arī mitruma noturības funkcija bija līmenī, jo austiņas joprojām strādā kā jaunas.

    Avots: Sony

    Cena un pieejamība

    Sony oficiālajā mājaslapā WF-SP800N bezvadu austiņas iegādājamas par 200 dolāriem jeb nedaudz zem 169 eiro. Amazon tās iegādājamas par līdzīgu cenu, taču par piegādi uz Latviju būs jāsamaksā papildus ap 10 eiro. Tomēr, manuprāt, vienkāršākais, taču ne lētākais veids, kā tikt pie šīm austiņām – pasūtīt Latvijas internetveikalos, piemēram, “RD Electronics”, kur tās var iegādāties par stabiliem 200 eiro.

    Avots: RD Electronics

    Īsāk sakot jeb kopējie secinājumi

    Sony WF-SP800N bezvadu austiņas būs lielisks ikdienas sabiedrotais ikvienam mūzikas    cienītājam, tomēr īpaši tās varētu novērtēt aktīvā dzīvesveida piekritēji. Austiņas sniedz lielisku skanējumu, ko papildina plašais funkciju klāsts, ļaujot iemīļoto mūziku pielāgot konkrētajai aktivitātei un garastāvoklim. Papildus bonusi noteikti ir mitruma un putekļu noturība. Lai arī pats austiņu dizains man nešķiet ļoti pievilcīgs, tās tomēr ļoti labi turas ausīs, kas ir būtiski. Cenas ziņā šīs austiņas nav lēts prieks, tomēr tas noteikti varētu būt vērtīgs pirkums visiem tiem, kuri spēj savienot sportu ar mūziku.

    Pozitīvi izcēlās:

    • Salīdzinoši ilgs klausīšanās laiks;
    • Mitruma noturība;
    • Spēcīga skaņa ar iespējām dažādi kontrolēt skanējumu;
    • Āķīši, kas austiņām neļauj krist ārā no ausīm;

    Ne tik ļoti patika:

    • Austiņu forma;
    • Dažkārt nebija tas ideālākais savienojums ar tālruni;
    • Grūti pateikt, kad austiņas un kārbiņa ir uzlādēti.
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    18 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    johny
    25.09.2020 16:06

    Derētu kadreiz salīdzināt 20 un 200 eiro austiņu skanējumu.

    Kursors.lv
    25.09.2020 16:29
    Reply to  johny

    Es pirms kāda laiciņa pats testēju super lētās Xiaomi Mi True Wireless Earbuds Basic austiņas un toreiz secināju, ka pat, ja tās skan tīri okei, mani izbesīja to absolūti nestabilā darbība: https://kursors.lv/2020/02/22/xiaomi-mi-true-wireless-earbuds-basic-apskats-leti-un-nestabili/

    johny
    25.09.2020 16:36

    Es viņas lietoju ikdienā zālē, un vienīgā lieta, ko var ieķeksēt kā mīnusu ir tas, ka pilnā zālē šad tad skaņa noraustās, bet tas ar viss. Un nenotiek tik bieži, lai būtu kaitinoši. Skan gan kopā ar viper4android fx un gribētos teikt, ka labi. Tur laikam jāpaņem rokās un vnk jāsalīdzina.

    Itanium
    26.09.2020 08:33
    Reply to  johny

    Ja interesē lētāks gals, tad te viens čalis ir apskatījis vairāk nekā 150 dažādu budžetu austiņas. Bieži vien piemin arī salīdzinājumu ar dārgo galu.
    https://www.scarbir.com/truewireless

    LAN
    25.09.2020 17:08

    Var klausīties vienu austiņu, kamēr otra lādējas vai arī ir Jabra 75T variants?

    Krotow
    25.09.2020 18:13

    Tad lai skrienot pa mežu, piesien kastīti pie galvas un lādējas no powerbankas kabatā.

    Krotow
    26.09.2020 01:36
    Reply to  Krotow

    Spriežot pēc mīnusu skaita te ir pilns ar pozeriem, kuriem neinteresē, lai skrienot austiņas darbotos pēc būtības. Bet tikai, lai labi izskatās citu garām skrienošo pozeru acīs.

    Asb
    27.09.2020 23:00
    Reply to  Krotow

    Domāju, ka šeit ir īpaša auditorija ar vienvirziena domāšanu. Tadēļ nav jēga iespringt. Neviens tāpat nesaprata, ka tas bija homors…

    25.09.2020 18:19

    Notestejiet Mpow Flame 2 kuras jaunas maksa 20 eur

    Kursors.lv
    25.09.2020 21:31
    Reply to  M!!!!

    Paldies, par Mpow zīmolu dzirdu arvien biežāk un būs jānopērk kāds produkts uz testu.

    Pats
    26.09.2020 09:27

    Mpow M30 vai M30 plus priekš sporta ļoti labas, jo ir āķīši austiņām. Mpow T5 ir labāka skaņa kvalitāte. Austiņas var darboties neatkarīgi viena no otras un nav līdzi jānēsā kastīte ar otru autiņu.

    Asb
    27.09.2020 23:22

    Lasīju rakstu, jo cerēju, ka būs kāds vērtējums mikrofonam. To, ka sony ir laba skaņa, zinu bez testēšanas. Zvanīšana tika pieminēta, bet vai otrā galā tevi dzird??? Piem, WH-1000XM3 skņa priekš bezvadu risinājuma ir pasakaina, bet saņemt zvanus ar tām nevar, jo tas ko dzird sarunu biedrs nav vārdiem aprakstāms… Vismaz latviešu valodā. :-)

    KKTK
    28.09.2020 07:48

    Ja tev skrienot vajag mūziku, tad tu skrien par lēnu. Tādas ir manas domas :D Bet iesildoties, atsildoties, staipoties – tieši laikā *sava* iecienītā mūzika.

    KKTK
    28.09.2020 08:02

    Var jau būt. Var jau būt. Vispār pēc soļu skaņas, piešļūkāšanas un piezemēšanās smaguma vispār tu vari sadzirdēt vai skrien efektīvi, vai neesi jau noguris. Ar ciet ausīm tas nav dzirdams un tad sākas kāju mežģīšana un sāpoši ceļi.

    Reklāma